BAŞKAN AKAGÜNDÜZ, “KİMSENİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYİZ”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.11.2022 - 15:57, Güncelleme: 11.11.2022 - 15:57
 

BAŞKAN AKAGÜNDÜZ, “KİMSENİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYİZ”

Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Aydın Akagündüz, MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi önünde basın açıklamasında bulundu.
15 Eylül tarihinde üniversite hastaneleri için yayınlanan ek ödeme düzenlemesi ve taban, teşvik ödemesine tepki gösteren Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Aydın Akagündüz, açıklamalarda bulundu. “TABAN VE TEŞVİK ÖDEMESİ HAYATA GEÇMİŞTİR” Başkan Akagündüz, “15 Eylül’de üniversite hastaneleri için yayınlanan ek ödeme düzenlemesi ile üniversite hastanelerimizde de taban ve teşvik ödemesi hayata geçmiştir. Türk Sağlık-Sen olarak düzenleme yayınlanınca Eczacı, psikolog, diyetisyen, ebe, hemşire, Sağlık memuru, sağlık teknikeri, teknisyeni, memuru, hizmetlisi gibi çok geniş bir yelpazedeki çalışanların mağdur edildiğini ifade ederek revize edilmesi gerektiğini belirtmiştik. Sendikamız mağduriyete neden olan düzenleyici eksik işlemler ile ilgili 12.10.2022 tarihin de Danıştay’da iptal davasını açmıştır. Biz MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi yetkili sendikası Türk Sağlık Sen olarak 14.10.2022 tarihinde yapılan Kurum İdari Kurul toplantısın da Rektör yardımcısı ve kurum yöneticilerine bu durumun, yetersiz olduğunu ve çalışan arkadaşlarımızın beklentilerinin çok uzağında kaldığını belirtmiştik.” dedi. “DÖKÜLEN ALIN TERİ VAR” Başkan Akagündüz, “Bu ödemelerin adı teşvik filan değildir. Bu olsa olsa idarecinin çalışana tensibidir. Onun da bizim tarafımızda bir kıymeti harbiyesi yoktur. Burada sağlık çalışanlarının tamamının ortaya koyduğu bir hizmet, iş gücü ve çalışma var. Dökülen alın teri var. Bunun görmezden gelinmesi kabul edilemezdir. Kimse kimseye hayır yapmıyor, burası da hayır kurumu değil.  Burası bir kamu kurumu ve herkese hakkı verilmeli. Bu adaletsiz, insaf ve izahtan çok uzak teşvik ödemesinin kabul edilmesi imkânsızdır. Ortada bir düzenleme var ve bu düzenlemenin çalışanlarımızın lehine olması ve hatta sayın bakanımızın da dediği gibi ‘’Beyaz reform ‘’ olması beklenirken eskiyi aratır bir hale getirilmesine itirazımız vardır.  Üniversite Hastanelerinde çalışanlarımızın haklarının yok edilmesine asla müsaade etmeyiz. Taban ve teşvik ödemelerinin revize edilmesi, bu konuda yönetmeliğin yeniden düzenlenmesi zaruridir.“ dedi. “ÇALIŞMA BARIŞI BOZULUR, HUZUR KAÇAR” Başkan Akagündüz, “Buradan Sayın Bakanımıza ve üniversite hastanelerinde görev yapan yöneticilerimize sesleniyoruz. Yönetmelikteki haksızlıkları uygulamada tahammül edilemez noktalara taşımakla bir şey kazanılmaz, çalışma barışı bozulur, huzur kaçar. Bunun da kimseye hayrı olmaz. Bu nedenle biz bugün burada açıklamamızı ve ilk tepkimizi gerçekleştiriyoruz. Bu yanlıştan dönülmez ise gereğini yapacağımızdan da tüm çalışanlarımız emin olmalıdır. Hiç kimsenin hakkını kimseye yedirmeyiz. İdarelerin istediği değil adaletin ve hakkın gerektirdiği olacaktır. Bunun için mücadele ediyoruz ve bu mücadelemizde tüm çalışanlarımızı bize destek olmaya bekliyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.
Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Aydın Akagündüz, MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi önünde basın açıklamasında bulundu.

15 Eylül tarihinde üniversite hastaneleri için yayınlanan ek ödeme düzenlemesi ve taban, teşvik ödemesine tepki gösteren Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Aydın Akagündüz, açıklamalarda bulundu.

“TABAN VE TEŞVİK ÖDEMESİ HAYATA GEÇMİŞTİR”

Başkan Akagündüz, “15 Eylül’de üniversite hastaneleri için yayınlanan ek ödeme düzenlemesi ile üniversite hastanelerimizde de taban ve teşvik ödemesi hayata geçmiştir. Türk Sağlık-Sen olarak düzenleme yayınlanınca Eczacı, psikolog, diyetisyen, ebe, hemşire, Sağlık memuru, sağlık teknikeri, teknisyeni, memuru, hizmetlisi gibi çok geniş bir yelpazedeki çalışanların mağdur edildiğini ifade ederek revize edilmesi gerektiğini belirtmiştik. Sendikamız mağduriyete neden olan düzenleyici eksik işlemler ile ilgili 12.10.2022 tarihin de Danıştay’da iptal davasını açmıştır. Biz MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi yetkili sendikası Türk Sağlık Sen olarak 14.10.2022 tarihinde yapılan Kurum İdari Kurul toplantısın da Rektör yardımcısı ve kurum yöneticilerine bu durumun, yetersiz olduğunu ve çalışan arkadaşlarımızın beklentilerinin çok uzağında kaldığını belirtmiştik.” dedi.

“DÖKÜLEN ALIN TERİ VAR”

Başkan Akagündüz, “Bu ödemelerin adı teşvik filan değildir. Bu olsa olsa idarecinin çalışana tensibidir. Onun da bizim tarafımızda bir kıymeti harbiyesi yoktur. Burada sağlık çalışanlarının tamamının ortaya koyduğu bir hizmet, iş gücü ve çalışma var. Dökülen alın teri var. Bunun görmezden gelinmesi kabul edilemezdir. Kimse kimseye hayır yapmıyor, burası da hayır kurumu değil.  Burası bir kamu kurumu ve herkese hakkı verilmeli. Bu adaletsiz, insaf ve izahtan çok uzak teşvik ödemesinin kabul edilmesi imkânsızdır. Ortada bir düzenleme var ve bu düzenlemenin çalışanlarımızın lehine olması ve hatta sayın bakanımızın da dediği gibi ‘’Beyaz reform ‘’ olması beklenirken eskiyi aratır bir hale getirilmesine itirazımız vardır.  Üniversite Hastanelerinde çalışanlarımızın haklarının yok edilmesine asla müsaade etmeyiz. Taban ve teşvik ödemelerinin revize edilmesi, bu konuda yönetmeliğin yeniden düzenlenmesi zaruridir.“ dedi.

“ÇALIŞMA BARIŞI BOZULUR, HUZUR KAÇAR”

Başkan Akagündüz, “Buradan Sayın Bakanımıza ve üniversite hastanelerinde görev yapan yöneticilerimize sesleniyoruz. Yönetmelikteki haksızlıkları uygulamada tahammül edilemez noktalara taşımakla bir şey kazanılmaz, çalışma barışı bozulur, huzur kaçar. Bunun da kimseye hayrı olmaz. Bu nedenle biz bugün burada açıklamamızı ve ilk tepkimizi gerçekleştiriyoruz. Bu yanlıştan dönülmez ise gereğini yapacağımızdan da tüm çalışanlarımız emin olmalıdır. Hiç kimsenin hakkını kimseye yedirmeyiz. İdarelerin istediği değil adaletin ve hakkın gerektirdiği olacaktır. Bunun için mücadele ediyoruz ve bu mücadelemizde tüm çalışanlarımızı bize destek olmaya bekliyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.