“İYİ PARTİ’Yİ DEĞİL ESNAFLARI VE ÖĞRENCİLERİ CEZALANDIRDINIZ”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.02.2022 - 17:01, Güncelleme: 09.02.2022 - 17:01
 

“İYİ PARTİ’Yİ DEĞİL ESNAFLARI VE ÖĞRENCİLERİ CEZALANDIRDINIZ”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda, İYİ Parti Grubu’nun kentteki öğrencilerin toplu ulaşım ücretlerindeki yükünün azaltılması amacıyla verdiği aylık abonman kartı önergesinin, AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla meclis gündemine alınmamasına tepki gösterdi.
İYİ Partili meclis üyelerinin tamamının imzasının bulunduğu önergede, Özel Halk Şoförü işletmecilerine aylık asgari ücret tutarında destek verilmesi ve kentte yaşayan öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmak üzere 100 biniş için 150 TL bedelindeki bir toplu taşıma abonman kartı düzenlenmesi talep edildi. “ÖĞRENCİLER VE AİLELERİ CEZALANDIRILMIŞTIR” İYİ Parti’nin özel halk otobüsü işletmecileri ve öğrenciler için hazırladığı önerge, AK Parti ve MHP’li Belediye Meclis üyelerinin oylarıyla gündeme dahi alınmamasına tepki gösteren İl Başkanı Eryılmaz, “Bu önerge gündeme alınmayarak, Manisa’da yaşayan öğrenciler ve aileleri cezalandırılmıştır. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ve hatta içerisine bile isteye çektirildiği ekonomik kriz nedeniyle toplumun tüm kesimlerinin git gide fakirleştiğine şahit oluyoruz. İktidarın yapamadığı desteği, millet ittifakının Büyükşehir Belediyeleri ve İl ile İlçe belediyelerimiz yapıyor.” dedi. “MANİSA, ABONMAN UYGULAMASI OLMAYAN NADİR BÜYÜKŞEHİRLERDEN BİRİ” İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Ankara’da aylık abonman ücreti 225 biniş için 75 TL, İstanbul’da abonman kartı 78 TL, Balıkesir’de aylık abonmanlık 100 biniş için 150 TL’dir. İzmir’de öğrenci biniş bedeli 1,64 TL’dir. Abonman uygulamasının yapılmadığı nadir Büyükşehirlerden biri ne yazık ki Manisa Büyükşehir Belediyesi’dir. İYİ Partili meclis üyelerimizin verdiği bu önergeyi gündeme almayarak hem esnaflarımız, hem öğrencilerimiz, hem de öğrencilerimizin aileleri cezalandırılmıştır. Biz konunun takipçisi olmaya ve Büyükşehir Belediyesi yönetiminin halka hizmet için o makamlarda oturduğunu hatırlatmaya her platformda devam edeceğiz”
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda, İYİ Parti Grubu’nun kentteki öğrencilerin toplu ulaşım ücretlerindeki yükünün azaltılması amacıyla verdiği aylık abonman kartı önergesinin, AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla meclis gündemine alınmamasına tepki gösterdi.

İYİ Partili meclis üyelerinin tamamının imzasının bulunduğu önergede, Özel Halk Şoförü işletmecilerine aylık asgari ücret tutarında destek verilmesi ve kentte yaşayan öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmak üzere 100 biniş için 150 TL bedelindeki bir toplu taşıma abonman kartı düzenlenmesi talep edildi.

“ÖĞRENCİLER VE AİLELERİ CEZALANDIRILMIŞTIR”

İYİ Parti’nin özel halk otobüsü işletmecileri ve öğrenciler için hazırladığı önerge, AK Parti ve MHP’li Belediye Meclis üyelerinin oylarıyla gündeme dahi alınmamasına tepki gösteren İl Başkanı Eryılmaz, “Bu önerge gündeme alınmayarak, Manisa’da yaşayan öğrenciler ve aileleri cezalandırılmıştır. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ve hatta içerisine bile isteye çektirildiği ekonomik kriz nedeniyle toplumun tüm kesimlerinin git gide fakirleştiğine şahit oluyoruz. İktidarın yapamadığı desteği, millet ittifakının Büyükşehir Belediyeleri ve İl ile İlçe belediyelerimiz yapıyor.” dedi.

“MANİSA, ABONMAN UYGULAMASI OLMAYAN NADİR BÜYÜKŞEHİRLERDEN BİRİ”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Ankara’da aylık abonman ücreti 225 biniş için 75 TL, İstanbul’da abonman kartı 78 TL, Balıkesir’de aylık abonmanlık 100 biniş için 150 TL’dir. İzmir’de öğrenci biniş bedeli 1,64 TL’dir. Abonman uygulamasının yapılmadığı nadir Büyükşehirlerden biri ne yazık ki Manisa Büyükşehir Belediyesi’dir. İYİ Partili meclis üyelerimizin verdiği bu önergeyi gündeme almayarak hem esnaflarımız, hem öğrencilerimiz, hem de öğrencilerimizin aileleri cezalandırılmıştır. Biz konunun takipçisi olmaya ve Büyükşehir Belediyesi yönetiminin halka hizmet için o makamlarda oturduğunu hatırlatmaya her platformda devam edeceğiz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.