AVRUPA BİRLİĞİ PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEKLENEN İLK YARA BAKIM SEMPOZYUMU MANİSA’DA GERÇEKLEŞTİ.

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.03.2023 - 13:55, Güncelleme: 17.03.2023 - 13:55
 

AVRUPA BİRLİĞİ PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEKLENEN İLK YARA BAKIM SEMPOZYUMU MANİSA’DA GERÇEKLEŞTİ.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında desteklenen “Birlikte El Ele Yarasız Günlere” adlı kronik yara bakımına ilişkin güncel yaklaşımları konu alan sempozyum 15-16 Mart 2023 tarihlerinde Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi.
08-09 Şubat tarihlerinde yapılması planlanan fakat meydana gelen felaket sebebiyle ertelenen sempozyumun önemi, yine aynı felaket sebebiyle arttı. Türkiye’de Avrupa Birliği Programı finansmanıyla desteklenen ilk sempozyum olan “Kronik Yara Bakımı Sempozyumu” Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği ile yaklaşık 450 katılımcıyla tamamlandı. KARACA; “YARA KONUSUNA SAHİP ÇIKIYORUZ” Sempozyumun açılış konuşmasında Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol KARACA hekimlik ve yöneticilik hayatında kronik yara hastalarının branş hekimleri tarafından yeterince sahiplenilmediğine üzülerek şahit olduğunu ve Sağlık Bakanlığının rehberliğinde artık daha çok önem verilen bir konu olduğunu belirtti. Manisa Şehir Hastanesi ve bazı ilçe devlet hastanelerinde açılan “Kronik Yara Bakım Poliklinikleri” ile projenin amacına uygun hedeflere yönelik çalışmalarda bulunulduğunu dile getiren KARACA yara konusuna sahip çıktıklarını söyledi. ÖNEMLİ İLAÇ FİRMALARI STAND AÇTI Oturum başkanlarına ve katılımcılara teşekkür belgeleri İl Sağlık Müdürlüğü Personel İşleri Başkanı Ebru TAŞIK ile Kamu Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Barış Uğur OĞRAŞANGİL tarafından verilirken katılımcılara belgeleri de hastane idarecileri tarafından verildi. Ayrıca sempozyum süresince açılan stantlarda yara bakım ürünleri ile ilgili tanıtım yapan ilaç firmalarına da katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.
Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında desteklenen “Birlikte El Ele Yarasız Günlere” adlı kronik yara bakımına ilişkin güncel yaklaşımları konu alan sempozyum 15-16 Mart 2023 tarihlerinde Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

08-09 Şubat tarihlerinde yapılması planlanan fakat meydana gelen felaket sebebiyle ertelenen sempozyumun önemi, yine aynı felaket sebebiyle arttı. Türkiye’de Avrupa Birliği Programı finansmanıyla desteklenen ilk sempozyum olan “Kronik Yara Bakımı Sempozyumu” Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği ile yaklaşık 450 katılımcıyla tamamlandı.

KARACA; “YARA KONUSUNA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Sempozyumun açılış konuşmasında Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol KARACA hekimlik ve yöneticilik hayatında kronik yara hastalarının branş hekimleri tarafından yeterince sahiplenilmediğine üzülerek şahit olduğunu ve Sağlık Bakanlığının rehberliğinde artık daha çok önem verilen bir konu olduğunu belirtti. Manisa Şehir Hastanesi ve bazı ilçe devlet hastanelerinde açılan “Kronik Yara Bakım Poliklinikleri” ile projenin amacına uygun hedeflere yönelik çalışmalarda bulunulduğunu dile getiren KARACA yara konusuna sahip çıktıklarını söyledi.

ÖNEMLİ İLAÇ FİRMALARI STAND AÇTI

Oturum başkanlarına ve katılımcılara teşekkür belgeleri İl Sağlık Müdürlüğü Personel İşleri Başkanı Ebru TAŞIK ile Kamu Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Barış Uğur OĞRAŞANGİL tarafından verilirken katılımcılara belgeleri de hastane idarecileri tarafından verildi. Ayrıca sempozyum süresince açılan stantlarda yara bakım ürünleri ile ilgili tanıtım yapan ilaç firmalarına da katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.