EMEKLİLLER GÜNÜ MANİSA’DA KUTLANDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.06.2022 - 15:00, Güncelleme: 30.06.2022 - 15:00
 

EMEKLİLLER GÜNÜ MANİSA’DA KUTLANDI

Cumhuriyetin kurucusu ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 30 Haziran 1927 tarihinde emekliye ayrılması sebebiyle ülkemizde her yıl 30 Haziran’da kutlanan Emekliler Günü, Türkiye Emekliler Derneği Manisa Şubesi tarafından kutlandı.
Türkiye Emekliler Derneği Manisa Şube Başkanı Mehmet Akkoyun, 30 Haziran Emekliler günü dolayısıyla üyeleriyle birlikte dernek binasında bir açıklama yaptı. Açıklamasında 30 Haziran’ın önemine değinen Akkoyun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sosyal güvenlik, çalışanların yaşlılık döneminde en kutsal hak olan emekliliğin e güvencesidir. 30 Haziran. 1927 tarihinde emekli olan ulu önder Atatürk'ün emekli ve yaşlılara yönelik "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur" sözünü çok değerli buluyoruz. Sosyal Güvenlik Evrensel Bir Haktır. Emeklilik, bütün ülkelerin refaha ulaşmalarında, en önemli gösterge olarak değerlendirilmektedir. Ülkemiz bakımından bir değerlendirme yapıldığında; istihdam ve emeklilik arasında doğru bir aktif/pasif dengesinin kurulması için yeni yatırımlara ve istihdama ihtiyaç vardır. Ülkemizin kalkınmasında ve imarında alın teri olan emeklilerimize hak ettiği değerin verilmesi, sosyal devlet olmamızın bir gereği olarak da benimsenmelidir.” EMEKLİLERİN TALEPLERİ Emeklilerin sosyal ve ekonomik alandaki taleplerini dile getiren Akkoyun; “Emekli aylıklarına yapılan yüzdeli zamlar, aylıkları düşük olanların aleyhine bir uygulamaya dönüştüğünden, seyyanen zamlar yapılmalı ve milli gelir artışından emeklilere de pay verilmelidir. Emekli aylıklarında eşitliğin sağlanması için intibak yapılmalı, Alt sınır emekli aylığı, asgari ücret ile eşitlenmeli, Emeklilerimize dini bayram öncesi ödenen ikramiyeler güncellenmeli ve bir artış sistemine endekslenmeli, Sağlık hizmetlerinde emeklilerden katkı payları alınmamalı, Vergi iadesinin karşılığı olarak getirilen yüzde 4-5 arasında değişen ek ödeme oranları yüzde 10'a yükseltilmeli, Evi olmayan emeklilerimiz, TOKİ vasıtasıyla uygun koşullarda konut sahibi yapılmalıdır” diye konuştu.
Cumhuriyetin kurucusu ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 30 Haziran 1927 tarihinde emekliye ayrılması sebebiyle ülkemizde her yıl 30 Haziran’da kutlanan Emekliler Günü, Türkiye Emekliler Derneği Manisa Şubesi tarafından kutlandı.

Türkiye Emekliler Derneği Manisa Şube Başkanı Mehmet Akkoyun, 30 Haziran Emekliler günü dolayısıyla üyeleriyle birlikte dernek binasında bir açıklama yaptı. Açıklamasında 30 Haziran’ın önemine değinen Akkoyun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sosyal güvenlik, çalışanların yaşlılık döneminde en kutsal hak olan emekliliğin e güvencesidir. 30 Haziran. 1927 tarihinde emekli olan ulu önder Atatürk'ün emekli ve yaşlılara yönelik "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur" sözünü çok değerli buluyoruz. Sosyal Güvenlik Evrensel Bir Haktır. Emeklilik, bütün ülkelerin refaha ulaşmalarında, en önemli gösterge olarak değerlendirilmektedir. Ülkemiz bakımından bir değerlendirme yapıldığında; istihdam ve emeklilik arasında doğru bir aktif/pasif dengesinin kurulması için yeni yatırımlara ve istihdama ihtiyaç vardır. Ülkemizin kalkınmasında ve imarında alın teri olan emeklilerimize hak ettiği değerin verilmesi, sosyal devlet olmamızın bir gereği olarak da benimsenmelidir.”

EMEKLİLERİN TALEPLERİ

Emeklilerin sosyal ve ekonomik alandaki taleplerini dile getiren Akkoyun; “Emekli aylıklarına yapılan yüzdeli zamlar, aylıkları düşük olanların aleyhine bir uygulamaya dönüştüğünden, seyyanen zamlar yapılmalı ve milli gelir artışından emeklilere de pay verilmelidir. Emekli aylıklarında eşitliğin sağlanması için intibak yapılmalı, Alt sınır emekli aylığı, asgari ücret ile eşitlenmeli, Emeklilerimize dini bayram öncesi ödenen ikramiyeler güncellenmeli ve bir artış sistemine endekslenmeli, Sağlık hizmetlerinde emeklilerden katkı payları alınmamalı, Vergi iadesinin karşılığı olarak getirilen yüzde 4-5 arasında değişen ek ödeme oranları yüzde 10'a yükseltilmeli, Evi olmayan emeklilerimiz, TOKİ vasıtasıyla uygun koşullarda konut sahibi yapılmalıdır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.