CHP'Lİ BAŞEVİRGEN PAZARIN NABZINI TUTTU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.05.2022 - 17:12, Güncelleme: 12.05.2022 - 17:12
 

CHP'Lİ BAŞEVİRGEN PAZARIN NABZINI TUTTU

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen Manisa'nın Turgutlu ilçesinde pazar yerini ziyaret ederek pazarcı esnafı ve kısıtlı bütçeleri ile alışveriş yapmaya çalışan vatandaşlarla görüştü.
CHP’li Başevirgen, fiyatların yüksekliği nedeniyle vatandaşların alışveriş yapmakta zorlandığını belirterek, "Vatandaşın ne alacağını tezgahlardaki etiketler belirliyor. Vatandaş canının çektiğini değil parasının yettiğini alabiliyor” dedi. Pazarda alışveriş yapmaya gelen emekli bir vatandaş CHP'li Başevirgen'e fiyatların yüksekliğinden dert yanarak, "Emekliyim, tek başımayım, çantama bak üç parça şey aldım. Şimdi 10 liralık da çilek alıp nefsimi körelteceğim. Cebimde 5 lira param kaldı. Çeşit çeşit meyve alma şansımız yok. Emekli maaşları ortada. Torbaları, çantaları dolduramıyoruz artık. " dedi. "EKMEK ASLANIN AĞZINDAYDI ŞİMDİ MİDESİNDE" Bir pazarcı esnafı Bekir Başevirgen'e "Ekmek aslanın ağzındaydı şimdi midesinde. Zorla çıkartıyoruz. Aldığımız 2 bin 500 lira maaş. Geçinmek mümkün mü? Bizi bitirdiler. Biberin kilosu 15 lira. Vatandaş almıyor. 1 Traktör biber getirip hepsini satardım şimdi 10 çuval getiriyorum bitiremiyorum. Çünkü alım gücü yok. Bağım var bir de. Gübresi, ilacı derken dönümde bin lira maliyeti var bana. Kesene kadar maliyet 15 bin lira olacak. Önümüzü görmüyoruz, hepimiz bittik."dedi. "KENDİMİZ ÜRETİP KENDİMİZ SATIYORUZ YİNE MEMNUN DEĞİLİZ" Vatandaşın sofrasındaki en temel ürünlerden olan patates satan bir pazarcı esnafı, "Pazarın hali patatesin durumundan belli oluyor. Mazot oldu 23 lira, gübre oldu bin lira. Biz hala yerimizde sayıyoruz. Patates 5 lirayken 10 lira oldu. 2 kilo alan artık 1 kilo alıyor. 9 liraya alıp 10 liraya satıyoruz nasıl para kazanacağız? Alım da zor satım da. Ne biz satabiliyoruz ne vatandaş alabiliyor. Kimse de bir şey yapmıyor. Kendimiz üretip, kendimiz satıyoruz yine memnun değiliz. Arazilerimiz de var ama çoğu boş. Gübre ve mazota güç yetmiyor ki ekelim. Sene sonunda yine zarar edeceğiz, sürekli kredi çekiyoruz” dedi. "50 LİRAYLA ÇANTA DOLARDI, 250 LİRAYA HİÇBİR ŞEY ALAMIYORUZ" CHP'li Başevirgen pazarda yaşlı bir teyze ile de sohbet etti. Emekli bile olmayan yaşlı teyze "Kendim bir şey alamıyorum hep eş dost yardım ediyor. Param yok. Muz 20 lira, kiraz 15 lira olmuş nasıl alayım? Eskiden 20 lirayla çanta dolardı, şimdi 250 liraya bir şey alamıyoruz." dedi.
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen Manisa'nın Turgutlu ilçesinde pazar yerini ziyaret ederek pazarcı esnafı ve kısıtlı bütçeleri ile alışveriş yapmaya çalışan vatandaşlarla görüştü.

CHP’li Başevirgen, fiyatların yüksekliği nedeniyle vatandaşların alışveriş yapmakta zorlandığını belirterek, "Vatandaşın ne alacağını tezgahlardaki etiketler belirliyor. Vatandaş canının çektiğini değil parasının yettiğini alabiliyor” dedi. Pazarda alışveriş yapmaya gelen emekli bir vatandaş CHP'li Başevirgen'e fiyatların yüksekliğinden dert yanarak, "Emekliyim, tek başımayım, çantama bak üç parça şey aldım. Şimdi 10 liralık da çilek alıp nefsimi körelteceğim. Cebimde 5 lira param kaldı. Çeşit çeşit meyve alma şansımız yok. Emekli maaşları ortada. Torbaları, çantaları dolduramıyoruz artık. " dedi.

"EKMEK ASLANIN AĞZINDAYDI ŞİMDİ MİDESİNDE"

Bir pazarcı esnafı Bekir Başevirgen'e "Ekmek aslanın ağzındaydı şimdi midesinde. Zorla çıkartıyoruz. Aldığımız 2 bin 500 lira maaş. Geçinmek mümkün mü? Bizi bitirdiler. Biberin kilosu 15 lira. Vatandaş almıyor. 1 Traktör biber getirip hepsini satardım şimdi 10 çuval getiriyorum bitiremiyorum. Çünkü alım gücü yok. Bağım var bir de. Gübresi, ilacı derken dönümde bin lira maliyeti var bana. Kesene kadar maliyet 15 bin lira olacak. Önümüzü görmüyoruz, hepimiz bittik."dedi.

"KENDİMİZ ÜRETİP KENDİMİZ SATIYORUZ YİNE MEMNUN DEĞİLİZ"

Vatandaşın sofrasındaki en temel ürünlerden olan patates satan bir pazarcı esnafı, "Pazarın hali patatesin durumundan belli oluyor. Mazot oldu 23 lira, gübre oldu bin lira. Biz hala yerimizde sayıyoruz. Patates 5 lirayken 10 lira oldu. 2 kilo alan artık 1 kilo alıyor. 9 liraya alıp 10 liraya satıyoruz nasıl para kazanacağız? Alım da zor satım da. Ne biz satabiliyoruz ne vatandaş alabiliyor. Kimse de bir şey yapmıyor. Kendimiz üretip, kendimiz satıyoruz yine memnun değiliz. Arazilerimiz de var ama çoğu boş. Gübre ve mazota güç yetmiyor ki ekelim. Sene sonunda yine zarar edeceğiz, sürekli kredi çekiyoruz” dedi.

"50 LİRAYLA ÇANTA DOLARDI, 250 LİRAYA HİÇBİR ŞEY ALAMIYORUZ"

CHP'li Başevirgen pazarda yaşlı bir teyze ile de sohbet etti. Emekli bile olmayan yaşlı teyze "Kendim bir şey alamıyorum hep eş dost yardım ediyor. Param yok. Muz 20 lira, kiraz 15 lira olmuş nasıl alayım? Eskiden 20 lirayla çanta dolardı, şimdi 250 liraya bir şey alamıyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.