BAŞKAN ERGÜN: “CUMHURİYET, DESTANSI BİR ZAFERİN SONUCUDUR”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.10.2022 - 13:48, Güncelleme: 28.10.2022 - 13:48
 

BAŞKAN ERGÜN: “CUMHURİYET, DESTANSI BİR ZAFERİN SONUCUDUR”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayarak, ulusumuzun ve tüm Manisalıların bayramını kutladı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını andı. “VATAN TOPRAĞI İÇİN CANLARINI FEDA ETTİLER” Başkan Ergün, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yılını büyük bir coşku ve heyecanla kutluyor olmanın sevinci içerisindeyiz. Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, “Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şekli” olarak tanımladığı ve en büyük eserim dediği Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923’te ilan ederek, Türk milletine armağan etmiştir. Cumhuriyet; her şeyini kaybetmek üzere olan bir milletin, kan ve gözyaşıyla kazandığı destansı bir zaferin sonucudur. Kurtuluş Savaşı ile başlayan mücadelemizi, Lozan’la perçinleyerek hiçbir zaman boyunduruk altına girmeyeceğimizi tüm dünyaya kabul ettirmiştik. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu bu yeni devletin yönetim şeklini Cumhuriyet olarak ilan etmiştir. Bu tarihten itibaren de milletimizin her türlü kölelikten kurtulduğunu ve kendi kendini yönetecek kabiliyette olduğunu dosta düşmana duyurmuştur. Bu büyük bayramı kutlarken, kahraman atalarımızın verdiği mücadeleyi en iyi şekilde anlamak ve onların aziz hatıralarına saygı duymak en önemli vazifelerimiz arasında olmalıdır. Çünkü onlar, bir karış vatan toprağını düşmana vermemek için canlarını feda ettiler. Bu duygularla Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünü kutluyor; başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete göç eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Ne Mutlu Türküm Diyene!” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayarak, ulusumuzun ve tüm Manisalıların bayramını kutladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını andı.

“VATAN TOPRAĞI İÇİN CANLARINI FEDA ETTİLER”

Başkan Ergün, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yılını büyük bir coşku ve heyecanla kutluyor olmanın sevinci içerisindeyiz. Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, “Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şekli” olarak tanımladığı ve en büyük eserim dediği Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923’te ilan ederek, Türk milletine armağan etmiştir. Cumhuriyet; her şeyini kaybetmek üzere olan bir milletin, kan ve gözyaşıyla kazandığı destansı bir zaferin sonucudur. Kurtuluş Savaşı ile başlayan mücadelemizi, Lozan’la perçinleyerek hiçbir zaman boyunduruk altına girmeyeceğimizi tüm dünyaya kabul ettirmiştik. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu bu yeni devletin yönetim şeklini Cumhuriyet olarak ilan etmiştir. Bu tarihten itibaren de milletimizin her türlü kölelikten kurtulduğunu ve kendi kendini yönetecek kabiliyette olduğunu dosta düşmana duyurmuştur. Bu büyük bayramı kutlarken, kahraman atalarımızın verdiği mücadeleyi en iyi şekilde anlamak ve onların aziz hatıralarına saygı duymak en önemli vazifelerimiz arasında olmalıdır. Çünkü onlar, bir karış vatan toprağını düşmana vermemek için canlarını feda ettiler. Bu duygularla Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünü kutluyor; başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete göç eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Ne Mutlu Türküm Diyene!” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.