HÜSEYİN PEHLİVAN GÜVEN TAZELEDİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.10.2022 - 14:35, Güncelleme: 10.10.2022 - 14:35
 

HÜSEYİN PEHLİVAN GÜVEN TAZELEDİ

Altınokta Körler Derneği Manisa Şubesinin 7. Olağan Genel Kurulunda 2 dönemdir derneğin başkanlığını yürüten Hüseyin Pehlivan oy birliğiyle 3. Kez başkanlığa seçildi. Pehlivan, “Manisa Şubesi olarak bildiğiniz gibi il genelinde tek olmamıza rağmen, her zaman ilçelerdeki üyelerimize de fayda sağlamaya çalıştık.” dedi.
Altınokta Körler Derneği Manisa Şubesinin 7. Olağan Genel Kurulu Manisa Büyükşehir Belediyesi Odalar ve Dernekler Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. GENEL KURULA YOĞUN KATILIM Genel Kurula, dernek üyeleri ilçelerden de gelerek yoğun bir katılım sağladı. Genel Kurul toplantısından önce tüm misafirlere pilav hayrı yapıldı. Ankara’dan gelen Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı Av. Fermani Kurtel, Genel Kurul Divan Başkanlığına, Türkiye Körler Federasyonu eski Başkanı ve halen Ankara Şube Genel Sekreterliğini yapan Av. Hasan Tatar da divan üyeliğine seçildi. Manisa Şube Başkanı Hüseyin Pehlivan’ın açılış konuşmasından sonra, gündem maddelerine geçildi. Daha önceki iki genel kurulda karşısında aday olduğu halde kazanan Hüseyin Pehlivan bu sefer başkanlık yarışında rakipsiz kaldı. BAŞKAN PEHLİVAN’A TEBRİK Genel Kurul sonunda yapılan oylamada Hüseyin Pehlivan 3. kez Altınokta Körler Derneği Manisa Şube Başkanlığına oy birliği ile seçildi. Hüseyin Pehlivan’ın yönetiminde ise Gazi Selami Pazar, Mehmet Şimşek, Nurcan Dereli Taş ve Arzu Yüksel yer aldı. Dilek ve temennilerde söz alan dernek üyeleri de başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Hüseyin Pehlivan’ı tebrik etti.    "ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ"  Genel Kurul sonunda söz alan Hüseyin Pehlivan, “İlk engelli hareketini başlatan dernektir Altınokta. Bu nedenle hak temelli çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz. Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz kurslarımızı açmak için yeniden faaliyetlere başlayacağız. Manisa Şubesi olarak bildiğiniz gibi il genelinde tek olmamıza rağmen, her zaman ilçelerdeki üyelerimize de fayda sağlamaya çalıştık ve buna devam edeceğiz. En öncelikli talebimiz ‘Erişebilirlik’ Buradan sesleniyorum, kör bir vatandaş olarak, hastaneye, belediyelere, diğer kurumlara ya da sosyal yaşama dahil olmak için gidecek rehber yolum yoksa, kurumların içinin erişebilir olması yetmez. Bu vesile ile Manisa’mızın güzel insanlarını 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nde bizlerle beraber gözlerini bağlayarak beyaz bastonla yürümeye davet ediyorum. Gelin ve ısrarla erişilebilirlik dememizin sebebini sadece empati kurarak değil, hissederek bizlerin ne yaşadığını az da olsa anlamış olacaksınız. Dernek çatısı altında hepimiz gönüllü birer ferdiz. Katılım sağlayan tüm üyelerimize, gelemeyen ama desteklerini ileten dostlarımıza, ilçelerden gelen üyelerimizin ulaşımlarını sağlatan belediye başkanlarımıza ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Altınokta Körler Derneği Manisa Şubesinin 7. Olağan Genel Kurulunda 2 dönemdir derneğin başkanlığını yürüten Hüseyin Pehlivan oy birliğiyle 3. Kez başkanlığa seçildi. Pehlivan, “Manisa Şubesi olarak bildiğiniz gibi il genelinde tek olmamıza rağmen, her zaman ilçelerdeki üyelerimize de fayda sağlamaya çalıştık.” dedi.

Altınokta Körler Derneği Manisa Şubesinin 7. Olağan Genel Kurulu Manisa Büyükşehir Belediyesi Odalar ve Dernekler Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

GENEL KURULA YOĞUN KATILIM

Genel Kurula, dernek üyeleri ilçelerden de gelerek yoğun bir katılım sağladı. Genel Kurul toplantısından önce tüm misafirlere pilav hayrı yapıldı. Ankara’dan gelen Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı Av. Fermani Kurtel, Genel Kurul Divan Başkanlığına, Türkiye Körler Federasyonu eski Başkanı ve halen Ankara Şube Genel Sekreterliğini yapan Av. Hasan Tatar da divan üyeliğine seçildi. Manisa Şube Başkanı Hüseyin Pehlivan’ın açılış konuşmasından sonra, gündem maddelerine geçildi. Daha önceki iki genel kurulda karşısında aday olduğu halde kazanan Hüseyin Pehlivan bu sefer başkanlık yarışında rakipsiz kaldı.

BAŞKAN PEHLİVAN’A TEBRİK

Genel Kurul sonunda yapılan oylamada Hüseyin Pehlivan 3. kez Altınokta Körler Derneği Manisa Şube Başkanlığına oy birliği ile seçildi. Hüseyin Pehlivan’ın yönetiminde ise Gazi Selami Pazar, Mehmet Şimşek, Nurcan Dereli Taş ve Arzu Yüksel yer aldı. Dilek ve temennilerde söz alan dernek üyeleri de başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Hüseyin Pehlivan’ı tebrik etti. 

  "ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

 Genel Kurul sonunda söz alan Hüseyin Pehlivan, “İlk engelli hareketini başlatan dernektir Altınokta. Bu nedenle hak temelli çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz. Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz kurslarımızı açmak için yeniden faaliyetlere başlayacağız. Manisa Şubesi olarak bildiğiniz gibi il genelinde tek olmamıza rağmen, her zaman ilçelerdeki üyelerimize de fayda sağlamaya çalıştık ve buna devam edeceğiz. En öncelikli talebimiz ‘Erişebilirlik’ Buradan sesleniyorum, kör bir vatandaş olarak, hastaneye, belediyelere, diğer kurumlara ya da sosyal yaşama dahil olmak için gidecek rehber yolum yoksa, kurumların içinin erişebilir olması yetmez. Bu vesile ile Manisa’mızın güzel insanlarını 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nde bizlerle beraber gözlerini bağlayarak beyaz bastonla yürümeye davet ediyorum. Gelin ve ısrarla erişilebilirlik dememizin sebebini sadece empati kurarak değil, hissederek bizlerin ne yaşadığını az da olsa anlamış olacaksınız. Dernek çatısı altında hepimiz gönüllü birer ferdiz. Katılım sağlayan tüm üyelerimize, gelemeyen ama desteklerini ileten dostlarımıza, ilçelerden gelen üyelerimizin ulaşımlarını sağlatan belediye başkanlarımıza ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.