BAŞKAN YALVAÇ BASIN MENSUPLARIYLA CAFE 236’DA BİR ARAYA GELDİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.11.2022 - 17:29, Güncelleme: 03.11.2022 - 17:29
 

BAŞKAN YALVAÇ BASIN MENSUPLARIYLA CAFE 236’DA BİR ARAYA GELDİ

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, Cafe 236’da Manisa basınıyla bir araya geldi. Başkan Yalvaç, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Yalvaç, “Kuru üzümümüzün tüketilmesi için daha çok alanlarda yer alacağız ” açıklamasında bulundu.
Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, Manisa’nın Salihli ilçesinin 580 bin dekar bir ovaya sahip olduğunu ifade etti. “4 MEVSİM ÜRETİM HİÇ DURMUYOR” Başkan Yalvaç, “Çiftçi kayıt sistemine göre de 85-90 bin zeytin alanı bulunuyor. İhracatta ilk sırada sultani kuru üzümümüz yer alıyor. Son birkaç yıldır da karpuzumuz ünlendi. Rusya’ya, Polonya’ya, karpuz ihraç ettik. Rahatlıkla, ilçemizin toprakları için “dünyanın en verimli topraklarından” diyebiliyoruz. 4 mevsim üretim hiç durmuyor Sıcak-soğuk demeden çalışıyoruz. 4 mevsim market raflarında hangi ürünler varsa ilçemizde üretip pazarlara, raflara, sofralara sunabiliyoruz. Ana ürünümüz “Sultaniyelik kurutmalık kuru üzüm” onun ardından zeytin ve meyvecilik. Kirazımız tescilli, coğrafi işarete sahip; “Salihli Ziraat 900” adı altında yaklaşık 25-26 ülkeye ihraç ediyoruz.” dedi. BAŞKAN YALVAÇ PROJELERİNİ ANLATTI Hayata geçirilen projelerden bahseden Yalvaç, “Kuruyan “Gölmarmara Gölü” için çok çaba sarf ettik. Yüzlerce kuşun göç ederken uğradığı alan olan, balıkçılık yapılan gölümüzün 45-50 cm iken nasıl kuruduğunu ve ekip-biçme alanı haline geldiğini üzülerek izledik. Ama sesimizi duyurduk, şuan süreç TİGEM'de. Sadece Salihli için değil, Ege Bölgesi için önemli bir göl. İnşallah gölümüzü kurtaracağız. Farklı bir projede mevsimlik işçilerimizin onlarla birlikte gelen çocukları için oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte çocuklara yönelik etkinlikler düzenledik. Bu çocuklarımız için bakanlığın daha kapsamlı projeler yapmasını gönülden destekliyoruz. Ayrıca üzüm hasadından çıkan ve şuan zeytin için çalışan üreticimize mobil ÇKS hizmeti sunuyoruz. Odamızdan görevli arkadaşlarımız mahalle mahalle dolaşıyor ve çiftçimizin ÇKS işlemlerini tamamlıyor. Kuru üzüm bizim ana ürünümüz, “kuru üzümü yiyelim, yedirelim” isimli bir proje yaparak ilçemizde kuru üzüm dağıtımı yaptık. Kuru üzümümüzün tüketilmesi için daha çok alanlarda yer alacağız.” diyerek sözlerine son verdi.
Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, Cafe 236’da Manisa basınıyla bir araya geldi. Başkan Yalvaç, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Yalvaç, “Kuru üzümümüzün tüketilmesi için daha çok alanlarda yer alacağız ” açıklamasında bulundu.

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, Manisa’nın Salihli ilçesinin 580 bin dekar bir ovaya sahip olduğunu ifade etti.

“4 MEVSİM ÜRETİM HİÇ DURMUYOR”

Başkan Yalvaç, “Çiftçi kayıt sistemine göre de 85-90 bin zeytin alanı bulunuyor. İhracatta ilk sırada sultani kuru üzümümüz yer alıyor. Son birkaç yıldır da karpuzumuz ünlendi. Rusya’ya, Polonya’ya, karpuz ihraç ettik. Rahatlıkla, ilçemizin toprakları için “dünyanın en verimli topraklarından” diyebiliyoruz. 4 mevsim üretim hiç durmuyor Sıcak-soğuk demeden çalışıyoruz. 4 mevsim market raflarında hangi ürünler varsa ilçemizde üretip pazarlara, raflara, sofralara sunabiliyoruz. Ana ürünümüz “Sultaniyelik kurutmalık kuru üzüm” onun ardından zeytin ve meyvecilik. Kirazımız tescilli, coğrafi işarete sahip; “Salihli Ziraat 900” adı altında yaklaşık 25-26 ülkeye ihraç ediyoruz.” dedi.

BAŞKAN YALVAÇ PROJELERİNİ ANLATTI

Hayata geçirilen projelerden bahseden Yalvaç, “Kuruyan “Gölmarmara Gölü” için çok çaba sarf ettik. Yüzlerce kuşun göç ederken uğradığı alan olan, balıkçılık yapılan gölümüzün 45-50 cm iken nasıl kuruduğunu ve ekip-biçme alanı haline geldiğini üzülerek izledik. Ama sesimizi duyurduk, şuan süreç TİGEM'de. Sadece Salihli için değil, Ege Bölgesi için önemli bir göl. İnşallah gölümüzü kurtaracağız. Farklı bir projede mevsimlik işçilerimizin onlarla birlikte gelen çocukları için oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte çocuklara yönelik etkinlikler düzenledik. Bu çocuklarımız için bakanlığın daha kapsamlı projeler yapmasını gönülden destekliyoruz. Ayrıca üzüm hasadından çıkan ve şuan zeytin için çalışan üreticimize mobil ÇKS hizmeti sunuyoruz. Odamızdan görevli arkadaşlarımız mahalle mahalle dolaşıyor ve çiftçimizin ÇKS işlemlerini tamamlıyor. Kuru üzüm bizim ana ürünümüz, “kuru üzümü yiyelim, yedirelim” isimli bir proje yaparak ilçemizde kuru üzüm dağıtımı yaptık. Kuru üzümümüzün tüketilmesi için daha çok alanlarda yer alacağız.” diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.