CHP’Lİ BALABAN’DAN ‘SANSÜR’ TEPKİSİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2022 - 16:59, Güncelleme: 22.06.2022 - 16:59
 

CHP’Lİ BALABAN’DAN ‘SANSÜR’ TEPKİSİ

AK Parti ve MHP’nin meclise sunduğu basına ve sosyal medya yeni yaptırımlar getiren dezenformasyon yasasına karşı CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban tepki gösterdi.
TBMM’nin gündeminde görüşülen yasa ile ilgili açıklamada bulunan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, yasa tasarısının gazetecileri olumsuz etkileyeceği gibi toplumun düşüncelerine de sansür uygulanacağını dile getirdi. “GAZETECİLERİN KALEMİNİ KIRMAYA ÇALIŞIYORLAR” CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yasa tasarısını esas amacının topluma gerçekleri aktaran gazetecilerin kalemini kırmaya çalışmak olarak olduğunu ifade etti. CHP’li Balaban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Önümüzde bir yasa tasarısı var, adı da ‘dezenformasyonla mücadele’. Ancak bize göre özü ‘sansür’ yasası. Bu yasa meclisten çıkana kadar belki de özgürce yazan gazetecilerin son yaptıkları haberler olacak. Yıllardır üzerinde iktidar baskısı olan, oto sansürler uygulanan gazeteciler bundan sonra yazdıkları gerçeklerle ilgili ağır cezalarla karşı karşıya kalacak.  Kimi gazeteci dostlarımız bunu göze alacak dahi olsa bedelini en ağır şekilde ödetmek zorunda kalacak. Bu yasa tasarı ile gazetecilerin cesaretlerini kıramadıkları için kalemini kırmaya çalışıyorlar. Bu yasanın başka bir açıklaması yok.” “BU TASARI İLE TÜM GERÇEKLERİ SAKLAMAYA ÇALIŞACAKLAR” CHP’li Balaban açıklamasının son kısmında şu ifadelere yer verdi; “Bu tasarıda kendisini devlet olarak gören bir adamın vereceği ‘devletin birliğini bozma’ya yönelik bir ceza daha var. Bu madde devletin bütünlüğüne kast edenler için mi, kendisini devlet olarak gören Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirenler için mi kullanılacak, orası bilinmiyor. Bugün bile Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılanan binlerce kişi varken bu yasa ile birlikte bu sayının ne kadar artacağını düşünmek bile endişe verici. Neyi saklamak istiyorlar biz biliyoruz. Gerçek suçluları saklayacaklar, insan hakları ihlallerini saklayacaklar, gerçek enflasyon verilerini saklayacaklar. Bu yasayla gerçekleri yazanların ellerine zincir vurmaya çalışıyorlar. Fakat bilmiyorlar ki ne bizim ne de toplumun kaybedecek başka bir şeyi kalmadı. Bir lafımızı eksik söylersek, bir adım geri atarsak, mücadele etmekten bir gün vazgeçersek namerdiz. Lafımızı söylemeye, vatandaşın hakkını savunmaya devam edeceğiz.”
AK Parti ve MHP’nin meclise sunduğu basına ve sosyal medya yeni yaptırımlar getiren dezenformasyon yasasına karşı CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban tepki gösterdi.

TBMM’nin gündeminde görüşülen yasa ile ilgili açıklamada bulunan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, yasa tasarısının gazetecileri olumsuz etkileyeceği gibi toplumun düşüncelerine de sansür uygulanacağını dile getirdi.

“GAZETECİLERİN KALEMİNİ KIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yasa tasarısını esas amacının topluma gerçekleri aktaran gazetecilerin kalemini kırmaya çalışmak olarak olduğunu ifade etti. CHP’li Balaban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Önümüzde bir yasa tasarısı var, adı da ‘dezenformasyonla mücadele’. Ancak bize göre özü ‘sansür’ yasası. Bu yasa meclisten çıkana kadar belki de özgürce yazan gazetecilerin son yaptıkları haberler olacak. Yıllardır üzerinde iktidar baskısı olan, oto sansürler uygulanan gazeteciler bundan sonra yazdıkları gerçeklerle ilgili ağır cezalarla karşı karşıya kalacak.  Kimi gazeteci dostlarımız bunu göze alacak dahi olsa bedelini en ağır şekilde ödetmek zorunda kalacak. Bu yasa tasarı ile gazetecilerin cesaretlerini kıramadıkları için kalemini kırmaya çalışıyorlar. Bu yasanın başka bir açıklaması yok.”

“BU TASARI İLE TÜM GERÇEKLERİ SAKLAMAYA ÇALIŞACAKLAR”

CHP’li Balaban açıklamasının son kısmında şu ifadelere yer verdi; “Bu tasarıda kendisini devlet olarak gören bir adamın vereceği ‘devletin birliğini bozma’ya yönelik bir ceza daha var. Bu madde devletin bütünlüğüne kast edenler için mi, kendisini devlet olarak gören Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirenler için mi kullanılacak, orası bilinmiyor. Bugün bile Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılanan binlerce kişi varken bu yasa ile birlikte bu sayının ne kadar artacağını düşünmek bile endişe verici. Neyi saklamak istiyorlar biz biliyoruz. Gerçek suçluları saklayacaklar, insan hakları ihlallerini saklayacaklar, gerçek enflasyon verilerini saklayacaklar. Bu yasayla gerçekleri yazanların ellerine zincir vurmaya çalışıyorlar. Fakat bilmiyorlar ki ne bizim ne de toplumun kaybedecek başka bir şeyi kalmadı. Bir lafımızı eksik söylersek, bir adım geri atarsak, mücadele etmekten bir gün vazgeçersek namerdiz. Lafımızı söylemeye, vatandaşın hakkını savunmaya devam edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.