Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde açıklama yapıyor

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.02.2023 - 15:08, Güncelleme: 10.02.2023 - 15:08
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde açıklama yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'daki çadır kent ziyaretinin ardından açıklama yapıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ili vuran depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'da. Stadyuma kurulan çadır kenti ziyaret eden Erdoğan, burada vatandaşları dinledi. Erdoğan şu sıralar bir açıklama yapıyor: "Pazartesi günü ardı ardına yaşanan depremlerle maalesef çok büyük kayıplarımız oldu. Öncelikle 10 ilimizde ciddi yıkımlar oldu. Tabii önceki gün depremin merkezi olan Kahramanmaraş ve Hatay ile Adana illerimizi ziyaret ederek durum tespiti yaptık. Dün de Gaziantep, Osmaniye ve Kilis'teydim. Şimdi Adıyaman'dayız. Buradan birazdan Malatya'ya hareket edeceğiz. Yaşadığımız acıyı tarif etmekte kelimelerin kifayetsiz kaldığını biliyorum. 10 ilimizde hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 991'e yükseldi. Kurtarılanlar ise 75 bin 523'e ulaştı. 76 binin üzerinde vatandaşımız talepleri üzerine ülkemizin diğer illerine gönderildi. 1944 binada 3 bin 225 vatandaşımız vefat etti. Bu tür afetlerde vefat edenlerin makamı şehadettir, şehitliktir. İnşallah bu binaların hepsini  1 yıl içinde yetiştirmekte kararımız var. Gerekli talimatları verdik. Devletimiz deprem anından itibaren kurumları, teçhizatı ile alanda olmuştur. Depremin yıkım etkisi 10 ilimize ve 500 kilometrelik bir alana yayıldığı için işimiz çok zor oldu. Organizasyonu yapacak kamu görevlilerinin çoğunun ailesi ya da kendilerinin yıkım altında olması da etkilendi. Kış yaşanıyor olması da bir diğer engel olarak karşımıza çıktı. Yolların bir kısmı, depremin yol açtığı yıkımlar ve kış şartları ile dışardan gelen araçlar nedeniyle trafik yüküne maruz kaldı. Bunlara rağmen devletimizin tüm imkanlarını bölgeye yönlendirdik."  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adıyaman'ın ardından Malatya'yı da ziyaret etmesi bekleniyor. Kahramanmaraş ve Pazarcık ilçesi, Hatay ve İskenderun ilçesi ile Adana'da önceki gün deprem sonrası çalışmalarla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'deki afetzedelerle de bir araya gelmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'daki çadır kent ziyaretinin ardından açıklama yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ili vuran depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'da.

Stadyuma kurulan çadır kenti ziyaret eden Erdoğan, burada vatandaşları dinledi. Erdoğan şu sıralar bir açıklama yapıyor:

"Pazartesi günü ardı ardına yaşanan depremlerle maalesef çok büyük kayıplarımız oldu. Öncelikle 10 ilimizde ciddi yıkımlar oldu. Tabii önceki gün depremin merkezi olan Kahramanmaraş ve Hatay ile Adana illerimizi ziyaret ederek durum tespiti yaptık. Dün de Gaziantep, Osmaniye ve Kilis'teydim. Şimdi Adıyaman'dayız. Buradan birazdan Malatya'ya hareket edeceğiz. Yaşadığımız acıyı tarif etmekte kelimelerin kifayetsiz kaldığını biliyorum. 10 ilimizde hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 991'e yükseldi. Kurtarılanlar ise 75 bin 523'e ulaştı. 76 binin üzerinde vatandaşımız talepleri üzerine ülkemizin diğer illerine gönderildi. 1944 binada 3 bin 225 vatandaşımız vefat etti. Bu tür afetlerde vefat edenlerin makamı şehadettir, şehitliktir. İnşallah bu binaların hepsini  1 yıl içinde yetiştirmekte kararımız var. Gerekli talimatları verdik. Devletimiz deprem anından itibaren kurumları, teçhizatı ile alanda olmuştur. Depremin yıkım etkisi 10 ilimize ve 500 kilometrelik bir alana yayıldığı için işimiz çok zor oldu. Organizasyonu yapacak kamu görevlilerinin çoğunun ailesi ya da kendilerinin yıkım altında olması da etkilendi. Kış yaşanıyor olması da bir diğer engel olarak karşımıza çıktı. Yolların bir kısmı, depremin yol açtığı yıkımlar ve kış şartları ile dışardan gelen araçlar nedeniyle trafik yüküne maruz kaldı. Bunlara rağmen devletimizin tüm imkanlarını bölgeye yönlendirdik." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adıyaman'ın ardından Malatya'yı da ziyaret etmesi bekleniyor.

Kahramanmaraş ve Pazarcık ilçesi, Hatay ve İskenderun ilçesi ile Adana'da önceki gün deprem sonrası çalışmalarla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'deki afetzedelerle de bir araya gelmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.