BAŞKAN AKAN, ÖĞRENCİLERİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.09.2022 - 17:44, Güncelleme: 20.09.2022 - 17:44
 

BAŞKAN AKAN, ÖĞRENCİLERİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, 2022-2023 akademik yılının başladığı Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde eğitim görecek olan öğrencilerin endişelerini dile getirdi. Başkan Akan, “Hayatlarının en güzel ve en öğretici dönemlerini yaşaması gereken öğrencilerimiz, ne yazık ki sosyal ve ekonomik anlamda kendilerini sıkışmış hissediyor.” dedi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde 2022-2023 akademik yıl başladı. İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, üniversite öğrencilerinin endişelerini dile getirdi. “KONAKLAMA MASRAFI 3 BİN TL’Yİ BULUYOR” Başkan Akan, “Şehrimize gelerek üniversite eğitimine başlayan bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Özellikle şehir dışından ilçemize gelen öğrencilerimiz için barınma giderleri çok büyük bir problem olarak karşımıza çıkıyor. KYK yurtlarına yerleşemeyen, özel yurda çıkan öğrencilerimizin aylık yalnızca konaklama masrafı 3 bin TL’yi buluyor, hatta geçiyor. Üniversitemizin bulunduğu Muradiye ve Uncubozköy kampüslerinde ev kiralarının durumu herkesin malumu. Enflasyon ve Manisa’da yıllardır hayata geçirilmeyen imar planı sorunu, kentteki ev kiralarının astronomik rakamlara ulaşmasına neden oluyor. Öte yandan Muradiye Kampüsü ile şehir merkezi arasındaki ulaşım da büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor” dedi. “ÖĞRENCİLER, SOSYAL VE EKONOMİK OLARAK SIKIŞMIŞ HİSSEDİYOR” İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan, “Üniversite öğrencilerimiz bizleri arayarak 3,5 TL olan yemek ücretinin 10 TL’ye yükseldiğini söyledi. Birçoğu KYK kredisi ve aldıkları bazı burslarla eğitimini tamamlamaya çalışan öğrencilerimiz için bu rakamlar karşılanabilir durumda değildir. Öğrencilerimiz, şehrimizde ulaşım ücretleri konusunda da sıkıntılar yaşamaktadır. Hayatlarının en güzel ve en öğretici dönemlerini yaşaması gereken öğrencilerimiz, ne yazık ki sosyal ve ekonomik anlamda kendilerini sıkışmış hissediyor. Buradan bir kez daha ilçemizde eğitim görmeye başlayan öğrencilerimize sesleniyorum, her sorununuzda yanınızda olup taleplerini dile getirmeye devam edeceğiz. Emin olun ki bir sonraki seçimde Muradiye, öğrenciler için yaşanacak bir merkez haline gelecektir.” diyerek sözlerine son verdi. 
İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, 2022-2023 akademik yılının başladığı Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde eğitim görecek olan öğrencilerin endişelerini dile getirdi. Başkan Akan, “Hayatlarının en güzel ve en öğretici dönemlerini yaşaması gereken öğrencilerimiz, ne yazık ki sosyal ve ekonomik anlamda kendilerini sıkışmış hissediyor.” dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde 2022-2023 akademik yıl başladı. İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, üniversite öğrencilerinin endişelerini dile getirdi.

“KONAKLAMA MASRAFI 3 BİN TL’Yİ BULUYOR”

Başkan Akan, “Şehrimize gelerek üniversite eğitimine başlayan bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Özellikle şehir dışından ilçemize gelen öğrencilerimiz için barınma giderleri çok büyük bir problem olarak karşımıza çıkıyor. KYK yurtlarına yerleşemeyen, özel yurda çıkan öğrencilerimizin aylık yalnızca konaklama masrafı 3 bin TL’yi buluyor, hatta geçiyor. Üniversitemizin bulunduğu Muradiye ve Uncubozköy kampüslerinde ev kiralarının durumu herkesin malumu. Enflasyon ve Manisa’da yıllardır hayata geçirilmeyen imar planı sorunu, kentteki ev kiralarının astronomik rakamlara ulaşmasına neden oluyor. Öte yandan Muradiye Kampüsü ile şehir merkezi arasındaki ulaşım da büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

“ÖĞRENCİLER, SOSYAL VE EKONOMİK OLARAK SIKIŞMIŞ HİSSEDİYOR”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan, “Üniversite öğrencilerimiz bizleri arayarak 3,5 TL olan yemek ücretinin 10 TL’ye yükseldiğini söyledi. Birçoğu KYK kredisi ve aldıkları bazı burslarla eğitimini tamamlamaya çalışan öğrencilerimiz için bu rakamlar karşılanabilir durumda değildir. Öğrencilerimiz, şehrimizde ulaşım ücretleri konusunda da sıkıntılar yaşamaktadır. Hayatlarının en güzel ve en öğretici dönemlerini yaşaması gereken öğrencilerimiz, ne yazık ki sosyal ve ekonomik anlamda kendilerini sıkışmış hissediyor. Buradan bir kez daha ilçemizde eğitim görmeye başlayan öğrencilerimize sesleniyorum, her sorununuzda yanınızda olup taleplerini dile getirmeye devam edeceğiz. Emin olun ki bir sonraki seçimde Muradiye, öğrenciler için yaşanacak bir merkez haline gelecektir.” diyerek sözlerine son verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.