“GIDA FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞ TAKLİTİ ARTIRACAK"

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.03.2022 - 14:15, Güncelleme: 07.03.2022 - 14:15
 

“GIDA FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞ TAKLİTİ ARTIRACAK"

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, gıda fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle piyasadaki taklit ve tağşişin ürünleri artıracağını söyledi.
CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Bekir Başevirgen, gıda sahtekarlarının ifşa edilerek, halkın tükettiği gıdalar konusunda uyarılmasında önemli bir fonksiyonu bulunan taklit ve tağşiş listesinin 1,5 yıldır yayınlanmamasının 'kim veya kimler engel oluyor?' sorusunu gündeme getirdiğini söyledi. Başevirgen, "Gecikmeli de olsa görev ve sorumluluklarını hatırlayan bakanlık, yaptığı tespitleri kamuoyu ile paylaştı. Gıdalarda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen 559 parti üründen dolayı toplam 371 firmaya ceza yağdırdı ve isimlerini Bakanlığın internet sitesinden kamuoyuna açıkladı." Dedi. "GIDA FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞ TAKLİT VE TAĞŞİŞİ ARTIRACAK" Halkın sağlığı ile oynayan kişi ve firmaların cezalandırılması ve sonrasında ifşa edilmesi uygulamasının, tüketici sağlığının ve menfaatinin korunmasına büyük katkı sağladığını ifade eden Başevirgen, "Özellikle gıda fiyatlarının katlanarak zamlandığı, buna karşılık vatandaşlarımızın alım gücünün azaldığı bu günlerde denetimlerin artarak devam etmesi ve böyle caydırıcı uygulamaların yapılması önem arz etmektedir. Çünkü gıda fiyatlarındaki yükseliş taklit ve tağşişi artıracaktır." diye konuştu. ONLAR BİLE HİLELİ ÜRÜN SATIYOR! Tarım Kredi Kooperatifleri'nin ürettiği koyun tulum peynirinde inek sütü bulunmasını hayli dikkat çekici olarak değerlendiren Başevirgen, "Koyun tulum peyniri yapımında koyun sütünün yanı sıra nispeten daha ucuz olan inek sütünün de katılması maliyet düşürücü bir hiledir. Fakat yapılan bu tağşiş bundan daha büyük bir ayıbı gizlemek içinde yapılıyor olabilir. Özellikle aşırı fermente olmuş ve elde kalmış peynirlerin eritilerek tulum peynirine dönüştürülmesi sahtekarlığı yapılmaktadır. İstenilen aromayı kazanması için de hileli bu ürün, koyun tulum peyniri ile karıştırılarak piyasaya sürülebilmektedir. Kamu tüzel kişiliğine haiz Tarım Kredi Kooperatifinin bu niyetle böyle bir işe kalkıştığını düşünmek dahi istemiyoruz." diye konuştu.-
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, gıda fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle piyasadaki taklit ve tağşişin ürünleri artıracağını söyledi.

CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Bekir Başevirgen, gıda sahtekarlarının ifşa edilerek, halkın tükettiği gıdalar konusunda uyarılmasında önemli bir fonksiyonu bulunan taklit ve tağşiş listesinin 1,5 yıldır yayınlanmamasının 'kim veya kimler engel oluyor?' sorusunu gündeme getirdiğini söyledi. Başevirgen, "Gecikmeli de olsa görev ve sorumluluklarını hatırlayan bakanlık, yaptığı tespitleri kamuoyu ile paylaştı. Gıdalarda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen 559 parti üründen dolayı toplam 371 firmaya ceza yağdırdı ve isimlerini Bakanlığın internet sitesinden kamuoyuna açıkladı." Dedi.

"GIDA FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞ TAKLİT VE TAĞŞİŞİ ARTIRACAK"

Halkın sağlığı ile oynayan kişi ve firmaların cezalandırılması ve sonrasında ifşa edilmesi uygulamasının, tüketici sağlığının ve menfaatinin korunmasına büyük katkı sağladığını ifade eden Başevirgen, "Özellikle gıda fiyatlarının katlanarak zamlandığı, buna karşılık vatandaşlarımızın alım gücünün azaldığı bu günlerde denetimlerin artarak devam etmesi ve böyle caydırıcı uygulamaların yapılması önem arz etmektedir. Çünkü gıda fiyatlarındaki yükseliş taklit ve tağşişi artıracaktır." diye konuştu.

ONLAR BİLE HİLELİ ÜRÜN SATIYOR!

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin ürettiği koyun tulum peynirinde inek sütü bulunmasını hayli dikkat çekici olarak değerlendiren Başevirgen, "Koyun tulum peyniri yapımında koyun sütünün yanı sıra nispeten daha ucuz olan inek sütünün de katılması maliyet düşürücü bir hiledir. Fakat yapılan bu tağşiş bundan daha büyük bir ayıbı gizlemek içinde yapılıyor olabilir. Özellikle aşırı fermente olmuş ve elde kalmış peynirlerin eritilerek tulum peynirine dönüştürülmesi sahtekarlığı yapılmaktadır. İstenilen aromayı kazanması için de hileli bu ürün, koyun tulum peyniri ile karıştırılarak piyasaya sürülebilmektedir. Kamu tüzel kişiliğine haiz Tarım Kredi Kooperatifinin bu niyetle böyle bir işe kalkıştığını düşünmek dahi istemiyoruz." diye konuştu.-

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.