İYİ PARTİLİ DERVİŞOĞLU'NDA MANİSA ÇIKARMASI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.09.2022 - 15:57, Güncelleme: 16.09.2022 - 15:57
 

İYİ PARTİLİ DERVİŞOĞLU'NDA MANİSA ÇIKARMASI

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz ve ilçe başkanları ile birlikte Manisa’da esnaf ziyareti yaptı. Dervişoğlu, “27 TL’lik kuru üzüm fiyatı kazanabilen çiftçi sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Manisalı üzüm üreticisini perişan ettiler.” dedi.
İYİ Parti kurmayları Manisa’ya gelerek mağdur kesimlerin sorunlarını dinlemeye devam ediyor. İYİ PARTİLİ KURMAYLAR DERVİŞOĞLU’NA EŞLİK ETTİ İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Manisa’ya gelerek Şehzadeler, Turgutlu, Ahmetli ve Kula ilçelerinde bir dizi temaslarda bulundu. İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun Manisa programında İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik ve teşkilat üyeleri de hazır bulundu. İYİ PARTİ’NİN EKONOMİ POLİTİKALARI ANLATILDI İYİ Partili Dervişoğlu ilk olarak esnaf gezileri düzenledi. Hayat pahalılığından dolayı işlerinin aksadığını söyleyen esnaflar, istikrarlı bir ekonomi modelinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Dervişoğlu, esnaflara İYİ Parti’nin hazırladığı ekonomi projelerini anlattı. “TMO, ÜZÜM ALIMINA ÇOK GEÇ BAŞLADI” İYİ Partili Dervişoğlu esnaf ziyaretlerinin ardından Turgutlu’da bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi Kuru Üzüm Alım Merkezi’ni ziyaret etti. Dervişoğlu burada yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı’nın bir müjde olarak açıkladığı 27 TL’lik rakam, çiftçimizin maliyetini bile zor karşılar durumdaydı. Şimdi çiftçi bir de Toprak Mahsulleri Ofisi’nin koordinasyonsuzluğuyla uğraşıyor. Cumhurbaşkanı’nın açıklamasının ardından TMO, Manisa’da üzüm alımına çok geç başladı. Depoların ve alım yerlerinin sayıları yetersiz. Şimdi de randevu sorunu var. TMO, çok geç randevu verdiği için çiftçi malını tüccara satmak zorunda kalıyor. Zaten Aralık ayından önce randevu yok; randevu bulsalar bile, TMO 21 gün sonra ödeme yapıyor. Çiftçi, borçlarını ödemek için 9 numara kuru üzümünü tüccara 17 ila 20 TL arasındaki bir rakama vermek zorunda kalıyor” dedi. “MANİSALI ÜZÜM ÜRETİCİSİNİ PERİŞAN ETTİLER” İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu son olarak şu ifadeleri kullandı, “Tüccarın 9 numara dediği üzüme TMO 7 numara veriyor, ayrıca bu üründen yüzde 8,5 oranında gire kesiyor. Sıfır ve gramajlı standart çuval isteyip bir de çuval firesi düşüyorlar. Manisa’da yaşanan doğal afette sergileri su bastığını görmüştük. TMO, çoğu üzümü rutubetli diye hiç almıyor, TMO’dan dönen üzümü tüccar, yok pahasına çiftçinin elinden alıyor. TMO böyle engeller çıkardıkça, çiftçi elindeki ürünü yok pahasına tüccara vermek zorunda kalıyor. Meydanlardan sözde müjde diye açıkladıkları 27 TL’lik kuru üzüm fiyatı kazanabilen çiftçi sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Manisalı üzüm üreticisini perişan ettiler”
İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz ve ilçe başkanları ile birlikte Manisa’da esnaf ziyareti yaptı. Dervişoğlu, “27 TL’lik kuru üzüm fiyatı kazanabilen çiftçi sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Manisalı üzüm üreticisini perişan ettiler.” dedi.

İYİ Parti kurmayları Manisa’ya gelerek mağdur kesimlerin sorunlarını dinlemeye devam ediyor.

İYİ PARTİLİ KURMAYLAR DERVİŞOĞLU’NA EŞLİK ETTİ

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Manisa’ya gelerek Şehzadeler, Turgutlu, Ahmetli ve Kula ilçelerinde bir dizi temaslarda bulundu.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun Manisa programında İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik ve teşkilat üyeleri de hazır bulundu.

İYİ PARTİ’NİN EKONOMİ POLİTİKALARI ANLATILDI

İYİ Partili Dervişoğlu ilk olarak esnaf gezileri düzenledi. Hayat pahalılığından dolayı işlerinin aksadığını söyleyen esnaflar, istikrarlı bir ekonomi modelinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Dervişoğlu, esnaflara İYİ Parti’nin hazırladığı ekonomi projelerini anlattı.

“TMO, ÜZÜM ALIMINA ÇOK GEÇ BAŞLADI”

İYİ Partili Dervişoğlu esnaf ziyaretlerinin ardından Turgutlu’da bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi Kuru Üzüm Alım Merkezi’ni ziyaret etti.

Dervişoğlu burada yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı’nın bir müjde olarak açıkladığı 27 TL’lik rakam, çiftçimizin maliyetini bile zor karşılar durumdaydı. Şimdi çiftçi bir de Toprak Mahsulleri Ofisi’nin koordinasyonsuzluğuyla uğraşıyor. Cumhurbaşkanı’nın açıklamasının ardından TMO, Manisa’da üzüm alımına çok geç başladı. Depoların ve alım yerlerinin sayıları yetersiz. Şimdi de randevu sorunu var. TMO, çok geç randevu verdiği için çiftçi malını tüccara satmak zorunda kalıyor. Zaten Aralık ayından önce randevu yok; randevu bulsalar bile, TMO 21 gün sonra ödeme yapıyor. Çiftçi, borçlarını ödemek için 9 numara kuru üzümünü tüccara 17 ila 20 TL arasındaki bir rakama vermek zorunda kalıyor” dedi.

“MANİSALI ÜZÜM ÜRETİCİSİNİ PERİŞAN ETTİLER”

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu son olarak şu ifadeleri kullandı, “Tüccarın 9 numara dediği üzüme TMO 7 numara veriyor, ayrıca bu üründen yüzde 8,5 oranında gire kesiyor. Sıfır ve gramajlı standart çuval isteyip bir de çuval firesi düşüyorlar. Manisa’da yaşanan doğal afette sergileri su bastığını görmüştük. TMO, çoğu üzümü rutubetli diye hiç almıyor, TMO’dan dönen üzümü tüccar, yok pahasına çiftçinin elinden alıyor. TMO böyle engeller çıkardıkça, çiftçi elindeki ürünü yok pahasına tüccara vermek zorunda kalıyor. Meydanlardan sözde müjde diye açıkladıkları 27 TL’lik kuru üzüm fiyatı kazanabilen çiftçi sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Manisalı üzüm üreticisini perişan ettiler”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.