CHP'Lİ BAŞEVİRGEN: TAM GAZ BORÇLANMAYA DEVAM

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.04.2022 - 15:26, Güncelleme: 14.04.2022 - 15:26
 

CHP'Lİ BAŞEVİRGEN: TAM GAZ BORÇLANMAYA DEVAM

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Türk lirası tasarrufların enflasyon karşısında erimeye bırakılması ve enflasyonun gelirleri eritmesinin, vatandaşların borçlanma hızını artırdığını söyleyerek "Borç vatandaşın kamçısı oldu. Vatandaşlar tam gaz borçlanmaya devam ediyor" dedi.
Vatandaşların bankalara ve finansman şirketlerine, varlık yönetim şirketlerine olan konut, taşıt, ihtiyaç ve kredi kartı borçlarının 1 Nisan itibariyle 1 trilyon 77 milyar liraya ulaştığını söyleyen Başevirgen, "Vatandaşların bu borcunun 837 milyar lirası bireysel (konut, otomobil, ihtiyaç) kredilerinden, 239 milyar lirası da kredi kartlarından kaynaklanıyor. Son hafta tüketici kredilerinde 5,1 milyar liralık, kredi kartı borçlarında ise 8,5 milyar liralık artış yaşandı” dedi. "HER GÜN GELEN ZAMLAR VATANDAŞI BORCA MAHKUM EDİYOR" Ekonomik krizin özellikle orta gelir düzeyindeki vatandaşları derinden etkilediğini söyleyen Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, " Pahalılık halkın yeni normali oldu. Zam dalgası altında yaşam giderek zorlaşıyor. Türk lirasındaki değer kaybı ve satın alma gücünün azalması, kazancı masraflarını karşılamayan vatandaşı borçla yaşamak zorunda bırakıyor. Her gün yeni bir zam haberi gelirken iktidar tarafından KDV indirimleriyle göstermelik 'enflasyonla mücadele' adımları atılıyor. Ucuz ekmek, et ve ayçiçek yağı kuyruklarına yenileri ekleniyor. Çarşı pazarda hissedilen pahalılık çok daha can yakıcı boyutlara ulaşmışken zamlar altında geçim sıkıntı çeken milyonlara market indirimlerini takip etmeleri tavsiye ediliyor. " dedi. "HANİ KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİ?" Ülke tarihinin en derin yoksulluğunun yaşandığını söyleyen Başevirgen, "Türkiye'de artık yoksulluk kuyrukları alışıldık bir hal almaya başladı. Ülkede 11,3 milyon kişi gıda yardımıyla ayakta duruyor. 5.9 milyon aileye sosyal yardım yapılıyor. Açlık sınırı 5000 TL'ye dayanmış ve 10 milyon asgari ücretli ailesi ile birlikte açlığa terk edilmiş durumda. 8 milyon emekli asgari ücretin altında emekli aylığı alıyor. Emeklilerin dörtte biri çalışmak zorunda kalıyor. Peki, neden bu kadar yoksullaşıyoruz? Sadece Saray'ı ve yandaşlarını zengin etmek için. Hani komşusu açken tok yatan bizden değildi?" diye sordu.
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Türk lirası tasarrufların enflasyon karşısında erimeye bırakılması ve enflasyonun gelirleri eritmesinin, vatandaşların borçlanma hızını artırdığını söyleyerek "Borç vatandaşın kamçısı oldu. Vatandaşlar tam gaz borçlanmaya devam ediyor" dedi.

Vatandaşların bankalara ve finansman şirketlerine, varlık yönetim şirketlerine olan konut, taşıt, ihtiyaç ve kredi kartı borçlarının 1 Nisan itibariyle 1 trilyon 77 milyar liraya ulaştığını söyleyen Başevirgen, "Vatandaşların bu borcunun 837 milyar lirası bireysel (konut, otomobil, ihtiyaç) kredilerinden, 239 milyar lirası da kredi kartlarından kaynaklanıyor. Son hafta tüketici kredilerinde 5,1 milyar liralık, kredi kartı borçlarında ise 8,5 milyar liralık artış yaşandı” dedi.

"HER GÜN GELEN ZAMLAR VATANDAŞI BORCA MAHKUM EDİYOR"

Ekonomik krizin özellikle orta gelir düzeyindeki vatandaşları derinden etkilediğini söyleyen Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, " Pahalılık halkın yeni normali oldu. Zam dalgası altında yaşam giderek zorlaşıyor. Türk lirasındaki değer kaybı ve satın alma gücünün azalması, kazancı masraflarını karşılamayan vatandaşı borçla yaşamak zorunda bırakıyor. Her gün yeni bir zam haberi gelirken iktidar tarafından KDV indirimleriyle göstermelik 'enflasyonla mücadele' adımları atılıyor. Ucuz ekmek, et ve ayçiçek yağı kuyruklarına yenileri ekleniyor. Çarşı pazarda hissedilen pahalılık çok daha can yakıcı boyutlara ulaşmışken zamlar altında geçim sıkıntı çeken milyonlara market indirimlerini takip etmeleri tavsiye ediliyor. " dedi.

"HANİ KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİ?"

Ülke tarihinin en derin yoksulluğunun yaşandığını söyleyen Başevirgen, "Türkiye'de artık yoksulluk kuyrukları alışıldık bir hal almaya başladı. Ülkede 11,3 milyon kişi gıda yardımıyla ayakta duruyor. 5.9 milyon aileye sosyal yardım yapılıyor. Açlık sınırı 5000 TL'ye dayanmış ve 10 milyon asgari ücretli ailesi ile birlikte açlığa terk edilmiş durumda. 8 milyon emekli asgari ücretin altında emekli aylığı alıyor. Emeklilerin dörtte biri çalışmak zorunda kalıyor. Peki, neden bu kadar yoksullaşıyoruz? Sadece Saray'ı ve yandaşlarını zengin etmek için. Hani komşusu açken tok yatan bizden değildi?" diye sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.