BAŞKAN AKIN’DAN GÜREŞ SEVERLERE DAVET

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.10.2022 - 16:05, Güncelleme: 05.10.2022 - 16:05
 

BAŞKAN AKIN’DAN GÜREŞ SEVERLERE DAVET

Turgutlu Belediyesi, Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri’nde Türkiye’nin dört bir yanından gelecek yaklaşık 400 pehlivan güreş severlere heyecan dolu anlar yaşatacak.
Turgutlu Belediyesi Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri’nde Türkiye’nin ünlü başpehlivanları Ali Gürbüz, Cengizhan Şimşek, İsmail Balaban, İsmail Koç, Orhan Okulu, Recep Kara ve Turgutlu’nun evladı Menderes Saltık başta olmak üzere 20 başpehlivan er meydanında kol bağlayacak. KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK Gün boyu sürecek müsabakalar 8 Ekim saat 10:00’da başlayacak ve Turgutlu Belediyesi Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri kapsamında 7 Ekim Cuma günü saat 18:00’da Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası önünden başpehlivanların katılımıyla da bir kortej yürüyüşü gerçekleşecek. “HAKLI GURUR VE MUTLULUK YAŞIYORUZ” Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, ETV mikrofonuna açıklamalarda bulundu. Başkan Akın, “Ata sporlarımızı ve geleneklerimizi Turgutlu’muzda yaşatmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz yağlı pehlivan güreşlerimizi bu yıl ve bundan sonraki senelerde Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri olarak düzenleyeceğiz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çok güzel müsabakalara ev sahipliği yapacağız. Tüm güreş severlerimizi 8 Ekim Cumartesi günü Irlamaz Rekreasyon Alanı Amfitiyatro’ya davet ediyorum” dedi. “MİLLİ BAYRAMLARI KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ” Başkan Akın, "Pandemi nedeniyle 1 yıllık bir kaybımız olmuştu. Sadece Yağlı Pehlivan Güreşlerimiz değil Deve Güreşleri ve Rahvan At Yarışları gösterilerimiz de var. Geçen yılda bu organizasyonlara Cirit’i de eklemiştik. Milli bayramlarımızı da hak ettiği şekilde kutlamaya devam edeceğiz. Ayrıca başka bir müjdeyi de söylemek istiyorum. 29 Ekim tarihinde Ceza konserimiz var. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Çok güzel bir güreş sahamız oldu. Küçük Kırkpınar Yağlı Güreşleri Turgutlu'da yaşanacak.” ifadesinde bulundu.
Turgutlu Belediyesi, Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri’nde Türkiye’nin dört bir yanından gelecek yaklaşık 400 pehlivan güreş severlere heyecan dolu anlar yaşatacak.

Turgutlu Belediyesi Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri’nde Türkiye’nin ünlü başpehlivanları Ali Gürbüz, Cengizhan Şimşek, İsmail Balaban, İsmail Koç, Orhan Okulu, Recep Kara ve Turgutlu’nun evladı Menderes Saltık başta olmak üzere 20 başpehlivan er meydanında kol bağlayacak.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Gün boyu sürecek müsabakalar 8 Ekim saat 10:00’da başlayacak ve Turgutlu Belediyesi Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri kapsamında 7 Ekim Cuma günü saat 18:00’da Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası önünden başpehlivanların katılımıyla da bir kortej yürüyüşü gerçekleşecek.

“HAKLI GURUR VE MUTLULUK YAŞIYORUZ”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, ETV mikrofonuna açıklamalarda bulundu. Başkan Akın, “Ata sporlarımızı ve geleneklerimizi Turgutlu’muzda yaşatmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz yağlı pehlivan güreşlerimizi bu yıl ve bundan sonraki senelerde Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri olarak düzenleyeceğiz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çok güzel müsabakalara ev sahipliği yapacağız. Tüm güreş severlerimizi 8 Ekim Cumartesi günü Irlamaz Rekreasyon Alanı Amfitiyatro’ya davet ediyorum” dedi.

“MİLLİ BAYRAMLARI KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Akın, "Pandemi nedeniyle 1 yıllık bir kaybımız olmuştu. Sadece Yağlı Pehlivan Güreşlerimiz değil Deve Güreşleri ve Rahvan At Yarışları gösterilerimiz de var. Geçen yılda bu organizasyonlara Cirit’i de eklemiştik. Milli bayramlarımızı da hak ettiği şekilde kutlamaya devam edeceğiz. Ayrıca başka bir müjdeyi de söylemek istiyorum. 29 Ekim tarihinde Ceza konserimiz var. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Çok güzel bir güreş sahamız oldu. Küçük Kırkpınar Yağlı Güreşleri Turgutlu'da yaşanacak.” ifadesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.