CHP’Lİ BAKIROĞLU: “TALİMATLA DÜŞSEYDİ ENFLASYON DÜŞERDİ”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.08.2022 - 16:12, Güncelleme: 12.08.2022 - 16:12
 

CHP’Lİ BAKIROĞLU: “TALİMATLA DÜŞSEYDİ ENFLASYON DÜŞERDİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatiflerine fiyatların düşürülmesi talimatı vermesine ilişkin konuşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Özellikle büyükbaş hayvan etinde yüzde 30-35, diğer market ürünlerinde yüzde 30-40 indirime gidileceği açıklandı. Emeklinin, işçinin memurun et alacak hali mi kaldı. Talimatla fiyatlar ucuzlasaydı, ülke bu halde olmazdı. Talimatla faizleri düşürdüler, enflasyonu yeneceğiz dediler sonuç ortada. Enflasyon yüzde 80, dolar kuru 18 lira” dedi.
İktidarın ekonomi ve tarım politikasını sert bir dille eleştiren CHP’li Bakırlıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “AKP’nin en büyük politikası politikasızlıktır. Çünkü ne yapacaklarına bir türlü karar veremedikleri için her gün başka bir kararla karşımıza çıkıyorlar. Aldıkları her karar çiftçiye, üreticiye, darbe vuruyor. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği bir çiftçi kuruluşudur. Birliğin internet sitesine girdiğimiz zaman “çiftçilerimiz asli unsurlarımızdır” ibaresi ile karşılaşıyoruz. Ama görüyoruz ki çiftçilerin alın teri, aidatları ile kurulan kurum adeta hükümetin operasyon aracı olmuş. Yapılanlara bakıldığında artık Tarım Kredi Kooperatiflerinin amacına uygun çalışmadığını, üreticiden çiftçiden uzaklaştığını görmekteyiz. Uyguladığı politikalar ile çiftçiyi, hayvancıyı zarar ettiren iktidar gözünü gene çiftçi kuruluşu olan tarım kredi kooperatiflerine dikti. Geçmişte ucuz sebze satacağız kurulan tanzim satış çadırları, Suriye’den ihraç kaydıyla getirilip yurt içinde piyasaya zeytinyağı sürülmesi gibi hükümetin çıkarı için zarar ettirildi. Birliğin iştiraki olan şirketlere AKP’nin eski milletvekilleri doldurulmuş, koskoca kurum iktidarın arpalığı olmuş, çifter çifter maaş almaktalar. Şimdi de diyorlar ki kooperatifler kar eder mi? Kar etmesin ama hükümetin de oyuncağı da olmasın. Çiftçiye, üreticiye hizmet etsin. Çiftçiye ucuz kredi versin, ucuz gübre, yem versin, herkesin bağının, bahçesinin, tarlasının, hayvanının sigorta poliçesini daha ucuza kessin. Ama ortağı çiftçiden komisyon almakta sadece ondan kar etmektedir” “EMEKLİNİN, İŞÇİNİN MEMURUN ET ALACAK HALİ Mİ KALDI?” Son açıklama marketlerde ucuza et satacaklarmış. Önce Et Süt Kurumu mağazalarında satılacak dendi. Adeta vatandaşla alay ettiler. Tüm Türkiye’de sadece 18 et satış mağazası var vatandaşa ucuz et nasıl ulaşacak dediğimizde tarım kredi marketleri devreye soktular. Et fiyatını düşürünce vatandaş et alabilecek mi düşünmüyorlar. Emeklinin, işçinin memurun et alacak hali mi kaldı. Talimatla fiyatlar ucuzlasaydı, ülke bu halde olmazdı. Talimatla faizleri düşürdüler, enflasyonu yeneceğiz dediler sonuç ortada. Enflasyon yüzde 80, dolar kuru 18 lira. Eğer Cumhurbaşkanı etin, sütün, yumurtanın fiyatı düşsün istiyorsa hayvan yetiştiricisinin kullandığı yemin fiyatını düşürsün. Bir talimat versin yem fiyatı yüzde otuz düşsün, bir talimat versin ilacın gübrenin fiyatı yüzde 35 düşsün, çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV KDV kaldırılsın. Bakın o zaman etin, sütün meyvenin sebzenin fiyatı nasıl düşüyor.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatiflerine fiyatların düşürülmesi talimatı vermesine ilişkin konuşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Özellikle büyükbaş hayvan etinde yüzde 30-35, diğer market ürünlerinde yüzde 30-40 indirime gidileceği açıklandı. Emeklinin, işçinin memurun et alacak hali mi kaldı. Talimatla fiyatlar ucuzlasaydı, ülke bu halde olmazdı. Talimatla faizleri düşürdüler, enflasyonu yeneceğiz dediler sonuç ortada. Enflasyon yüzde 80, dolar kuru 18 lira” dedi.

www.uccgrp.com, sans-serif">İktidarın ekonomi ve tarım politikasını sert bir dille eleştiren CHP’li Bakırlıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “AKP’nin en büyük politikası politikasızlıktır. Çünkü ne yapacaklarına bir türlü karar veremedikleri için her gün başka bir kararla karşımıza çıkıyorlar. Aldıkları her karar çiftçiye, üreticiye, darbe vuruyor. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği bir çiftçi kuruluşudur. Birliğin internet sitesine girdiğimiz zaman “çiftçilerimiz asli unsurlarımızdır” ibaresi ile karşılaşıyoruz. Ama görüyoruz ki çiftçilerin alın teri, aidatları ile kurulan kurum adeta hükümetin operasyon aracı olmuş. Yapılanlara bakıldığında artık Tarım Kredi Kooperatiflerinin amacına uygun çalışmadığını, üreticiden çiftçiden uzaklaştığını görmekteyiz. Uyguladığı politikalar ile çiftçiyi, hayvancıyı zarar ettiren iktidar gözünü gene çiftçi kuruluşu olan tarım kredi kooperatiflerine dikti. Geçmişte ucuz sebze satacağız kurulan tanzim satış çadırları, Suriye’den ihraç kaydıyla getirilip yurt içinde piyasaya zeytinyağı sürülmesi gibi hükümetin çıkarı için zarar ettirildi. Birliğin iştiraki olan şirketlere AKP’nin eski milletvekilleri doldurulmuş, koskoca kurum iktidarın arpalığı olmuş, çifter çifter maaş almaktalar. Şimdi de diyorlar ki kooperatifler kar eder mi? Kar etmesin ama hükümetin de oyuncağı da olmasın. Çiftçiye, üreticiye hizmet etsin. Çiftçiye ucuz kredi versin, ucuz gübre, yem versin, herkesin bağının, bahçesinin, tarlasının, hayvanının sigorta poliçesini daha ucuza kessin. Ama ortağı çiftçiden komisyon almakta sadece ondan kar etmektedir”

“EMEKLİNİN, İŞÇİNİN MEMURUN ET ALACAK HALİ Mİ KALDI?”

Son açıklama marketlerde ucuza et satacaklarmış. Önce Et Süt Kurumu mağazalarında satılacak dendi. Adeta vatandaşla alay ettiler. Tüm Türkiye’de sadece 18 et satış mağazası var vatandaşa ucuz et nasıl ulaşacak dediğimizde tarım kredi marketleri devreye soktular. Et fiyatını düşürünce vatandaş et alabilecek mi düşünmüyorlar. Emeklinin, işçinin memurun et alacak hali mi kaldı. Talimatla fiyatlar ucuzlasaydı, ülke bu halde olmazdı. Talimatla faizleri düşürdüler, enflasyonu yeneceğiz dediler sonuç ortada. Enflasyon yüzde 80, dolar kuru 18 lira. Eğer Cumhurbaşkanı etin, sütün, yumurtanın fiyatı düşsün istiyorsa hayvan yetiştiricisinin kullandığı yemin fiyatını düşürsün. Bir talimat versin yem fiyatı yüzde otuz düşsün, bir talimat versin ilacın gübrenin fiyatı yüzde 35 düşsün, çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV KDV kaldırılsın. Bakın o zaman etin, sütün meyvenin sebzenin fiyatı nasıl düşüyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.