BEDELİNİ ÇOCUKLAR ÖDEMESİN!

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.01.2018 - 09:26, Güncelleme: 11.01.2018 - 09:26
 

BEDELİNİ ÇOCUKLAR ÖDEMESİN!

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası 2017 Hava Kirliliği Raporu’nda Manisa’nın hava kirliliği bakımından 5’inci sırada yer aldığına dikkat çeken CHP Yunusemre İlçe Başkanı Güngör Serdar Bozyaka, açıklamalarda bulundu. Bozyaka, “Hava kirliliği ilçemizde ve şehrimizde yaşayan herkesi etkileyen çok önemli bir problemdir. Kirlilik en çok çocukların sağlığını olumsuz etkiliyor. Manisa’yı yönetenlerin bir araya gelerek bu soruna ivedilikle çare üretmeleri gerekiyor. Bedelini çocuklar ödemesin!” dedi.
CHP Yunusemre İlçe Başkanı Güngör Serdar Bozyaka, kirli havanın solunum enfeksiyonu, kanser, erken bebek ölümleri, sakat doğumlar ve kitlesel ölümlere neden olduğunu anımsatarak, hava kirliliğinin en çok çocukların sağlığını olumsuz etkilediğini ve yöneticilerin sorumsuzluğunun bedelini çocukların ödediğini vurguladı. HAVA KİRLİLİĞİ TRAFİK KAZASINDAN ÇOK CAN ALDI Türk Tabipleri Birliği, Türk Toraks Derneği ve Halk Sağlığı Uzmanları Derneği’nin yaptığı açıklamayı hatırlatan Bozyaka, Türkiye’de 33 bin 300 kişinin hava kirliliğine bağlı nedenlerle hayatını kaybettiğini; hava kirliliği nedeniyle hayatını kaybedenlerin, trafik kazaları nedeniyle hayatını kaybedenlerden 11 kat fazla olduğunu söyledi. Bozyaka konuşmasına şöyle devam etti: “İktidarın görevi halkın sağlığını korumaktır. Yeni kömürlü termik santrallerin açılması kabul edilemez. Hava kirliliğinde Avrupa’nın havası en kötü 10 şehrinden 8’inin ülkemizde olması düşünülmesi gereken bir konudur. Bir an önce hava kirliliğine karşı ciddi önlemler alınmalıdır, halk sağlığından önce gelen hiçbir konu olamaz” dedi. DAĞITILAN VE SATILAN KÖMÜRLER DE DENETLENMELİ Seçim zamanlarına da dikkat çeken Bozyaka, “İlçemizde halen ciddi oranda kömür kullanımı söz konusu. Bu nedenle düşük kalitede satılan ve yardım amaçlı dağıtılan kömürlere de bir çözüm bulmak gerekiyor. Yoksul yurttaşlara kalitesiz kömür yardımı yerine doğalgaz yardımı yapılmalı. Böylelikle de yine hava kirliliğinin önüne geçmiş oluruz” dedi. YETKİLİLERİ UYARDI Öte yandan yakıt kazanlarının periyodik bakımları, araç egzoz emisyon kontrollerinin rutin aralıklarla yapılması, ısı izolasyonları ile enerji tasarrufu sağlayarak hava kirliliğinin azaltılması, sanayide enerjinin geri kazanılmasına önem verilmesi, emisyon kaynağı olan tesislerde gerekli çevresel yatırımların gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizen Bozyaka, “Yetkilileri yaşanan çevresel sorunlar ve özellikle akşam saatlerinde nefes almayı bile zorlaştıran, insan sağlığını olumsuz etkileyen hava kirliliği konusunda gerekli hassasiyeti göstermeye davet ediyorum” diye konuştu. 
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası 2017 Hava Kirliliği Raporu’nda Manisa’nın hava kirliliği bakımından 5’inci sırada yer aldığına dikkat çeken CHP Yunusemre İlçe Başkanı Güngör Serdar Bozyaka, açıklamalarda bulundu. Bozyaka, “Hava kirliliği ilçemizde ve şehrimizde yaşayan herkesi etkileyen çok önemli bir problemdir. Kirlilik en çok çocukların sağlığını olumsuz etkiliyor. Manisa’yı yönetenlerin bir araya gelerek bu soruna ivedilikle çare üretmeleri gerekiyor. Bedelini çocuklar ödemesin!” dedi.
CHP Yunusemre İlçe Başkanı Güngör Serdar Bozyaka, kirli havanın solunum enfeksiyonu, kanser, erken bebek ölümleri, sakat doğumlar ve kitlesel ölümlere neden olduğunu anımsatarak, hava kirliliğinin en çok çocukların sağlığını olumsuz etkilediğini ve yöneticilerin sorumsuzluğunun bedelini çocukların ödediğini vurguladı.

HAVA KİRLİLİĞİ TRAFİK KAZASINDAN ÇOK CAN ALDI
Türk Tabipleri Birliği, Türk Toraks Derneği ve Halk Sağlığı Uzmanları Derneği’nin yaptığı açıklamayı hatırlatan Bozyaka, Türkiye’de 33 bin 300 kişinin hava kirliliğine bağlı nedenlerle hayatını kaybettiğini; hava kirliliği nedeniyle hayatını kaybedenlerin, trafik kazaları nedeniyle hayatını kaybedenlerden 11 kat fazla olduğunu söyledi. Bozyaka konuşmasına şöyle devam etti: “İktidarın görevi halkın sağlığını korumaktır. Yeni kömürlü termik santrallerin açılması kabul edilemez. Hava kirliliğinde Avrupa’nın havası en kötü 10 şehrinden 8’inin ülkemizde olması düşünülmesi gereken bir konudur. Bir an önce hava kirliliğine karşı ciddi önlemler alınmalıdır, halk sağlığından önce gelen hiçbir konu olamaz” dedi.

DAĞITILAN VE SATILAN KÖMÜRLER DE DENETLENMELİ
Seçim zamanlarına da dikkat çeken Bozyaka, “İlçemizde halen ciddi oranda kömür kullanımı söz konusu. Bu nedenle düşük kalitede satılan ve yardım amaçlı dağıtılan kömürlere de bir çözüm bulmak gerekiyor. Yoksul yurttaşlara kalitesiz kömür yardımı yerine doğalgaz yardımı yapılmalı. Böylelikle de yine hava kirliliğinin önüne geçmiş oluruz” dedi.

YETKİLİLERİ UYARDI
Öte yandan yakıt kazanlarının periyodik bakımları, araç egzoz emisyon kontrollerinin rutin aralıklarla yapılması, ısı izolasyonları ile enerji tasarrufu sağlayarak hava kirliliğinin azaltılması, sanayide enerjinin geri kazanılmasına önem verilmesi, emisyon kaynağı olan tesislerde gerekli çevresel yatırımların gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizen Bozyaka, “Yetkilileri yaşanan çevresel sorunlar ve özellikle akşam saatlerinde nefes almayı bile zorlaştıran, insan sağlığını olumsuz etkileyen hava kirliliği konusunda gerekli hassasiyeti göstermeye davet ediyorum” diye konuştu. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.