Halk Otobüsü Şoförlerinden Eylem

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.09.2021 - 17:38, Güncelleme: 02.09.2021 - 17:38
 

Halk Otobüsü Şoförlerinden Eylem

Manisa’da halk otobüsü şoförleri, yaşadıkları sıkıntıları gerçekleştirdikleri eylemle dile getirdiler.
Manisa 155 Nolu Şehiriçi Denetimli Özel Halk Otobüsleri şoförleri yaşadıkları sorunları duyurmak için bir araya geldi. Pandemi döneminde gelirlerin azaldığına ve giderlerinin çoğaldığına dikkat çeken şoförler, 65 yaş ve üstü başta olmak üzere ücretsiz binişlerin artmasına tepki gösterdiler. “YETKİLİLERİ BİR AN ÖNCE GÖREVE DAVET EDİYORUM” Halk otobüsü sahiplerinden Kasım Delen, “1982’den beri baba mesleği olan bu işi yapıyorum. Bu işin çıraklığını, kalfalığını, ustalığını yapmış bulunmaktayım. 2012 yılında bizi dolmuştan otobüse çevirdiler. 2013’te çıkan 4736 sayılı kanuna göre 65 yaş, engelli başta olmak üzere 17 kalem bedava yolcu taşıyoruz. 8 senedir çok mağdur duruma düştük. Pandemi üstüne tuz biber oldu. Yüzde 15 kapasite ile çalıştık. Bu durumda bu kazançla ne mazotlarımızı ne tamirciye olan borçlarımızı, motorlu taşıtlar vergimizi, vizemizi ödeyemez duruma geldik. Manisa’mıza hizmet edemez duruma geldik. Şu an 15 aracımız tamircide bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e sezimizi duyurmak istiyoruz. Belediye kesintisinin yüzde 5,5’tan yüzde 1’e çekilmesini, ücretsiz taşımanın kişi başına ücretinin ödenmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde biz bu işi yapamaz duruma geliriz. Yetkilileri bir an önce göreve davet ediyorum” dedi. “AYLIK GİDERİMİZ 23 BİN TL, GELİRİMİZ 7 BİN TL” Halk otobüsünün giderlerinden bahseden Delen, “Halk otobüsünün aylık gideri şoför parası 10 bin TL, mazot gideri 8 bin TL, tamir bakım gideri 3 bin TL, diğer giderler 2 bin TL’dir. Toplam masrafımızı 1 otobüsünün aylık gideri ortalama 23 bin TL. Gelirler aylık 7 bin TL. Böyle olunca her ay 15 bin TL içerideyiz. Artık dayanamaz gelemez hale geldik. Başkan Cengiz Ergün’ün bize en kısa zamanda randevu verip sorunlarımıza neşter vurmasını istiyoruz, Ayrıca buradan masa başında oturan ve sosyal medyadan yazan memurlara sesleniyoruz. Cumhurbaşkanımız pandemi küresel mücadele ulusal diyor. Kolluk kuvvetleri ve sağlık çalışanları hariç maaşlarınızın yüzde 50’sini almayın olsun bitsin. Bırakın yüzde 50’yi yüzde 1 bile kesilse sesiniz çıkar” diye konuştu. “EN KÖTÜ LASTİĞİ KULLANIYORUZ” Delen, “Anayasanın 173. Maddesi diyor ki devletimiz esnafı kollayıp kollamakla görevlidir. Bu maddenin bir an önce işleve girmesini istiyoruz. Eskiden en iyi lastikleri kullanıyorduk, şu an kullandığımız en kötü lastik. Bu da imkansızlıktan oluyor” dedi.
Manisa’da halk otobüsü şoförleri, yaşadıkları sıkıntıları gerçekleştirdikleri eylemle dile getirdiler.

Manisa 155 Nolu Şehiriçi Denetimli Özel Halk Otobüsleri şoförleri yaşadıkları sorunları duyurmak için bir araya geldi. Pandemi döneminde gelirlerin azaldığına ve giderlerinin çoğaldığına dikkat çeken şoförler, 65 yaş ve üstü başta olmak üzere ücretsiz binişlerin artmasına tepki gösterdiler.

YETKİLİLERİ BİR AN ÖNCE GÖREVE DAVET EDİYORUM”

Halk otobüsü sahiplerinden Kasım Delen, “1982’den beri baba mesleği olan bu işi yapıyorum. Bu işin çıraklığını, kalfalığını, ustalığını yapmış bulunmaktayım. 2012 yılında bizi dolmuştan otobüse çevirdiler. 2013’te çıkan 4736 sayılı kanuna göre 65 yaş, engelli başta olmak üzere 17 kalem bedava yolcu taşıyoruz. 8 senedir çok mağdur duruma düştük. Pandemi üstüne tuz biber oldu. Yüzde 15 kapasite ile çalıştık. Bu durumda bu kazançla ne mazotlarımızı ne tamirciye olan borçlarımızı, motorlu taşıtlar vergimizi, vizemizi ödeyemez duruma geldik. Manisa’mıza hizmet edemez duruma geldik. Şu an 15 aracımız tamircide bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e sezimizi duyurmak istiyoruz. Belediye kesintisinin yüzde 5,5’tan yüzde 1’e çekilmesini, ücretsiz taşımanın kişi başına ücretinin ödenmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde biz bu işi yapamaz duruma geliriz. Yetkilileri bir an önce göreve davet ediyorum” dedi.

AYLIK GİDERİMİZ 23 BİN TL, GELİRİMİZ 7 BİN TL”

Halk otobüsünün giderlerinden bahseden Delen, “Halk otobüsünün aylık gideri şoför parası 10 bin TL, mazot gideri 8 bin TL, tamir bakım gideri 3 bin TL, diğer giderler 2 bin TL’dir. Toplam masrafımızı 1 otobüsünün aylık gideri ortalama 23 bin TL. Gelirler aylık 7 bin TL. Böyle olunca her ay 15 bin TL içerideyiz. Artık dayanamaz gelemez hale geldik. Başkan Cengiz Ergün’ün bize en kısa zamanda randevu verip sorunlarımıza neşter vurmasını istiyoruz, Ayrıca buradan masa başında oturan ve sosyal medyadan yazan memurlara sesleniyoruz. Cumhurbaşkanımız pandemi küresel mücadele ulusal diyor. Kolluk kuvvetleri ve sağlık çalışanları hariç maaşlarınızın yüzde 50’sini almayın olsun bitsin. Bırakın yüzde 50’yi yüzde 1 bile kesilse sesiniz çıkar” diye konuştu.

EN KÖTÜ LASTİĞİ KULLANIYORUZ”

Delen, “Anayasanın 173. Maddesi diyor ki devletimiz esnafı kollayıp kollamakla görevlidir. Bu maddenin bir an önce işleve girmesini istiyoruz. Eskiden en iyi lastikleri kullanıyorduk, şu an kullandığımız en kötü lastik. Bu da imkansızlıktan oluyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ahmet ÇETİN
(05.09.2021 20:12 - #3688)
Ön yargısız ve empati ile şu açıklamanın anlamı ile sonucu düşünülürse,vicdan ve hakkaniyet devreye girebilir ; “AYLIK GİDERİMİZ 23 BİN TL, GELİRİMİZ 7 BİN TL” www.manisadenge.comhttp://www.manisadenge.com/manisa-gundemi/halk-otobusu-soforlerinden-eylem-h57607.html Manisa'da Denge Gazetesi
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.