CHP’Lİ BALABAN’DAN ‘GEZİ’ AÇIKLAMASI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.03.2022 - 16:10, Güncelleme: 22.03.2022 - 16:10
 

CHP’Lİ BALABAN’DAN ‘GEZİ’ AÇIKLAMASI

Karar aşamasına gelinen Gezi davaları ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Gezi eylemlerinin barışçıl eylemler olduğunu, bu davalarda yargılananın halkın özgürlüklerine sahip çıkma ve haksızlığa karşı durma hakkı olduğunu söyledi.
CHP’li Balanan’ın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de gerçekleştirilmiş en kapsamlı ve en barışçıl eylemlerden birisi olan Gezi Eylemleri, hiçbir delil olmamasına rağmen üçüncü kez yargılanıyor. Ancak biliyoruz ki burada yargılanan Gezi Eylemleri olmanın çok ötesine geçmiştir. Burada yargılanan örgütlü halk mücadelesidir. Halkın özgürlüklerine sahip çıkma ve haksızlığa karşı durma hakkı yargılanmaktadır. Gezi davalarında yargılanan umuttur ama bu yargılamayı gerçekleştirenlere ve destekleyenlere kötü bir haberim var ne yaparsanız yapın umuda kelepçe vuramaz, baharın gelişini engelleyemezsiniz!” “TÜRKİYE TEKRAR BİR HUKUK DEVLETİ OLMALIDIR” Şeffaf yönetilen ve hesap verebilen bir Türkiye için mücadele ettiklerini ve Türkiye’nin tekrar bir hukuk devleti olması gerektiğini belirten CHP’li Balaban, son olarak şu ifadelere yer verdi: “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızın daha özgür, daha adil ve yaşanabilir bir Türkiye sevdasını anlıyoruz. Bu nedenle programımız hazır. Bunu sağlamak için çalışacak kadrolarımız hazır, eleştirmek için ağzını açan herkesi cezalandırmakla tehdit eden bu iktidarın aksine çok daha şeffaf yönetilen ve eleştirilebilen bir yönetim için mücadelemiz sürüyor, sürecek. Manisa’da da 160 arkadaşımla birlikte ben de Gezi davalarında yargılandım ve beraat ettim. Gezi eylemlerinde bulunmaktan da, Gezi davasında yargılanmaktan da onur duyuyorum. Ancak buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum Gezi davalarının acilen son bulması, adaletin sağlanması, olmayan delillerle, talimatla dava açılmasının artık önüne geçilmesi gerekmektedir. Türkiye tekrar bir hukuk devleti olmalıdır bu da en iyi şekilde ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mümkün olacaktır.”
Karar aşamasına gelinen Gezi davaları ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Gezi eylemlerinin barışçıl eylemler olduğunu, bu davalarda yargılananın halkın özgürlüklerine sahip çıkma ve haksızlığa karşı durma hakkı olduğunu söyledi.

CHP’li Balanan’ın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de gerçekleştirilmiş en kapsamlı ve en barışçıl eylemlerden birisi olan Gezi Eylemleri, hiçbir delil olmamasına rağmen üçüncü kez yargılanıyor. Ancak biliyoruz ki burada yargılanan Gezi Eylemleri olmanın çok ötesine geçmiştir. Burada yargılanan örgütlü halk mücadelesidir. Halkın özgürlüklerine sahip çıkma ve haksızlığa karşı durma hakkı yargılanmaktadır. Gezi davalarında yargılanan umuttur ama bu yargılamayı gerçekleştirenlere ve destekleyenlere kötü bir haberim var ne yaparsanız yapın umuda kelepçe vuramaz, baharın gelişini engelleyemezsiniz!”

“TÜRKİYE TEKRAR BİR HUKUK DEVLETİ OLMALIDIR”

Şeffaf yönetilen ve hesap verebilen bir Türkiye için mücadele ettiklerini ve Türkiye’nin tekrar bir hukuk devleti olması gerektiğini belirten CHP’li Balaban, son olarak şu ifadelere yer verdi: “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızın daha özgür, daha adil ve yaşanabilir bir Türkiye sevdasını anlıyoruz. Bu nedenle programımız hazır. Bunu sağlamak için çalışacak kadrolarımız hazır, eleştirmek için ağzını açan herkesi cezalandırmakla tehdit eden bu iktidarın aksine çok daha şeffaf yönetilen ve eleştirilebilen bir yönetim için mücadelemiz sürüyor, sürecek. Manisa’da da 160 arkadaşımla birlikte ben de Gezi davalarında yargılandım ve beraat ettim. Gezi eylemlerinde bulunmaktan da, Gezi davasında yargılanmaktan da onur duyuyorum. Ancak buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum Gezi davalarının acilen son bulması, adaletin sağlanması, olmayan delillerle, talimatla dava açılmasının artık önüne geçilmesi gerekmektedir. Türkiye tekrar bir hukuk devleti olmalıdır bu da en iyi şekilde ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mümkün olacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.