İYİ Partili Akan’dan Dünya Basın Özgürlüğü Açıklaması

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.05.2021 - 16:14, Güncelleme: 03.05.2021 - 16:14
 

İYİ Partili Akan’dan Dünya Basın Özgürlüğü Açıklaması

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, gazetecilerin haklarının korunması gerektiğini belirtti.
İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İYİ Partili Akan, “Gazetecilerimizin özgürce, doğru, objektif ve etik kurallara uygun bir şekilde haber yapacağı, halkın haber alma özgürlüğünün korunacağı bir Türkiye’ye olan umudumuzu kaybetmeyip, bu ideallerimize ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. “GAZETECİLER İŞSİZLİKLE, HAPİSHANEYLE VE CAN GÜVENLİKLERİYLE TEHDİT EDİLİYOR” İYİ Partili Akan mesajında, “Ülkemizde ardı ardına tek bir kişinin aldığı kararlarla basın özgürlüğü yok ediliyor. Gazeteciler; işsiz bırakma tehditleri ve hapis cezalarıyla susturulmaya çalışılıyor. Türkiye, büyük bir gazeteci hapishanesine dönüştürülmeye çalışılıyor. Türkiye, basın özgürlüğü alanında 180 ülke içerisinde 153. sırada yer alıyor. Cumhurbaşkanı’ndan Bakanlara, Cumhur ittifakı milletvekillerinden İl Başkanlarına kadar gazeteciler, yazdıkları için hedef tahtasına konuyor. Gerçekleri ortaya çıkaran gazeteciler, şiddete maruz kalıyor ve ölüm tehditleri alıyor. Gazeteciler, tüm bunlara rağmen mesleklerini yapabilmek için her türlü fedakarlığı gösteriyor ve canla başla işlerini yapmaya çalışıyor. Gazetecilerimizin özgürce, doğru, objektif ve etik kurallara uygun bir şekilde haber yapacağı, halkın haber alma özgürlüğünün korunacağı bir Türkiye’ye olan umudumuzu kaybetmeyip, bu ideallerimize ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz. Gazetecilerimizin işsiz kalma, hapis cezaları gibi tehditlerle susturulmaya çalışılmadığı, halkın haber alma özgürlüğünün korunduğu günlerin umuduyla, başta kadim şehrimiz Manisa’da görev yapan gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın emekçilerinin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, gazetecilerin haklarının korunması gerektiğini belirtti.

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İYİ Partili Akan, “Gazetecilerimizin özgürce, doğru, objektif ve etik kurallara uygun bir şekilde haber yapacağı, halkın haber alma özgürlüğünün korunacağı bir Türkiye’ye olan umudumuzu kaybetmeyip, bu ideallerimize ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“GAZETECİLER İŞSİZLİKLE, HAPİSHANEYLE VE CAN GÜVENLİKLERİYLE TEHDİT EDİLİYOR”

İYİ Partili Akan mesajında, “Ülkemizde ardı ardına tek bir kişinin aldığı kararlarla basın özgürlüğü yok ediliyor. Gazeteciler; işsiz bırakma tehditleri ve hapis cezalarıyla susturulmaya çalışılıyor. Türkiye, büyük bir gazeteci hapishanesine dönüştürülmeye çalışılıyor. Türkiye, basın özgürlüğü alanında 180 ülke içerisinde 153. sırada yer alıyor. Cumhurbaşkanı’ndan Bakanlara, Cumhur ittifakı milletvekillerinden İl Başkanlarına kadar gazeteciler, yazdıkları için hedef tahtasına konuyor. Gerçekleri ortaya çıkaran gazeteciler, şiddete maruz kalıyor ve ölüm tehditleri alıyor. Gazeteciler, tüm bunlara rağmen mesleklerini yapabilmek için her türlü fedakarlığı gösteriyor ve canla başla işlerini yapmaya çalışıyor. Gazetecilerimizin özgürce, doğru, objektif ve etik kurallara uygun bir şekilde haber yapacağı, halkın haber alma özgürlüğünün korunacağı bir Türkiye’ye olan umudumuzu kaybetmeyip, bu ideallerimize ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz. Gazetecilerimizin işsiz kalma, hapis cezaları gibi tehditlerle susturulmaya çalışılmadığı, halkın haber alma özgürlüğünün korunduğu günlerin umuduyla, başta kadim şehrimiz Manisa’da görev yapan gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın emekçilerinin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.