GAZİANTEP’İN LEZZETLERİNE YOĞUN İLGİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.12.2022 - 16:59, Güncelleme: 08.12.2022 - 16:59
 

GAZİANTEP’İN LEZZETLERİNE YOĞUN İLGİ

Gaziantep Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği, Forum Magnesia AVM arkası otoparkında başladı. 7-11 Aralık tarihleri arasında Manisalı vatandaşları bekleyen satıcılar, lezzetlerinin kalitesini ETV mikrofonuna anlattılar.
Gaziantep’in meşhur lezzetleri 7-11 Aralık tarihleri arasında Manisalı vatandaşlarla buluşuyor. Gaziantep’ten gelen satıcılar, vatandaşların gösterdiği ilgiden oldukça memnun. Manisa halkının gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini sunan satıcılar, herkesi stantlara davet etti.  “SATIŞLARIMIZ İYİ GİDİYOR” Baklava çeşitleri ile dikkat çeken bir satıcı, "Satışlarımız çok şükür iyi gidiyor. Tüm ürünlerimiz özellikle Gaziantep'ten geliyor. Vatandaşlar, düz klasik baklavamızı tercih ediyorlar. Özellikle fıstıklı baklavamız çok meşhur ve tercih ediliyor." ifadesinde bulundu. “ÜRÜNLERİMİZİ MANİSA'YA TANITMAYA GELDİK” Baharatlarının lezzetini öven Murat Koyuncu, "Gaziantep'ten geliyoruz. Manisa'dan önce İzmir'de bulunmuştuk. İzmirli vatandaşlar çok büyük bir ilgi göstermişti. Ürünlerimizi Manisa'ya da tanıtmaya geldik. Umarım Manisalı vatandaşlar ürünlerimizi beğenir. Sadece Manisa ve Türkiye değil, bizim tüm dünya konuşuyor. Gaziantep denilince akla lezzet ve baharat gelir. Manisa'dan da çok büyük bir ilgi ve alaka görüyoruz. Biber, domates ve tatlı salçalarımız çok meşhurdur. Buradaki ürünleri hepsi el yapımı, bir tanesi bile hazır değildir." açıklamasında bulundu. “KALİTEMİZİ ANLATMAYA GEREK YOK” Antep fıstığı satıcı, "Kalitemizi anlatmaya gerek yok, zaten tadan bir daha unutamaz. Kaliteli Antep fıstığının ağzının açık olması lazım. Gaziantep'in en çok muskası meşhurdur. Satışlarımız çok iyi, müşterilerimizi de muhakkak bekliyoruz. Manisalı vatandaşlar çok misafirperverler, onlara da teşekkür etmek istiyorum. Daha standı açmaya başladığımızdan beri büyük bir ilgi var. Manisa'ya ilk gelişimiz ama yöresel tatlara yoğun bir ilginin olduğunu söyleyebiliriz. Bu baharatların hepsi Gaziantep'ten geliyor. Bu tezgâhta birbirinden farklı bir lezzet var." dedi. “ET ORANIMIZ DAHA FAZLA” Gaziantep'te adıyla nam salan Kebapçı Hasan Usta, "Kebabımız Gaziantep'te çok meşhurdur. Kâğıt kebabına Gaziantep'te yoğun bir ilgi vardır. Kendi etimizi Gaziantep'ten özel bir şekilde getiriyoruz. Kesimi ve hazırlanmasına kadar her şey bize ait. Bizim Antep lahmacunumuz farklıdır. Et oranı diğer lahmacunlara göre daha fazladır." diyerek sözlerine son verdi. 
Gaziantep Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği, Forum Magnesia AVM arkası otoparkında başladı. 7-11 Aralık tarihleri arasında Manisalı vatandaşları bekleyen satıcılar, lezzetlerinin kalitesini ETV mikrofonuna anlattılar.

Gaziantep’in meşhur lezzetleri 7-11 Aralık tarihleri arasında Manisalı vatandaşlarla buluşuyor. Gaziantep’ten gelen satıcılar, vatandaşların gösterdiği ilgiden oldukça memnun. Manisa halkının gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini sunan satıcılar, herkesi stantlara davet etti.

 “SATIŞLARIMIZ İYİ GİDİYOR”

Baklava çeşitleri ile dikkat çeken bir satıcı, "Satışlarımız çok şükür iyi gidiyor. Tüm ürünlerimiz özellikle Gaziantep'ten geliyor. Vatandaşlar, düz klasik baklavamızı tercih ediyorlar. Özellikle fıstıklı baklavamız çok meşhur ve tercih ediliyor." ifadesinde bulundu.

“ÜRÜNLERİMİZİ MANİSA'YA TANITMAYA GELDİK”

Baharatlarının lezzetini öven Murat Koyuncu, "Gaziantep'ten geliyoruz. Manisa'dan önce İzmir'de bulunmuştuk. İzmirli vatandaşlar çok büyük bir ilgi göstermişti. Ürünlerimizi Manisa'ya da tanıtmaya geldik. Umarım Manisalı vatandaşlar ürünlerimizi beğenir. Sadece Manisa ve Türkiye değil, bizim tüm dünya konuşuyor. Gaziantep denilince akla lezzet ve baharat gelir. Manisa'dan da çok büyük bir ilgi ve alaka görüyoruz. Biber, domates ve tatlı salçalarımız çok meşhurdur. Buradaki ürünleri hepsi el yapımı, bir tanesi bile hazır değildir." açıklamasında bulundu.

“KALİTEMİZİ ANLATMAYA GEREK YOK”

Antep fıstığı satıcı, "Kalitemizi anlatmaya gerek yok, zaten tadan bir daha unutamaz. Kaliteli Antep fıstığının ağzının açık olması lazım. Gaziantep'in en çok muskası meşhurdur. Satışlarımız çok iyi, müşterilerimizi de muhakkak bekliyoruz. Manisalı vatandaşlar çok misafirperverler, onlara da teşekkür etmek istiyorum. Daha standı açmaya başladığımızdan beri büyük bir ilgi var. Manisa'ya ilk gelişimiz ama yöresel tatlara yoğun bir ilginin olduğunu söyleyebiliriz. Bu baharatların hepsi Gaziantep'ten geliyor. Bu tezgâhta birbirinden farklı bir lezzet var." dedi.

“ET ORANIMIZ DAHA FAZLA”

Gaziantep'te adıyla nam salan Kebapçı Hasan Usta, "Kebabımız Gaziantep'te çok meşhurdur. Kâğıt kebabına Gaziantep'te yoğun bir ilgi vardır. Kendi etimizi Gaziantep'ten özel bir şekilde getiriyoruz. Kesimi ve hazırlanmasına kadar her şey bize ait. Bizim Antep lahmacunumuz farklıdır. Et oranı diğer lahmacunlara göre daha fazladır." diyerek sözlerine son verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.