DÜNYA MİMARLIK GÜNÜ MANİSA’DA KUTLANDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.10.2022 - 17:14, Güncelleme: 03.10.2022 - 17:14
 

DÜNYA MİMARLIK GÜNÜ MANİSA’DA KUTLANDI

Dünya Mimarlık Günü, 1985 yılından bu yana her sene Ekim ayının ilk Pazartesi günü, BM Dünya Konut Günü'ne paralel olarak kutlanmaktadır. Mimarlar Odası Manisa Temsilciliği tarafından organize edilen etkinlikte Muradiye Camii'nin önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Atilla Efendioğlu, Mimarlar Odası Manisa Temsilciği Başkanı Mahir Gülhan ve Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak açıklamalarda bulundu. Gülhan, Başkan Efendioğlu ve Sudak’a plaket takdim etti. “MİMARLARIN GÖREVİ OLDUKÇA FAZLADIR” Tüm meslektaşlarını etkinliklere davet eden Mimarlar Odası Manisa Temsilciliği Başkanı Mahir Gülhan, "Bu önemli günde bizleri yalnız bırakmayıp buraya geldiğiniz için teşekkür ederim. Bugün büyük usta Mimar Sinan'ın eşsiz eserlerinden olan Muradiye Camii'nin önündeyiz. 1985 yılından bu tarafa Dünya Mimarlık günü kutlanmaktadır. Sağlık; ırk, dil, ekonomik durum ve siyasi inanç ayırtmadan her insanın temek haklarından biri olarak tanımlanmaktadır. 2022 yılının teması Uluslararası Mimarlar Derneği tarafından 'Sağlık İçin Tasarım Yılı' olarak belirlenmiştir. Sağlıklı bir toplum yaratmak için mimarların üstüne düşen görev oldukça fazladır. Mimarlar, toplum refahının artmasında önemli bir yere sahiptir. Manisa'da sağlıklı bir mimari çevre oluşturmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Tüm meslektaşlarımızı gerçekleştireceğimiz etkinliklere katılmaları için davet ediyoruz. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Efendioğlu'na verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. “DEVLETE ÖDEYECEĞİMİZ ÇOK BORCUMUZ VAR” Meslekte 30 yılını kutlayan Şehzadeler Belediye Başkanı Atilla Efendioğlu, "Daha önceki dönemlerde Mimarlar Odası yönetiminde bulunduk. İmkanlar dahilinde, elimizden geldiğince destek olduk. Vatan, devlet ve millet için bulunduğumuz işlerin bir önemi yok. Bir mimarın belki de Manisa'da yapabileceği tüm işleri yaptım. Şimdi de kamuda yönetici olarak görev yapıyoruz. Değerli üstat Mimar Sinan, mimarlığa başladığında 50 yaşındaydı. Bizim bu devlete ödeyeceğimiz daha çok fazla borcumuz var. Gençlerin yılmadan, aynı hassasiyetle mesleklerinde devam etmelerini diliyorum." açıklamasında bulundu. “İNŞALLAH 30. YILIMIZI GÖRÜRÜZ” İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, "Başkana ve yönetime teşekkürlerimi iletiyorum. Atilla Başkan'dan sonra çok fazla söz söylemeye gerek yok. İnşallah Atilla Başkan gibi mesleğimizde 30. yılımızı görürüz. Vatana ve millete hayırlı işler yapmak nasip olur." ifadesinde bulundu.
Dünya Mimarlık Günü, 1985 yılından bu yana her sene Ekim ayının ilk Pazartesi günü, BM Dünya Konut Günü'ne paralel olarak kutlanmaktadır. Mimarlar Odası Manisa Temsilciliği tarafından organize edilen etkinlikte Muradiye Camii'nin önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Atilla Efendioğlu, Mimarlar Odası Manisa Temsilciği Başkanı Mahir Gülhan ve Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak açıklamalarda bulundu. Gülhan, Başkan Efendioğlu ve Sudak’a plaket takdim etti.

“MİMARLARIN GÖREVİ OLDUKÇA FAZLADIR”

Tüm meslektaşlarını etkinliklere davet eden Mimarlar Odası Manisa Temsilciliği Başkanı Mahir Gülhan, "Bu önemli günde bizleri yalnız bırakmayıp buraya geldiğiniz için teşekkür ederim. Bugün büyük usta Mimar Sinan'ın eşsiz eserlerinden olan Muradiye Camii'nin önündeyiz. 1985 yılından bu tarafa Dünya Mimarlık günü kutlanmaktadır. Sağlık; ırk, dil, ekonomik durum ve siyasi inanç ayırtmadan her insanın temek haklarından biri olarak tanımlanmaktadır. 2022 yılının teması Uluslararası Mimarlar Derneği tarafından 'Sağlık İçin Tasarım Yılı' olarak belirlenmiştir. Sağlıklı bir toplum yaratmak için mimarların üstüne düşen görev oldukça fazladır. Mimarlar, toplum refahının artmasında önemli bir yere sahiptir. Manisa'da sağlıklı bir mimari çevre oluşturmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Tüm meslektaşlarımızı gerçekleştireceğimiz etkinliklere katılmaları için davet ediyoruz. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Efendioğlu'na verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“DEVLETE ÖDEYECEĞİMİZ ÇOK BORCUMUZ VAR”

Meslekte 30 yılını kutlayan Şehzadeler Belediye Başkanı Atilla Efendioğlu, "Daha önceki dönemlerde Mimarlar Odası yönetiminde bulunduk. İmkanlar dahilinde, elimizden geldiğince destek olduk. Vatan, devlet ve millet için bulunduğumuz işlerin bir önemi yok. Bir mimarın belki de Manisa'da yapabileceği tüm işleri yaptım. Şimdi de kamuda yönetici olarak görev yapıyoruz. Değerli üstat Mimar Sinan, mimarlığa başladığında 50 yaşındaydı. Bizim bu devlete ödeyeceğimiz daha çok fazla borcumuz var. Gençlerin yılmadan, aynı hassasiyetle mesleklerinde devam etmelerini diliyorum." açıklamasında bulundu.

“İNŞALLAH 30. YILIMIZI GÖRÜRÜZ”

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, "Başkana ve yönetime teşekkürlerimi iletiyorum. Atilla Başkan'dan sonra çok fazla söz söylemeye gerek yok. İnşallah Atilla Başkan gibi mesleğimizde 30. yılımızı görürüz. Vatana ve millete hayırlı işler yapmak nasip olur." ifadesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.