İYİ PARTİ GRUP TOPLANTISI’NA GÖLMARMARA GÖLÜ DAMGA VURDU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2022 - 17:02, Güncelleme: 22.06.2022 - 17:02
 

İYİ PARTİ GRUP TOPLANTISI’NA GÖLMARMARA GÖLÜ DAMGA VURDU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de yaptığı İYİ Parti Grup Toplantısı’nda milletin kürsüsünü bu kez Gölmarmara Gölü’ne sınır olan Tekelioğlu Mahallesi’nde oturan Niğmet Sezen’e verdi.
İYİ Parti Grup Toplantısı’na Gölmarmara Gölü’ne sahip çıkmak isteyen kadınlar damga vurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kürsüyü Gölmarmara Gölü’ne sınır olan Tekelioğlu Mahallesi’nde oturan Niğmet Sezen’e verdi. Sezen, Gölmarmara Gölü’nün kurtarılması için çağrı yaptı. AKŞENER MANİSA PROGRAMINDA YAŞADIKLARINI ANLATTI İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Grup Toplantısı’nda geçtiğimiz hafta yaptığı Manisa programına yer verdi. İYİ Parti lideri Akşener, “Manisa ziyaretimizin acı tablolarından biriyle de; Gölmarmara’da karşılaştık… Marmara Gölü kurumuş. Çiftçilerimiz perişan. Bölgedeki vatandaşlarımız durumu; “Gölmarmara, oldu Çöl Marmara.” diyerek tarif etti. İşte o nedenle, bugün Milletin Kürsüsü’nde, bir misafirimiz daha olacak. Gölmarmara’daki vahim tabloyu, bizzat Gölmarmaralı kardeşlerimizden dinleyeceğiz. Niğmet Sezen Hanım, bugün aramızda. Buyurun Niğmet Hanım, söz de kürsü de sizindir” dedi. “GÖLMARMARA ÇÖL MARMARA OLDU” Niğmet Sezen, İYİ Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Manisa’nın Salihli ilçesinin Tekelioğlu köyünü temsilen buradayım. Köyümüz Marmara gölünün kenarında balıkçılık, organik tarım, hayvancılık ve tütüncülük ile geçimini sağlamaktaydı. Kurutulan gölümüz 5’i endemik 394 bitki türüyle beraber 144 tür su kuşuna ev sahipliği yapmaktaydı. Bu sayede turistlerin uğrak yeri olan bir köydü. Köydü diyorum. Çünkü gölümüzün hayat damarları kurudu, Artık Gölmarmara oldu Çöl Marmara. Marmara gölü göz göre göre 2 yıl içinde kurumaya terk edildi. Gölümüzde su olmayınca ilk olarak balıkçılık bitti. Tek ekmek kapısı balıkçılık olan 168 balıkçı evine ekmek götüremez oldu. Bu da yetmezmiş gibi kuruyan gölden balık tutamayan balıkçılarımıza para cezası kesilmiş? Bu neyin cezası? Şimdi balıkçılarımız günlük yevmiyeyle geçimini sağlamaya çalışıyorlar. Balıkçılıktan sonra sıra tarıma geldi. Su olmayınca ne zeytin ağaçlarımızda ne de bağlarımızda verim kaldı. Biz kendi topraklarımızda tehdit altındayız. Şu bereketli topraklarımızda ekemeyen çiftçimize yazık değil mi?” dedi. İYİ Parti Grup Toplantısı’na İYİ Parti Salihli İlçe Başkanı Ulvi Murat Tunca da katıldı. Tunca, Gölmarmara Gölü’nü gündeme getirdiği için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e teşekkür etti.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de yaptığı İYİ Parti Grup Toplantısı’nda milletin kürsüsünü bu kez Gölmarmara Gölü’ne sınır olan Tekelioğlu Mahallesi’nde oturan Niğmet Sezen’e verdi.

İYİ Parti Grup Toplantısı’na Gölmarmara Gölü’ne sahip çıkmak isteyen kadınlar damga vurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kürsüyü Gölmarmara Gölü’ne sınır olan Tekelioğlu Mahallesi’nde oturan Niğmet Sezen’e verdi. Sezen, Gölmarmara Gölü’nün kurtarılması için çağrı yaptı.

AKŞENER MANİSA PROGRAMINDA YAŞADIKLARINI ANLATTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Grup Toplantısı’nda geçtiğimiz hafta yaptığı Manisa programına yer verdi. İYİ Parti lideri Akşener, “Manisa ziyaretimizin acı tablolarından biriyle de; Gölmarmara’da karşılaştık… Marmara Gölü kurumuş. Çiftçilerimiz perişan. Bölgedeki vatandaşlarımız durumu; “Gölmarmara, oldu Çöl Marmara.” diyerek tarif etti. İşte o nedenle, bugün Milletin Kürsüsü’nde, bir misafirimiz daha olacak. Gölmarmara’daki vahim tabloyu, bizzat Gölmarmaralı kardeşlerimizden dinleyeceğiz. Niğmet Sezen Hanım, bugün aramızda. Buyurun Niğmet Hanım, söz de kürsü de sizindir” dedi.

“GÖLMARMARA ÇÖL MARMARA OLDU”

Niğmet Sezen, İYİ Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Manisa’nın Salihli ilçesinin Tekelioğlu köyünü temsilen buradayım. Köyümüz Marmara gölünün kenarında balıkçılık, organik tarım, hayvancılık ve tütüncülük ile geçimini sağlamaktaydı. Kurutulan gölümüz 5’i endemik 394 bitki türüyle beraber 144 tür su kuşuna ev sahipliği yapmaktaydı. Bu sayede turistlerin uğrak yeri olan bir köydü. Köydü diyorum. Çünkü gölümüzün hayat damarları kurudu, Artık Gölmarmara oldu Çöl Marmara. Marmara gölü göz göre göre 2 yıl içinde kurumaya terk edildi. Gölümüzde su olmayınca ilk olarak balıkçılık bitti. Tek ekmek kapısı balıkçılık olan 168 balıkçı evine ekmek götüremez oldu. Bu da yetmezmiş gibi kuruyan gölden balık tutamayan balıkçılarımıza para cezası kesilmiş? Bu neyin cezası? Şimdi balıkçılarımız günlük yevmiyeyle geçimini sağlamaya çalışıyorlar. Balıkçılıktan sonra sıra tarıma geldi. Su olmayınca ne zeytin ağaçlarımızda ne de bağlarımızda verim kaldı. Biz kendi topraklarımızda tehdit altındayız. Şu bereketli topraklarımızda ekemeyen çiftçimize yazık değil mi?” dedi.

İYİ Parti Grup Toplantısı’na İYİ Parti Salihli İlçe Başkanı Ulvi Murat Tunca da katıldı. Tunca, Gölmarmara Gölü’nü gündeme getirdiği için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.