Bayram Şekerleri Esnafın Elinde Kaldı!

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.05.2021 - 17:01, Güncelleme: 07.05.2021 - 17:01
 

Bayram Şekerleri Esnafın Elinde Kaldı!

Ramazan Bayramı öncesinde satış yapmak için şeker ve çikolata alan esnaf, büyük bir sıkıntı içine girdi. Tam kapanma kararının açıklanmasından 1 ay önce tedarikçiden şeker ve çikolata aldıklarını söyleyen kuruyemişçi esnafı Çağlayan Mısırlıoğlu, “30-40 bin liralık şeker aldım. Aldığımız firma müsaade ederse eğer Kurban Bayramı’nda satar sonrasında da borcumuz öderiz. Ama “paramızı Ramazan’dan sonra verin” derse bu sefer borca gireceğiz. Belki aracımı satarım belki de arkadaşımdan borç isterim.” dedi.
Türkiye Ramazan Bayramı’nı tam kapanma nedeniyle evde geçirecek. Bayramın en önemli ritüeli olan şeker ve çikolata da bu yıl evlere girmeyecek. Bu nedenle de Ramazan Bayramı öncesinde satış yapmak için şeker ve çikolata alan esnaf, büyük bir sıkıntı içine girdi. Tam kapanma kararının açıklanmasından aylar önce tedarikçiden şeker ve çikolata aldıklarını söyleyen kuruyemiş esnafı Çağlayan Mısırlıoğlu, aldıkları ürünleri satamayacakları için depolarda kaldığını aktardı. FİRMA HEMEN PARASINI İSTERSE ARACINI SATACAK Pandemi gölgesinde geçecek olan bayram öncesinde satışların çok düşük olduğunu ve tam bir hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade eden Mısırlıoğlu, “Ramazan Bayramı’nda insanlar evlerinde baklava yapmak için ceviz alıyordu. Bu bayramda ceviz satabileceğimizi sanmıyorum. Şeker bayramı için getirttiğimiz şekerler, tam kapanma nedeniyle elimizde kaldı. Şekerleri, Ramazan’dan bir iki ay önce almaya başlıyoruz. Biz şekerleri aldık, bu sefer tam kapanma olayı çıktı. E şimdi bu şekerleri aldığımız adamlara geri iade etmekte olmaz. “Abi bizim şekerlerimizi geri al” demek olmaz ticaret yapıyoruz sonuçta. 30-40 bin liralık şeker aldım. Aldığımız firma müsaade ederse eğer, vadesini Kurban Bayramı’na kadar uzatırsa Kurban Bayramı’nda satar sonrasında da öderiz. Ama “paramızı Ramazan’dan sonra verin” derse bu sefer borca gireceğiz. Kredi çekmeyiz belki ama bir şekilde belki aracımı satarım, arkadaşımdan borç isterim. Bu pandemide bir sürü tanıdığım esnaf aracını sattı. “PANDEMİ İŞLERİMİZİ YÜZDE 40 CİVARINDA AZALTTI” Koronavirüs salgını dolayısıyla işlerinde genel anlamda bir düşüş yaşadıklarını ifade eden Mısırlıoğlu, “Pandemi işlerimizi yüzde 40 civarında azalttı. Bundan 2 sene önceki işlerimize geri dönmek isterdim. Bizim işlerimiz pandemi sürecinde yine diğer esnaflara göre iyiydi çok şükür ama tam kapanma bizi de etkiledi. Eleman sayımız azaldı, elektriğimi, kiramı ödemem lazım. Ufacık bir dükkan ama 3 bin lira elektrik geliyor buraya. Bu 17 günde beni kıstı. İnşallah eski günlere döneriz” diye konuştu. EVLERE SERVİS HİZMETİ Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bu süreçte evlere servis yöntemiyle para kazanabildiklerini söyleyen Mısırlıoğlu, Manisalıların Ramazan’da en çok hurma sipariş ettiğini belirtti. Mısırlıoğlu, “Şehir içinden isteyenlere evlere servis yapıyoruz. Başka şehirlerden isteyenlere ise kargo ile gönderiyoruz. Ramazan ayında olduğumuz için hurma istiyorlar genelde. Bu dönemde daha tok tutucu; incir, kayısı, üzüm, çiğ badem gibi şeyleri daha çok tercih ediyorlar. Çekirdek ve leblebi çeşitleri daha ekonomik. Antep, badem gibi kuruyemişler pahalı. Antep’in kilosu 90 lira, badem 100 lira, cevizin kabuklusu 38, içi ise 100 lira. İnsanların alım gücü yüksek olsa daha güzel olur” dedi.
Ramazan Bayramı öncesinde satış yapmak için şeker ve çikolata alan esnaf, büyük bir sıkıntı içine girdi. Tam kapanma kararının açıklanmasından 1 ay önce tedarikçiden şeker ve çikolata aldıklarını söyleyen kuruyemişçi esnafı Çağlayan Mısırlıoğlu, “30-40 bin liralık şeker aldım. Aldığımız firma müsaade ederse eğer Kurban Bayramı’nda satar sonrasında da borcumuz öderiz. Ama “paramızı Ramazan’dan sonra verin” derse bu sefer borca gireceğiz. Belki aracımı satarım belki de arkadaşımdan borç isterim.” dedi.

Türkiye Ramazan Bayramı’nı tam kapanma nedeniyle evde geçirecek. Bayramın en önemli ritüeli olan şeker ve çikolata da bu yıl evlere girmeyecek. Bu nedenle de Ramazan Bayramı öncesinde satış yapmak için şeker ve çikolata alan esnaf, büyük bir sıkıntı içine girdi. Tam kapanma kararının açıklanmasından aylar önce tedarikçiden şeker ve çikolata aldıklarını söyleyen kuruyemiş esnafı Çağlayan Mısırlıoğlu, aldıkları ürünleri satamayacakları için depolarda kaldığını aktardı.

FİRMA HEMEN PARASINI İSTERSE ARACINI SATACAK

Pandemi gölgesinde geçecek olan bayram öncesinde satışların çok düşük olduğunu ve tam bir hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade eden Mısırlıoğlu, “Ramazan Bayramı’nda insanlar evlerinde baklava yapmak için ceviz alıyordu. Bu bayramda ceviz satabileceğimizi sanmıyorum. Şeker bayramı için getirttiğimiz şekerler, tam kapanma nedeniyle elimizde kaldı. Şekerleri, Ramazan’dan bir iki ay önce almaya başlıyoruz. Biz şekerleri aldık, bu sefer tam kapanma olayı çıktı. E şimdi bu şekerleri aldığımız adamlara geri iade etmekte olmaz. “Abi bizim şekerlerimizi geri al” demek olmaz ticaret yapıyoruz sonuçta. 30-40 bin liralık şeker aldım. Aldığımız firma müsaade ederse eğer, vadesini Kurban Bayramı’na kadar uzatırsa Kurban Bayramı’nda satar sonrasında da öderiz. Ama “paramızı Ramazan’dan sonra verin” derse bu sefer borca gireceğiz. Kredi çekmeyiz belki ama bir şekilde belki aracımı satarım, arkadaşımdan borç isterim. Bu pandemide bir sürü tanıdığım esnaf aracını sattı.

PANDEMİ İŞLERİMİZİ YÜZDE 40 CİVARINDA AZALTTI”

Koronavirüs salgını dolayısıyla işlerinde genel anlamda bir düşüş yaşadıklarını ifade eden Mısırlıoğlu, “Pandemi işlerimizi yüzde 40 civarında azalttı. Bundan 2 sene önceki işlerimize geri dönmek isterdim. Bizim işlerimiz pandemi sürecinde yine diğer esnaflara göre iyiydi çok şükür ama tam kapanma bizi de etkiledi. Eleman sayımız azaldı, elektriğimi, kiramı ödemem lazım. Ufacık bir dükkan ama 3 bin lira elektrik geliyor buraya. Bu 17 günde beni kıstı. İnşallah eski günlere döneriz” diye konuştu.

EVLERE SERVİS HİZMETİ

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bu süreçte evlere servis yöntemiyle para kazanabildiklerini söyleyen Mısırlıoğlu, Manisalıların Ramazan’da en çok hurma sipariş ettiğini belirtti. Mısırlıoğlu, “Şehir içinden isteyenlere evlere servis yapıyoruz. Başka şehirlerden isteyenlere ise kargo ile gönderiyoruz. Ramazan ayında olduğumuz için hurma istiyorlar genelde. Bu dönemde daha tok tutucu; incir, kayısı, üzüm, çiğ badem gibi şeyleri daha çok tercih ediyorlar. Çekirdek ve leblebi çeşitleri daha ekonomik. Antep, badem gibi kuruyemişler pahalı. Antep’in kilosu 90 lira, badem 100 lira, cevizin kabuklusu 38, içi ise 100 lira. İnsanların alım gücü yüksek olsa daha güzel olur” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.