BAŞKAN ERGÜN, SU PROBLEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.11.2022 - 14:35, Güncelleme: 29.11.2022 - 14:35
 

BAŞKAN ERGÜN, SU PROBLEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclisi 2. Oturumunda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’daki su kaynaklarında yaşanan sıkıntıya dikkat çekti.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kasım Ayı Meclisi 2. Oturumunda iklim değişikliği nedeniyle yaşanan su sorununa dikkat çekti. Nehirlerin ve barajların kuruduğunu ifade eden Başkan Ergün, Büyükşehir olarak sürekli boru ilave ettiklerini söyledi. “YAĞMUR SU KAYNAKLARINA İYİ GELECEKTİR” Yağan yağmurların sus kaynaklarına iyi geleceğini ifade eden Başkan Ergün, “Küresel ısınmaya bağlı olarak yaşadığımız iklim değişikliği, su kaynaklarımızı olumsuz etkiliyor. Kısa sürede anlık ve yoğun yağışlar alıyoruz. Geçen hafta bunu yaşadık. Geçtiğimiz pazartesi günü 1 saatte 25 kilogram gibi rekor bir yağış aldı. Uzun yıllardır bu kadar kısa sürede böylesine anlık yağış görmemiştik. Bu yağış hem altyapıyı olumsuz etkiledi, hem de su kaynaklarına faydalı olmadı. Akıp gitti. Bugünlerde yağan yağmur ise hafif şekilde olduğu için su kaynaklarına iyi gelecektir.” açıklamasında bulundu. “SU KAYNAKLARIMIZ TÜKENİYOR” 8 yıllık zamanda 181 sondajın kuruduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, “Su kaynaklarımız tükeniyor. Nehirler barajlar kurudu. Yeraltı sularımızda da durum farklı değil. Önceden 40-50 metrelerde ulaştığımız suya atık 400 metrelerde ulaşıyoruz. 8 yıllık süreçte 181 sondajımız kurudu. Diğer sondajlarımıza da sürekli boru ilave ediyoruz. Çünkü su derine kaçıyor. Bu vahim durumun farkındayız ve suyu korumak adına yatırımlara devam ediyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclisi 2. Oturumunda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’daki su kaynaklarında yaşanan sıkıntıya dikkat çekti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kasım Ayı Meclisi 2. Oturumunda iklim değişikliği nedeniyle yaşanan su sorununa dikkat çekti. Nehirlerin ve barajların kuruduğunu ifade eden Başkan Ergün, Büyükşehir olarak sürekli boru ilave ettiklerini söyledi.

“YAĞMUR SU KAYNAKLARINA İYİ GELECEKTİR”

Yağan yağmurların sus kaynaklarına iyi geleceğini ifade eden Başkan Ergün, “Küresel ısınmaya bağlı olarak yaşadığımız iklim değişikliği, su kaynaklarımızı olumsuz etkiliyor. Kısa sürede anlık ve yoğun yağışlar alıyoruz. Geçen hafta bunu yaşadık. Geçtiğimiz pazartesi günü 1 saatte 25 kilogram gibi rekor bir yağış aldı. Uzun yıllardır bu kadar kısa sürede böylesine anlık yağış görmemiştik. Bu yağış hem altyapıyı olumsuz etkiledi, hem de su kaynaklarına faydalı olmadı. Akıp gitti. Bugünlerde yağan yağmur ise hafif şekilde olduğu için su kaynaklarına iyi gelecektir.” açıklamasında bulundu.

“SU KAYNAKLARIMIZ TÜKENİYOR”

8 yıllık zamanda 181 sondajın kuruduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, “Su kaynaklarımız tükeniyor. Nehirler barajlar kurudu. Yeraltı sularımızda da durum farklı değil. Önceden 40-50 metrelerde ulaştığımız suya atık 400 metrelerde ulaşıyoruz. 8 yıllık süreçte 181 sondajımız kurudu. Diğer sondajlarımıza da sürekli boru ilave ediyoruz. Çünkü su derine kaçıyor. Bu vahim durumun farkındayız ve suyu korumak adına yatırımlara devam ediyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.