CHP'Lİ BAŞEVİRGEN: TÜVTÜRK SOYGUNUNA DUR DEYİN

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.01.2023 - 14:37, Güncelleme: 03.01.2023 - 14:37
 

CHP'Lİ BAŞEVİRGEN: TÜVTÜRK SOYGUNUNA DUR DEYİN

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen yeni yıla girilmesiyle birlikte fahiş oranda artan TÜVTÜRK araç muayene ücretlerine tepki gösterdi. Başevirgen, "Muayene ücreti bin 130 TL oldu. 10 dakikalık bir işlem için alınan bu ücret resmen soygun." açıklamasında bulundu.
2023 araç muayene ücretlerine yılbaşı itibariyle yüzde 123'lük zam yapıldı. Muayene ücretinin bin 130 TL olmasına CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen tepki gösterdi. "BU ÜCRET RESMEN SOYGUN" 2007 yılında 552 milyon 150 bin dolara özelleştirilen araç muayene istasyonlarının TÜVTÜRK tekelinde olması sebebiyle oluşan eksik rekabet ortamından, vatandaşların olumsuz etkilendiğini belirten CHP'li Başevirgen, araç muayenelerinde vatandaşlara fahiş fiyatlar uygulandığını ifade etti. Başevirgen, "TÜVTÜRK 2022 yılında 507 TL olan araç muayene ücretini 2023 yılı için %122 zam yaparak bin 130 TL'ye yükseltti. Yeni yılda araçlarını (otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork) muayene ettirecek vatandaşlar, bin 130 TL, otobüs, kamyon, çekici ve tanker için ise bin 528 TL ücret ödeyecek. Bir cıvata bile sıkmadan vatandaştan talep edilen bu ücret resmen soygun." dedi. "BU ZAM MİKTARINI NEYE GÖRE BELİRLEDİNİZ?" CHP'li Başevirgen iktidarın asgari ücrete %54 zam yapmasına karşılık araç muayene ücretlerine yapılan bu zammın vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandığını söyleyerek, " 4 tekeri kontrol etmenin, 4 evrakı düzenlemenin bedeli bu olmamalı. Ne asgari ücret zammı, ne dolardaki yükseliş ne de TÜİK'in açıkladığı enflasyon artışı %122'yi bulmadı. Ulaştırma Bakanı'na soruyorum; bu zam oranını neye göre belirlediniz? Vatandaş göz göre göre soyuluyor. Yeter artık, TÜVTÜRK soygununa dur deyin!" diye konuştu. "VATANDAŞIN KAÇACAK YERİ KALMADI” Muayene ücretlerinin bu kadar yükselmesi nedeniyle vatandaşların araç muayenelerinden kaçınacaklarını söyleyen Başevirgen, "yapılan bu yüksek zamlardan dolayı şehirlerin muayenesi yapılmamış araçlarla dolup taşacağını tahmin eden iktidar, araç muayenesini yaptırmayanlara uygulanacak cezaya da %122 oranında zam yaptı. Böylece muayenesiz araçla trafiğe çıkmanın cezası da 427 TL'den 951 TL'ye yükseldi. Yani vatandaşın kaçacak yeri kalmadı. Ya TÜVTÜRK soyacak ya da trafik cezalarıyla soyulacak. " diye konuştu. "TÜVTÜRK'ÜN KAZANCININ NE KADARLIK KISMI HAZİNE'YE GİRDİ?" CHP'li Başevirgen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi vererek 2022 yılında kaç aracın muayenesinin yapıldığını, ne kadar kazanç elde edildiğini, TÜVTÜRK'ün özelleştiği günden bugüne devlete ne kadar kazanç beyan ettiğini ve bu kazancın ne kadarlık kısmının hazineye girdiğini sordu.
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen yeni yıla girilmesiyle birlikte fahiş oranda artan TÜVTÜRK araç muayene ücretlerine tepki gösterdi. Başevirgen, "Muayene ücreti bin 130 TL oldu. 10 dakikalık bir işlem için alınan bu ücret resmen soygun." açıklamasında bulundu.

2023 araç muayene ücretlerine yılbaşı itibariyle yüzde 123'lük zam yapıldı. Muayene ücretinin bin 130 TL olmasına CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen tepki gösterdi.

"BU ÜCRET RESMEN SOYGUN"

2007 yılında 552 milyon 150 bin dolara özelleştirilen araç muayene istasyonlarının TÜVTÜRK tekelinde olması sebebiyle oluşan eksik rekabet ortamından, vatandaşların olumsuz etkilendiğini belirten CHP'li Başevirgen, araç muayenelerinde vatandaşlara fahiş fiyatlar uygulandığını ifade etti. Başevirgen, "TÜVTÜRK 2022 yılında 507 TL olan araç muayene ücretini 2023 yılı için %122 zam yaparak bin 130 TL'ye yükseltti. Yeni yılda araçlarını (otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork) muayene ettirecek vatandaşlar, bin 130 TL, otobüs, kamyon, çekici ve tanker için ise bin 528 TL ücret ödeyecek. Bir cıvata bile sıkmadan vatandaştan talep edilen bu ücret resmen soygun." dedi.

"BU ZAM MİKTARINI NEYE GÖRE BELİRLEDİNİZ?"

CHP'li Başevirgen iktidarın asgari ücrete %54 zam yapmasına karşılık araç muayene ücretlerine yapılan bu zammın vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandığını söyleyerek, " 4 tekeri kontrol etmenin, 4 evrakı düzenlemenin bedeli bu olmamalı. Ne asgari ücret zammı, ne dolardaki yükseliş ne de TÜİK'in açıkladığı enflasyon artışı %122'yi bulmadı. Ulaştırma Bakanı'na soruyorum; bu zam oranını neye göre belirlediniz? Vatandaş göz göre göre soyuluyor. Yeter artık, TÜVTÜRK soygununa dur deyin!" diye konuştu.

"VATANDAŞIN KAÇACAK YERİ KALMADI”

Muayene ücretlerinin bu kadar yükselmesi nedeniyle vatandaşların araç muayenelerinden kaçınacaklarını söyleyen Başevirgen, "yapılan bu yüksek zamlardan dolayı şehirlerin muayenesi yapılmamış araçlarla dolup taşacağını tahmin eden iktidar, araç muayenesini yaptırmayanlara uygulanacak cezaya da %122 oranında zam yaptı. Böylece muayenesiz araçla trafiğe çıkmanın cezası da 427 TL'den 951 TL'ye yükseldi. Yani vatandaşın kaçacak yeri kalmadı. Ya TÜVTÜRK soyacak ya da trafik cezalarıyla soyulacak. " diye konuştu.

"TÜVTÜRK'ÜN KAZANCININ NE KADARLIK KISMI HAZİNE'YE GİRDİ?"

CHP'li Başevirgen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi vererek 2022 yılında kaç aracın muayenesinin yapıldığını, ne kadar kazanç elde edildiğini, TÜVTÜRK'ün özelleştiği günden bugüne devlete ne kadar kazanç beyan ettiğini ve bu kazancın ne kadarlık kısmının hazineye girdiğini sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.