HADİ GEZELİM GÜRLE’DE

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.10.2022 - 17:49, Güncelleme: 13.10.2022 - 17:49
 

HADİ GEZELİM GÜRLE’DE

İçme suyumuzun belli bir oranını karşılayan su kaynağı ile, doğal güzellikleri ve verimli toprakları ile cennetten bir köşe olan; Yunusemre ilçemizin Gürle Mahallesi'nde bu hafta MNS Hanımeli Yemek Sanayi Serkan Özşen'in sponsorluğu ile "Hadi Gezelim" programımızın yeni bölümünü çektik.
Mahalle Muhtarı İsmail Garip ve mahalle sakinlerinin ev sahipliğinde, geçmişten bugüne Gürle'nin kültürünü, tarihçesini, yaşam tarzını ETV ekranlarına taşıdık. Selçuklular döneminde Horosan'dan Manisa'ya gelen 7 kardeşlerden (erenlerden) biri olan Yolageldi Baba'nın namaz kılmak için su bulamayınca ayağı ile yere vurarak; "Gürle ya rabbi" duasından sonra; yerden suyun gürleyerek akması sonucu bölgeye "Gürle" adının verilme efsanesini dinlediğimiz bu programda, çok keyifli sohbetlere de şahit olduk. 'Nar ekşisinin meşhur olduğu Gürle'de, nar ekşisi yapan mahallenin hünerli kadınları ile sohbet, yine programı renklendiren en önemli detaydı. Alabalık nerede yenir? Sorusunun cevabını alacağınız bu programda, Alabalığın nasıl yapıldığına dair bilgileri de; Gürle'de özel bir restaurant işletmecisi olan Akif Bey ve Perihan Hanım çiftinden aldık. Programın tüm detaylarını bu akşam saat 20:00'de, ETV ekranlarından izleyebilirsiniz.
İçme suyumuzun belli bir oranını karşılayan su kaynağı ile, doğal güzellikleri ve verimli toprakları ile cennetten bir köşe olan; Yunusemre ilçemizin Gürle Mahallesi'nde bu hafta MNS Hanımeli Yemek Sanayi Serkan Özşen'in sponsorluğu ile "Hadi Gezelim" programımızın yeni bölümünü çektik.

Mahalle Muhtarı İsmail Garip ve mahalle sakinlerinin ev sahipliğinde, geçmişten bugüne Gürle'nin kültürünü, tarihçesini, yaşam tarzını ETV ekranlarına taşıdık. Selçuklular döneminde Horosan'dan Manisa'ya gelen 7 kardeşlerden (erenlerden) biri olan Yolageldi Baba'nın namaz kılmak için su bulamayınca ayağı ile yere vurarak; "Gürle ya rabbi" duasından sonra; yerden suyun gürleyerek akması sonucu bölgeye "Gürle" adının verilme efsanesini dinlediğimiz bu programda, çok keyifli sohbetlere de şahit olduk.

'Nar ekşisinin meşhur olduğu Gürle'de, nar ekşisi yapan mahallenin hünerli kadınları ile sohbet, yine programı renklendiren en önemli detaydı.

Alabalık nerede yenir? Sorusunun cevabını alacağınız bu programda, Alabalığın nasıl yapıldığına dair bilgileri de; Gürle'de özel bir restaurant işletmecisi olan Akif Bey ve Perihan Hanım çiftinden aldık. Programın tüm detaylarını bu akşam saat 20:00'de, ETV ekranlarından izleyebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.