İYİ PARTİLİ ERYILMAZ: “ZEYTİNCİNİN İDAM FERMANI YAYINLANDI”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.03.2022 - 14:20, Güncelleme: 01.03.2022 - 14:20
 

İYİ PARTİLİ ERYILMAZ: “ZEYTİNCİNİN İDAM FERMANI YAYINLANDI”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Resmi Gazete’de zeytinlikleri ilgilendiren maden yönetmeliğine tepki gösterdi. Başkan Eryılmaz, “AK Parti iktidarı, bu yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlayarak zeytin üreticilerinin bitişini imzalamıştır” dedi.
Resmi Gazete’de Madencilik Yönetmeliği’nin 115. maddesine yeni bir fıkra eklendi. Eklenen fıkra ile zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetlerine izin verilmesi, madencilik faaliyetleri için zeytinliklerin taşınabilmesi kararı alındı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde defalarca reddedilen düzenleme, Resmi Gazete kararıyla yürürlüğe girdi. “DOĞA DÜŞMANI ŞİRKETLER TÜRKİYE’NİN TARIMINI YERLE BİR EDECEK” İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, karar tepki gösterdi. Başkan Eryılmaz, “AK Parti iktidarı, bu yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlayarak zeytin üreticilerinin bitişini imzalamıştır. Eklenen bu madde, zeytinciliğin idam fermanıdır. Kazdağları’nın her alanına maden açmaya çalışan gözü dönmüş, doğa düşmanı şirketler, Türkiye’nin doğal güzelliklerini ve tarımını yerle bir edecek. Madencilik faaliyeti yürütecek olan şirketler, göstermelik olarak küçük zeytinlikler oluşturacak, hiçbir bakımını yapmayacak ve olan çiftçimizin zeytinliklerine olacaktır” dedi. “HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ” İYİ Partili Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Manisamızın en büyük ilçelerinden biri olan Akhisar ve Soma ilçelerimiz de bu yönetmelikle birlikte büyük bir tehdit altındadır. Madencilik Yönetmeliği’ne eklenen fıkranın iptali için hukuki süreci başlatacağız. İYİ Parti her zaman zeytincinin, üreticinin yanında olmaya devam edecek. İktidarın beslediği maden şirketlerine karşı çiftçimizi, doğamızı ve tarımımızı savunacağız”
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Resmi Gazete’de zeytinlikleri ilgilendiren maden yönetmeliğine tepki gösterdi. Başkan Eryılmaz, “AK Parti iktidarı, bu yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlayarak zeytin üreticilerinin bitişini imzalamıştır” dedi.

Resmi Gazete’de Madencilik Yönetmeliği’nin 115. maddesine yeni bir fıkra eklendi. Eklenen fıkra ile zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetlerine izin verilmesi, madencilik faaliyetleri için zeytinliklerin taşınabilmesi kararı alındı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde defalarca reddedilen düzenleme, Resmi Gazete kararıyla yürürlüğe girdi.

“DOĞA DÜŞMANI ŞİRKETLER TÜRKİYE’NİN TARIMINI YERLE BİR EDECEK”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, karar tepki gösterdi. Başkan Eryılmaz, “AK Parti iktidarı, bu yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlayarak zeytin üreticilerinin bitişini imzalamıştır. Eklenen bu madde, zeytinciliğin idam fermanıdır. Kazdağları’nın her alanına maden açmaya çalışan gözü dönmüş, doğa düşmanı şirketler, Türkiye’nin doğal güzelliklerini ve tarımını yerle bir edecek. Madencilik faaliyeti yürütecek olan şirketler, göstermelik olarak küçük zeytinlikler oluşturacak, hiçbir bakımını yapmayacak ve olan çiftçimizin zeytinliklerine olacaktır” dedi.

“HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ”

İYİ Partili Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Manisamızın en büyük ilçelerinden biri olan Akhisar ve Soma ilçelerimiz de bu yönetmelikle birlikte büyük bir tehdit altındadır. Madencilik Yönetmeliği’ne eklenen fıkranın iptali için hukuki süreci başlatacağız. İYİ Parti her zaman zeytincinin, üreticinin yanında olmaya devam edecek. İktidarın beslediği maden şirketlerine karşı çiftçimizi, doğamızı ve tarımımızı savunacağız”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.