KADIN VE DEMOKRASİ DERNEĞİ MANİSA’DA AÇILDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.01.2018 - 10:12, Güncelleme: 23.01.2018 - 10:12
 

KADIN VE DEMOKRASİ DERNEĞİ MANİSA’DA AÇILDI

KADEM Manisa İl Başkanlığı, bir otelde düzenlenen törenle açıldı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Partili Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Kadem Manisa Şubesi Başkanı Ümit Atman ve birçok sivil toplum kuruluşunun kadın temsilcisi toplantıya katıldı.
“KADININ DIŞLANMASI, TOPLUMUN YARISINI YOK ETMEKTİR” Açılışta konuşan KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, derneğin kadına karşı şiddetle mücadele ettiğini ve kadınların toplumun her alanında var olması için çalıştığını söyledi. Son yıllarda toplumsal hayatta kadınların varlığının arttığını dile getiren Yılmaz, "Yasal olarak da kadınlar lehine çok önemli adımlar atılmış, kadın problemlerine çözümler getirilmeye çalışılmıştır. Anayasa başta olmak üzere Medeni Kanun, Ceza Kanunu, İş Kanunu'nda yapılan düzenlemeler; aile ve iş hayatını uyumlu hale getirmek için yapılan pek çok değişiklik biz kadınlar açısından çok önemli kazanımlardır. Şu an gelinen nokta elbette ki yeterli değildir. İnanıyorum ki bundan sonra da kadınların hayatını kolaylaştıracak adımlar atılmaya devam edecek ve kadının toplumda hak ettiği yeri almasına daha çok imkan sağlanacaktır. Böylece kadınların siyasi, sosyal ve ekonomik hayata, bilim ve sanat faaliyetlerine aktif bir şekilde katılmalarında yalnızca niceliksel değil aynı zamanda niteliksel bir artış da mümkün olacaktır. Kadının eğitimden, siyasetten, üretimden, iş gücünden, demokratik süreçlerden dışlanması, toplumun yarısını yok etmek anlamına gelmektedir" dedi.   “KADINLARIN HER ALANDA AKTİF OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ” Derneğin Manisa Şube Başkanı Ümit Atman ise, kadınların iş ve eğitim alanında geride olduklarını belirterek, en kötüsünün de her üç kadından birinin hayatının bir bölümünde şiddete maruz kalması olduğunu söyledi. Atman, "Kadınlarımızın hayatını kolaylaştırabilmek, zenginleştirebilmek, kadınlarımızın sadece aile hayatında değil sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik hayatta da aktif birer birey olmalarını sağlamak, dezavantajlı kadınların ağırlıklı olduğu kesimlere fırsat eşitliği sağlayan bir anlayışı yaymak için; KADEM çatısı altında hizmet vermek için gönüllü olduk. Kadınların her alanda aktif olması için çalışacağız" diye konuştu. Konuşmaların ardından kadınlar KADEM Manisa Şubesi'nin açılışın kurdelesini kesti.  
KADEM Manisa İl Başkanlığı, bir otelde düzenlenen törenle açıldı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Partili Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Kadem Manisa Şubesi Başkanı Ümit Atman ve birçok sivil toplum kuruluşunun kadın temsilcisi toplantıya katıldı.
“KADININ DIŞLANMASI, TOPLUMUN YARISINI YOK ETMEKTİR”
Açılışta konuşan KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, derneğin kadına karşı şiddetle mücadele ettiğini ve kadınların toplumun her alanında var olması için çalıştığını söyledi. Son yıllarda toplumsal hayatta kadınların varlığının arttığını dile getiren Yılmaz, "Yasal olarak da kadınlar lehine çok önemli adımlar atılmış, kadın problemlerine çözümler getirilmeye çalışılmıştır. Anayasa başta olmak üzere Medeni Kanun, Ceza Kanunu, İş Kanunu'nda yapılan düzenlemeler; aile ve iş hayatını uyumlu hale getirmek için yapılan pek çok değişiklik biz kadınlar açısından çok önemli kazanımlardır. Şu an gelinen nokta elbette ki yeterli değildir. İnanıyorum ki bundan sonra da kadınların hayatını kolaylaştıracak adımlar atılmaya devam edecek ve kadının toplumda hak ettiği yeri almasına daha çok imkan sağlanacaktır. Böylece kadınların siyasi, sosyal ve ekonomik hayata, bilim ve sanat faaliyetlerine aktif bir şekilde katılmalarında yalnızca niceliksel değil aynı zamanda niteliksel bir artış da mümkün olacaktır. Kadının eğitimden, siyasetten, üretimden, iş gücünden, demokratik süreçlerden dışlanması, toplumun yarısını yok etmek anlamına gelmektedir" dedi.
 
“KADINLARIN HER ALANDA AKTİF OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Derneğin Manisa Şube Başkanı Ümit Atman ise, kadınların iş ve eğitim alanında geride olduklarını belirterek, en kötüsünün de her üç kadından birinin hayatının bir bölümünde şiddete maruz kalması olduğunu söyledi. Atman, "Kadınlarımızın hayatını kolaylaştırabilmek, zenginleştirebilmek, kadınlarımızın sadece aile hayatında değil sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik hayatta da aktif birer birey olmalarını sağlamak, dezavantajlı kadınların ağırlıklı olduğu kesimlere fırsat eşitliği sağlayan bir anlayışı yaymak için; KADEM çatısı altında hizmet vermek için gönüllü olduk. Kadınların her alanda aktif olması için çalışacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kadınlar KADEM Manisa Şubesi'nin açılışın kurdelesini kesti.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.