“BU ZAM DEĞİL KARTLI BİNİŞE TEŞVİK ETMEKTİR”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.08.2022 - 17:29, Güncelleme: 12.08.2022 - 17:29
 

“BU ZAM DEĞİL KARTLI BİNİŞE TEŞVİK ETMEKTİR”

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, “Son günlerde UKOME tarafından zorunluluk arz etmesi nedeniyle yapılan bir düzenleme kamuoyuna toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı şeklinde lanse edilmektedir. Bu durum kesinlikle zam değildir, vatandaşlarımızı kartlı binişe teşvik etmektir” dedi.
Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, toplu taşımada kartlı ve paralı binişlerin eşitlenmesi nedeniyle şoför esnafının büyük sorun yaşadığını, bu sorunu çözmek için bir UKOME tarafından düzenleme yapıldığını belirterek, yapılan düzenleme ile kartlı binişlerin 7,5 TL, kartsız binişlerin ise 9 TL olduğunu söyledi. Karaağaç, şehir merkezindeki trafiğin yoğun olduğu yerlerde şoför esnafının hem otobüs kullanıp hem de para üstü vermesinin trafikte tehlike oluşturduğunu vurgulayarak, vatandaşları özellikle kartlı biniş kullanmaya davet etti. Manisa merkezden Muradiye’ye sefer düzenleyen otobüslerde de kartsız biniş ücretleri değişti. kartlı biniş 8,5 TL’de kalırken kartsız binişler 10 TL’ye yükseldi. “KARTSIZ BİNİŞ YOĞUN TRAFİKTE TEHLİKE OLUŞTURUYOR” Karaağaç, “Son günlerde UKOME tarafından zorunluluk arz etmesi nedeniyle yapılan bir düzenleme kamuoyuna toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı şeklinde lanse edilmektedir. Bu durum kesinlikle zam değildir, vatandaşlarımızı kartlı binişe teşvik etmektir. Ücret tarifelerinde 2022 Mart ayından itibaren kartlı biniş ücreti ve paralı biniş ücreti eşitti. Kartla binen ile para ile binen aynı ücreti ödediğinden binişlerin tamamı paralı binişe yöneldi. Kimse kartına ön yükleme yapıp kartı ile biniş yapmıyordu. Toplu taşıma şoförlerimiz market kasiyeri gibi para aldı verdi işlerine başladı. Şehir merkezindeki trafiğin yoğun olduğu yerlerde hem otobüs kullanıp hem para alıp para üstü vermek trafik güvenliği açısından tehlike oluşturmaya başladı. Bu durumu UKOME genel kurulunda kurul üyelerine anlattık, kartlı binilen ücretlerde herhangi bir artış ya da düzenleme yapmadan sadece kartlı kullanıma yeniden geçişin sağlanması amacıyla paralı binişlere 1,5 TL fark getirdik. Vatandaşlarımız kolaylıkla çıkartacakları kart ya da mevcut olan kartlarına yükleme yapmak suretiyle aynı ücretle seyahat edebilir. En son yapılan ücret düzenlemesinde de akaryakıt fiyatları zaten bu seviyelerdeydi, sonraki süreçteki akaryakıt artışlarında herhangi bir ücret düzenlemesi yapılmadı. Şuan da toplu taşıma araçlarının hasılatlarının yüzde 70-80’i akaryakıta gitmektedir. Bununda vatandaşlarımız tarafından bilinmesini istiyorum” dedi.
Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, “Son günlerde UKOME tarafından zorunluluk arz etmesi nedeniyle yapılan bir düzenleme kamuoyuna toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı şeklinde lanse edilmektedir. Bu durum kesinlikle zam değildir, vatandaşlarımızı kartlı binişe teşvik etmektir” dedi.

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, toplu taşımada kartlı ve paralı binişlerin eşitlenmesi nedeniyle şoför esnafının büyük sorun yaşadığını, bu sorunu çözmek için bir UKOME tarafından düzenleme yapıldığını belirterek, yapılan düzenleme ile kartlı binişlerin 7,5 TL, kartsız binişlerin ise 9 TL olduğunu söyledi. Karaağaç, şehir merkezindeki trafiğin yoğun olduğu yerlerde şoför esnafının hem otobüs kullanıp hem de para üstü vermesinin trafikte tehlike oluşturduğunu vurgulayarak, vatandaşları özellikle kartlı biniş kullanmaya davet etti. Manisa merkezden Muradiye’ye sefer düzenleyen otobüslerde de kartsız biniş ücretleri değişti. kartlı biniş 8,5 TL’de kalırken kartsız binişler 10 TL’ye yükseldi.

“KARTSIZ BİNİŞ YOĞUN TRAFİKTE TEHLİKE OLUŞTURUYOR”

Karaağaç, “Son günlerde UKOME tarafından zorunluluk arz etmesi nedeniyle yapılan bir düzenleme kamuoyuna toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı şeklinde lanse edilmektedir. Bu durum kesinlikle zam değildir, vatandaşlarımızı kartlı binişe teşvik etmektir. Ücret tarifelerinde 2022 Mart ayından itibaren kartlı biniş ücreti ve paralı biniş ücreti eşitti. Kartla binen ile para ile binen aynı ücreti ödediğinden binişlerin tamamı paralı binişe yöneldi. Kimse kartına ön yükleme yapıp kartı ile biniş yapmıyordu. Toplu taşıma şoförlerimiz market kasiyeri gibi para aldı verdi işlerine başladı. Şehir merkezindeki trafiğin yoğun olduğu yerlerde hem otobüs kullanıp hem para alıp para üstü vermek trafik güvenliği açısından tehlike oluşturmaya başladı. Bu durumu UKOME genel kurulunda kurul üyelerine anlattık, kartlı binilen ücretlerde herhangi bir artış ya da düzenleme yapmadan sadece kartlı kullanıma yeniden geçişin sağlanması amacıyla paralı binişlere 1,5 TL fark getirdik. Vatandaşlarımız kolaylıkla çıkartacakları kart ya da mevcut olan kartlarına yükleme yapmak suretiyle aynı ücretle seyahat edebilir. En son yapılan ücret düzenlemesinde de akaryakıt fiyatları zaten bu seviyelerdeydi, sonraki süreçteki akaryakıt artışlarında herhangi bir ücret düzenlemesi yapılmadı. Şuan da toplu taşıma araçlarının hasılatlarının yüzde 70-80’i akaryakıta gitmektedir. Bununda vatandaşlarımız tarafından bilinmesini istiyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.