Görme engelliler kaldırım işgali istemiyor

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.01.2018 - 11:58, Güncelleme: 10.01.2018 - 11:58
 

Görme engelliler kaldırım işgali istemiyor

Manisa'da Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında protokol üyeleri gözlerini bantlarla bağladıktan sonra beyaz bastonlarla Manisa sokaklarında dolaştı. 
Manisa'da Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Görme Engelliler Dernekleri iş birliğiyle etkinlik düzenlendi. Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan etkinlikte Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunuldu. Çelenk sunma töreni sonrasında saygı duruşunda bulunularak, ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından protokol üyeleri, gözlerine beyaz bir bant bağlayarak beyaz bastonlarını çıkardı. Protokol üyeleri ve görme engelliler beyaz bastonlarla Manisa sokaklarında yürüdü. Zaman zaman kaldırım çalışması ve yanlış park edilen araçlar nedeniyle düşme tehlikesi atlatanlar, uyarılarla düşmekten kurtuldu. Yaklaşık 500 metrelik yürüyüş Kültür Merkezi’nin önünde son buldu. Etkinlik sonrasında konuşan görme engelli Mehmet Göktaş, "Görme engellilerin toplumda var oluşlarını daha çok duyurmak ve anlatmak adına bugün beraberiz. Kaldırım işgaline lütfen son verelim" dedi. Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hüseyin Pehlivan ise "Biz görme engelliler olarak bu dünyada yaşıyoruz. Yaşamaya devam edeceğiz. Çevremizdeki yapılan yapılar, hayat bizi görmezden gelerek oluşuyor. Biz buna karşıyız direniyoruz. Her şeyi eşit haklarda üretelim. Bizler de varız. Şehirlerimizi, binalarımızı her şeyimizi buna göre üretelim. Ülkemizdeki organ bağışı oranı çok düşük. Bizim de içimizde kornea nakli ile görme ihtimali olan arkadaşlarımız bulunmakta. Bu yüzden halkımızı kornea bağışı yapmaları için hastanelere davet ediyorum" diye konuştu. Etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hüseyin Pehlivan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Manisa'da Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında protokol üyeleri gözlerini bantlarla bağladıktan sonra beyaz bastonlarla Manisa sokaklarında dolaştı. 

Manisa'da Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Görme Engelliler Dernekleri iş birliğiyle etkinlik düzenlendi. Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan etkinlikte Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunuldu. Çelenk sunma töreni sonrasında saygı duruşunda bulunularak, ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından protokol üyeleri, gözlerine beyaz bir bant bağlayarak beyaz bastonlarını çıkardı. Protokol üyeleri ve görme engelliler beyaz bastonlarla Manisa sokaklarında yürüdü. Zaman zaman kaldırım çalışması ve yanlış park edilen araçlar nedeniyle düşme tehlikesi atlatanlar, uyarılarla düşmekten kurtuldu. Yaklaşık 500 metrelik yürüyüş Kültür Merkezi’nin önünde son buldu.
Etkinlik sonrasında konuşan görme engelli Mehmet Göktaş, "Görme engellilerin toplumda var oluşlarını daha çok duyurmak ve anlatmak adına bugün beraberiz. Kaldırım işgaline lütfen son verelim" dedi.
Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hüseyin Pehlivan ise "Biz görme engelliler olarak bu dünyada yaşıyoruz. Yaşamaya devam edeceğiz. Çevremizdeki yapılan yapılar, hayat bizi görmezden gelerek oluşuyor. Biz buna karşıyız direniyoruz. Her şeyi eşit haklarda üretelim. Bizler de varız. Şehirlerimizi, binalarımızı her şeyimizi buna göre üretelim. Ülkemizdeki organ bağışı oranı çok düşük. Bizim de içimizde kornea nakli ile görme ihtimali olan arkadaşlarımız bulunmakta. Bu yüzden halkımızı kornea bağışı yapmaları için hastanelere davet ediyorum" diye konuştu.
Etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hüseyin Pehlivan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.