CHP’Lİ BAKIRLIOĞLU’NDAN AK PARTİ’Lİ AKKAL’A ÇAĞRI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.10.2022 - 15:41, Güncelleme: 21.10.2022 - 15:41
 

CHP’Lİ BAKIRLIOĞLU’NDAN AK PARTİ’Lİ AKKAL’A ÇAĞRI

Manisalı üzüm üreticilerinin dertlerini, sıkıntılarını Meclis kürsüsünden dile getiren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu'ndan AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal'ın hakkında yaptığı açıklamalardan sonra üzüm bağında buluşalım davetinde bulundu.
CHP'li Bakırlıoğlu Meclis'te yaptığı konuşmada; Cumhurbaşkanının TMO alım fiyatını 27 lira olarak açıkladığını, fakat TMO dışında 27 liradan üzüm satan bir tane çiftçi olmadığını ifade etmişti. AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal ise TMO'nun üzümü 27 liradan aldığını Bakırlıoğlu'nun algı peşinde olduğunu söylemişti. “KÖKLENEN BAĞLARDAN HABERİ YOK” CHP'li Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada, “Köklenen bağlardan haberi yok anlaşılan. Manisa Ticaret Borsasında bile 9 numara çekirdeksiz kuru üzümün 21 lira 70 kuruştan işlem gördüğünden haberi yok. Sergide yağmur yediği için kalitesi bozulan üzümden çiftçinin ne kadar zarar ettiğini tahmin edemiyor herhalde. Milletvekili Tamer Akkal diyor ki üzüm 27 lira. Ben de diyorum ki; TMO dışında 27 liraya bir kilo üzüm satan varsa göstersin. Hangi tüccar, hangi işletme 27 liradan üzüm almış bize söylesin.” açıklamasında bulundu. “ÇİFTÇİLERİN SIKINTILARINI, DERTLERİNİ DİNLİYORUZ” Bağlarda gördüklerini meclise taşıdığını söyleyen Bakırlıoğlu, “CHP Milletvekilleri olarak sezon başından bu yana ilçe ilçe gezerek üzüm üreticileri ile bir araya geliyoruz. TMO alım merkezlerinde TARİŞ önlerinde çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları, dertleri dinliyoruz. Üzümünü TMO'ya veremediği için 18 liradan satmak zorunda kalan, aldığı parayla bağına bir yıl boyunca nasıl bakacağını kara kara düşünen yurttaşın yüzündeki kaygıyı görüyoruz. Bağını köklemek zorunda kalan vatandaşın yüreğindeki sızıyı yakından hissediyoruz. Biz saraydan değil, Manisa bağlarından gördüklerimizi, duyduklarımızı aktarıyoruz. Çiftçi derdini bize anlatıyor, biz de Meclis kürsüsünden bunları dile getiriyoruz. Milletvekili olarak ben görevimi yapıyorum.” dedi. “KURU ÜZÜM PİYASASI 20 LİRA DOLAYINDA” CHP’li Bakırlıoğlu, “Sorunları görmezden gelerek çözüm bulunamaz. AKP Milletvekili Tamer Akkal köklenen bağlarda neler yapılacak, çiftçinin cebi nasıl para görecek, üreticinin kullandığı, mazotun, gübrenin, ilacın fiyatı nasıl düşecek hiç bunlardan bahsetmiyor. Bizi algı yapmakla suçlamakla, çiftçinin feryadına kulak tıkamakla, sorunlar çözülmüyor maalesef. Fiyat açıklamak için Manisa'ya gelen Cumhurbaşkanı üzüm fiyatını üreticiye değil de, işletme sahibi ihracatçıya sorup açıklarsa sonuç bu olur. Cumhurbaşkanı 27 lira fiyat açıkladı fakat bu fiyat havada kaldı. Hiç bir işletme, hiçbir tüccar üzüme bu fiyatı vermedi. Çekirdeksiz kuru üzüm piyasa hala 20 lira dolayında. 17 liraya üzüm satmak zorunda kalan üreticiler var mesela.” ifadesinde bulundu. “PAZARTESİ GÜNÜ SARUHANLI'DA BULUŞALIM” Akkal'a çağrıda bulunan Bakırlıoğlu, “Pazartesi günü Saruhanlı'da buluşalım. Üzüm bağlarına gidelim. TMO alım merkezinin önüne gidelim. Üreticilerle, çiftçilerle görüşelim. İstediği basını, istediği televizyonu çağırsın. Soralım Bakalım TMO'ya üzüm veremeyen vatandaş, kuru üzümü kaç liradan satmış. Üretici TMO'dan randevu alabilmiş mi? Bağını kökleyen çiftçi ne yapacak beraber soralım diyerek sözlerini tamamladı.” diyerek sözlerine son verdi.
Manisalı üzüm üreticilerinin dertlerini, sıkıntılarını Meclis kürsüsünden dile getiren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu'ndan AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal'ın hakkında yaptığı açıklamalardan sonra üzüm bağında buluşalım davetinde bulundu.

CHP'li Bakırlıoğlu Meclis'te yaptığı konuşmada; Cumhurbaşkanının TMO alım fiyatını 27 lira olarak açıkladığını, fakat TMO dışında 27 liradan üzüm satan bir tane çiftçi olmadığını ifade etmişti. AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal ise TMO'nun üzümü 27 liradan aldığını Bakırlıoğlu'nun algı peşinde olduğunu söylemişti.

KÖKLENEN BAĞLARDAN HABERİ YOK

CHP'li Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada, “Köklenen bağlardan haberi yok anlaşılan. Manisa Ticaret Borsasında bile 9 numara çekirdeksiz kuru üzümün 21 lira 70 kuruştan işlem gördüğünden haberi yok. Sergide yağmur yediği için kalitesi bozulan üzümden çiftçinin ne kadar zarar ettiğini tahmin edemiyor herhalde. Milletvekili Tamer Akkal diyor ki üzüm 27 lira. Ben de diyorum ki; TMO dışında 27 liraya bir kilo üzüm satan varsa göstersin. Hangi tüccar, hangi işletme 27 liradan üzüm almış bize söylesin.” açıklamasında bulundu.

“ÇİFTÇİLERİN SIKINTILARINI, DERTLERİNİ DİNLİYORUZ”

Bağlarda gördüklerini meclise taşıdığını söyleyen Bakırlıoğlu, “CHP Milletvekilleri olarak sezon başından bu yana ilçe ilçe gezerek üzüm üreticileri ile bir araya geliyoruz. TMO alım merkezlerinde TARİŞ önlerinde çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları, dertleri dinliyoruz. Üzümünü TMO'ya veremediği için 18 liradan satmak zorunda kalan, aldığı parayla bağına bir yıl boyunca nasıl bakacağını kara kara düşünen yurttaşın yüzündeki kaygıyı görüyoruz. Bağını köklemek zorunda kalan vatandaşın yüreğindeki sızıyı yakından hissediyoruz. Biz saraydan değil, Manisa bağlarından gördüklerimizi, duyduklarımızı aktarıyoruz. Çiftçi derdini bize anlatıyor, biz de Meclis kürsüsünden bunları dile getiriyoruz. Milletvekili olarak ben görevimi yapıyorum.” dedi.

“KURU ÜZÜM PİYASASI 20 LİRA DOLAYINDA”

CHP’li Bakırlıoğlu, “Sorunları görmezden gelerek çözüm bulunamaz. AKP Milletvekili Tamer Akkal köklenen bağlarda neler yapılacak, çiftçinin cebi nasıl para görecek, üreticinin kullandığı, mazotun, gübrenin, ilacın fiyatı nasıl düşecek hiç bunlardan bahsetmiyor. Bizi algı yapmakla suçlamakla, çiftçinin feryadına kulak tıkamakla, sorunlar çözülmüyor maalesef. Fiyat açıklamak için Manisa'ya gelen Cumhurbaşkanı üzüm fiyatını üreticiye değil de, işletme sahibi ihracatçıya sorup açıklarsa sonuç bu olur. Cumhurbaşkanı 27 lira fiyat açıkladı fakat bu fiyat havada kaldı. Hiç bir işletme, hiçbir tüccar üzüme bu fiyatı vermedi. Çekirdeksiz kuru üzüm piyasa hala 20 lira dolayında. 17 liraya üzüm satmak zorunda kalan üreticiler var mesela.” ifadesinde bulundu.

PAZARTESİ GÜNÜ SARUHANLI'DA BULUŞALIM”

Akkal'a çağrıda bulunan Bakırlıoğlu, “Pazartesi günü Saruhanlı'da buluşalım. Üzüm bağlarına gidelim. TMO alım merkezinin önüne gidelim. Üreticilerle, çiftçilerle görüşelim. İstediği basını, istediği televizyonu çağırsın. Soralım Bakalım TMO'ya üzüm veremeyen vatandaş, kuru üzümü kaç liradan satmış. Üretici TMO'dan randevu alabilmiş mi? Bağını kökleyen çiftçi ne yapacak beraber soralım diyerek sözlerini tamamladı.” diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Cavit Aka
(21.10.2022 22:31 - #4134)
Kiralık ağızlardan oyunu aldığı seçmene ihanetin adıdır Tamer Akkal. Anladınız sanırım seçmen iradesini satmak ne demek olduğunu. Fakıbabada istifa etti seçıldiği partisinden ama milletvekilliğinden istifa etti. Siyaset uzun nefesli maraton gibidir belli ki Tamer Aktaş siyasetin çaylağı bence
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.