Asılsız ve Eksik Bilgilerle Dolu Açıklamalara MASKİ’den Cevap

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.10.2021 - 14:48, Güncelleme: 18.10.2021 - 14:48
 

Asılsız ve Eksik Bilgilerle Dolu Açıklamalara MASKİ’den Cevap

MASKİ Genel Müdürlüğü, son günlerde bazı siyasi çevreler tarafından asılsız ve eksik bilgilerle yapılan gerçek dışı haberlere yönelik açıklama yaptı. Konunun ilk muhatabı olan MASKİ’den herhangi bir bilgi istenmeden yapılan taraflı haberlerle ilgili kamuoyunu aydınlatan MASKİ, su hizmetlerinin siyasi konuların dışında tutulması gerektiğini ve eksik bilgi ile yapılan açıklamaların tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etti.
MASKİ Genel Müdürlüğü, yerel bir gazetede eksik ve yanlış bilgilerle yayınlanan haberlerin asılsız ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu ifade ederek açıklama yaptı. MASKİ’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “ Vatandaşlarımız, il genelindeki 100 adet MASKİ Pratik cihazımızdan ve veznelerimizden ücretsiz olarak su yüklemesi yapabilmektedir. Abonelerin su yükleme işlemlerini kolaylaştırmak için uygulamaya alınan 34 adet SU MATİK cihazından işlem başına alınan 2 TL’lik ücret ise anlaşmalı firma tarafından yazılım entegrasyonları, elektrik, internet, fatura tahsili gibi hizmetleri karşılığında alınmaktadır. Ayrıca cihazlarda yaşanabilecek tüm donanımsal arızalar da yetkili firma tarafından giderilmektedir. Bir siyasi partinin il başkanın ve bir partinin meclis üyesinin “sorma ver parası” olarak ifadesi tamamen yanlış olmakla birlikte bu açıklamaların yapılmadan önce doğru ve kesin bilgi edinilmesi gerektiğini kendilerine hatırlatıyoruz. KİOSK hizmeti veren diğer Büyükşehirlerde de İstanbul İSKİ 4 TL, Ankara ASKİ 3.15 TL, Tekirdağ TESKİ ise 3 TL gibi daha yüksek bedeller tahsil etmektedir. MASKİ Genel Müdürlüğümüz, bu Büyükşehirlere göre daha az ücretin vatandaşlarımıza yansıtılmasını sağlamıştır. Bununla birlikte aylık ortalama 160 bin abonemiz MASKİ Pratik cihazlarımızdan ve veznelerimizden su yüklemesi yapmakta olup, haberlerde ifade edilen 500 bin lira gibi bir SU MATİK yükleme bedeli söz konusu değildir. Manisa Su Ücret Tarifesinde 18’inci Sırada Manisa ilimiz, ülke genelinde 30 Büyükşehir Belediyesinin arasında su ücret tarifesine bakıldığında mekanik sayaçta 18’inci sırada, yüzde 10 indirim uygulanan kartlı sayaçta ise 19’uncu sırada yer almaktadır. Faturaları KAYSÜ Bedelleri Yükseltiyor KAYSÜ, yani çöp toplama bedelinin birçok kez ilçe belediyeleri tarafından alındığını ve yönetmelik gereği su faturaları ile tahsil edildiğini açıklamamıza rağmen siyasi parti il başkanın ve bir oda başkanının su ücret tarifesinin yüksek olduğuna yönelik açıklamalarını hayretle karşılıyoruz. Buradan tekrar ifade etmek istiyoruz ki su ücret tarifesi ile KAYSÜ’nün aynı anda değerlendirilerek siyasi konulara malzeme edilmemesini öneriyor, faturalarınızda gördüğünüz KAYSÜ bedeliyle ilgili sorunlarınızı ilçe belediyeleriyle görüşmenizi tavsiye ediyoruz. Ve yine hatırlatmak gerekir ise bu çöp toplama bedeli 17 ilçede alınmakta olup, ücret tarifesi ilçe belediyeleri tarafından belirlenmektedir.”
MASKİ Genel Müdürlüğü, son günlerde bazı siyasi çevreler tarafından asılsız ve eksik bilgilerle yapılan gerçek dışı haberlere yönelik açıklama yaptı. Konunun ilk muhatabı olan MASKİ’den herhangi bir bilgi istenmeden yapılan taraflı haberlerle ilgili kamuoyunu aydınlatan MASKİ, su hizmetlerinin siyasi konuların dışında tutulması gerektiğini ve eksik bilgi ile yapılan açıklamaların tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etti.

MASKİ Genel Müdürlüğü, yerel bir gazetede eksik ve yanlış bilgilerle yayınlanan haberlerin asılsız ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu ifade ederek açıklama yaptı. MASKİ’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “ Vatandaşlarımız, il genelindeki 100 adet MASKİ Pratik cihazımızdan ve veznelerimizden ücretsiz olarak su yüklemesi yapabilmektedir. Abonelerin su yükleme işlemlerini kolaylaştırmak için uygulamaya alınan 34 adet SU MATİK cihazından işlem başına alınan 2 TL’lik ücret ise anlaşmalı firma tarafından yazılım entegrasyonları, elektrik, internet, fatura tahsili gibi hizmetleri karşılığında alınmaktadır. Ayrıca cihazlarda yaşanabilecek tüm donanımsal arızalar da yetkili firma tarafından giderilmektedir. Bir siyasi partinin il başkanın ve bir partinin meclis üyesinin “sorma ver parası” olarak ifadesi tamamen yanlış olmakla birlikte bu açıklamaların yapılmadan önce doğru ve kesin bilgi edinilmesi gerektiğini kendilerine hatırlatıyoruz. KİOSK hizmeti veren diğer Büyükşehirlerde de İstanbul İSKİ 4 TL, Ankara ASKİ 3.15 TL, Tekirdağ TESKİ ise 3 TL gibi daha yüksek bedeller tahsil etmektedir. MASKİ Genel Müdürlüğümüz, bu Büyükşehirlere göre daha az ücretin vatandaşlarımıza yansıtılmasını sağlamıştır. Bununla birlikte aylık ortalama 160 bin abonemiz MASKİ Pratik cihazlarımızdan ve veznelerimizden su yüklemesi yapmakta olup, haberlerde ifade edilen 500 bin lira gibi bir SU MATİK yükleme bedeli söz konusu değildir.

Manisa Su Ücret Tarifesinde 18’inci Sırada

Manisa ilimiz, ülke genelinde 30 Büyükşehir Belediyesinin arasında su ücret tarifesine bakıldığında mekanik sayaçta 18’inci sırada, yüzde 10 indirim uygulanan kartlı sayaçta ise 19’uncu sırada yer almaktadır.

Faturaları KAYSÜ Bedelleri Yükseltiyor

KAYSÜ, yani çöp toplama bedelinin birçok kez ilçe belediyeleri tarafından alındığını ve yönetmelik gereği su faturaları ile tahsil edildiğini açıklamamıza rağmen siyasi parti il başkanın ve bir oda başkanının su ücret tarifesinin yüksek olduğuna yönelik açıklamalarını hayretle karşılıyoruz. Buradan tekrar ifade etmek istiyoruz ki su ücret tarifesi ile KAYSÜ’nün aynı anda değerlendirilerek siyasi konulara malzeme edilmemesini öneriyor, faturalarınızda gördüğünüz KAYSÜ bedeliyle ilgili sorunlarınızı ilçe belediyeleriyle görüşmenizi tavsiye ediyoruz. Ve yine hatırlatmak gerekir ise bu çöp toplama bedeli 17 ilçede alınmakta olup, ücret tarifesi ilçe belediyeleri tarafından belirlenmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.