KAMYONCULAR SIKINTILARINI BAKIRLIOĞLU’NA ANLATTI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.02.2022 - 16:36, Güncelleme: 07.02.2022 - 16:36
 

KAMYONCULAR SIKINTILARINI BAKIRLIOĞLU’NA ANLATTI

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Salihli’de kamyoncularla bira aya gelerek yaşadıkları sıkıntıları diledi. Bakırlıoğlu, “Nakliyeci esnafının sorularının çözümü, CHP’de” dedi.
SS 67 Nolu Salihli Motorlu taşıyıcılar Kooperatifi Esameddin Deniz ve SS 70 Nolu Mersini Köyü Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Oktay Baldan’ı ziyaret eden Bakırlıoğlu Salihli’de kamyoncu esnafı ile bir araya geldi. CHP İlçe Başkanı Hasan Hüsetyn Namver’in eşlik ettiği ziyarette kamyoncular yaşadıkları sorunları CHP Milletvekiline anlattılar. KAMYONCULAR ÇOK DERTLİ Kamyoncular; “Birçoğu baba mesleği olduğu için bu işi sürdürüyor, ama hiç birisi bu mesleği çocuklarına bırakmayı düşünmüyor. Çalıştıracak şoför bulamıyoruz Kamyoncu olarak çalışmamak daha iyi, daha karlı diyen kamyoncu esnafı çoğu zaman iş çıkıyor ama kazanç olmadığı için gitmiyoruz. Bu durum hem bizi hem de iş aldığımız yerleri zor durumda bırakıyor diyerek yaşadıkları sıkıntılara değindiler” diye dert yandı. MALİYETLER ÇOK YÜKSEK Ziyarette söz alan kamyoncular, “Bir yılda; Mazot %115, Lastik %120, Yedek parça 100-300, MTV %25 zamlandı. Araç muayenesi 685 lira oldu. Yurt içi taşımacılık ve nakliye için alınması zorunlu olan K1 ve K2 belgeleri (Kamyon ve Kamyonet ile) fiyatı 20.648 lira olmuş. Belge vize ücreti 993 lira. Köprü geçişleri ve otobanlar pahalı. İstanbul’a 3, 4 saat gecikmeyi göze alarak mecburen daha ucuz olduğu için gemi kullanıyoruz. Sigorta, kasko pahalı, en düşük zorunlu trafik sigorta poliçesi 4 bin liradan fazla, kasko zaten yaptıramıyoruz. Bunların üst üste koyduğumuz zaman çok ciddi maliyet tutuyor. Bir yıl boyunca kamyona ve devlete çalışıyoruz. Bakımlarını bile tam yapamıyoruz Allaha emanet gidip geliyoruz. E fatura sitemini kullanamıyoruz. Akıllı telefonumuz yok ki kullanalım” diyerek sıkıntılarını paylaştılar. NAKLİYE FİYATININ ARTMASI HER ŞEYE ZAM DEMEK Kamyoncuların sorunlarının çözümünün CHP iktidarında olduğunu söyleyen CHP’li Bakırlıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında değişik bölgelerde çalıştay düzenlediklerini ve esnafın sorunlarını bir rapor haline getirdiklerini hatırlattı. Bakırlıoğlu, yaptığı konuşmada, “Bu şartlar altında esnafa hak vermemek mümkün değil. Burada mağdur olan sadece kamyoncular değil, artan mazot ve diğer giderler yüzünden nakliye fiyatları yükseliyor. Bu da doğal olarak her şeye zam gelmesine neden oluyor. Hem kamyoncular hem de vatandaş bu yükün altında eziliyor. Kamyoncu esnafının kullandığı mazottan vergi alınmaması, sigorta, araç muayene ve belge fiyatlarının düşürülmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.-
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Salihli’de kamyoncularla bira aya gelerek yaşadıkları sıkıntıları diledi. Bakırlıoğlu, “Nakliyeci esnafının sorularının çözümü, CHP’de” dedi.

SS 67 Nolu Salihli Motorlu taşıyıcılar Kooperatifi Esameddin Deniz ve SS 70 Nolu Mersini Köyü Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Oktay Baldan’ı ziyaret eden Bakırlıoğlu Salihli’de kamyoncu esnafı ile bir araya geldi. CHP İlçe Başkanı Hasan Hüsetyn Namver’in eşlik ettiği ziyarette kamyoncular yaşadıkları sorunları CHP Milletvekiline anlattılar.

KAMYONCULAR ÇOK DERTLİ

Kamyoncular; “Birçoğu baba mesleği olduğu için bu işi sürdürüyor, ama hiç birisi bu mesleği çocuklarına bırakmayı düşünmüyor. Çalıştıracak şoför bulamıyoruz Kamyoncu olarak çalışmamak daha iyi, daha karlı diyen kamyoncu esnafı çoğu zaman iş çıkıyor ama kazanç olmadığı için gitmiyoruz. Bu durum hem bizi hem de iş aldığımız yerleri zor durumda bırakıyor diyerek yaşadıkları sıkıntılara değindiler” diye dert yandı.

MALİYETLER ÇOK YÜKSEK

Ziyarette söz alan kamyoncular, “Bir yılda; Mazot %115, Lastik %120, Yedek parça 100-300, MTV %25 zamlandı. Araç muayenesi 685 lira oldu. Yurt içi taşımacılık ve nakliye için alınması zorunlu olan K1 ve K2 belgeleri (Kamyon ve Kamyonet ile) fiyatı 20.648 lira olmuş. Belge vize ücreti 993 lira. Köprü geçişleri ve otobanlar pahalı. İstanbul’a 3, 4 saat gecikmeyi göze alarak mecburen daha ucuz olduğu için gemi kullanıyoruz. Sigorta, kasko pahalı, en düşük zorunlu trafik sigorta poliçesi 4 bin liradan fazla, kasko zaten yaptıramıyoruz. Bunların üst üste koyduğumuz zaman çok ciddi maliyet tutuyor. Bir yıl boyunca kamyona ve devlete çalışıyoruz. Bakımlarını bile tam yapamıyoruz Allaha emanet gidip geliyoruz. E fatura sitemini kullanamıyoruz. Akıllı telefonumuz yok ki kullanalım” diyerek sıkıntılarını paylaştılar.

NAKLİYE FİYATININ ARTMASI HER ŞEYE ZAM DEMEK

Kamyoncuların sorunlarının çözümünün CHP iktidarında olduğunu söyleyen CHP’li Bakırlıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında değişik bölgelerde çalıştay düzenlediklerini ve esnafın sorunlarını bir rapor haline getirdiklerini hatırlattı. Bakırlıoğlu, yaptığı konuşmada, “Bu şartlar altında esnafa hak vermemek mümkün değil. Burada mağdur olan sadece kamyoncular değil, artan mazot ve diğer giderler yüzünden nakliye fiyatları yükseliyor. Bu da doğal olarak her şeye zam gelmesine neden oluyor. Hem kamyoncular hem de vatandaş bu yükün altında eziliyor. Kamyoncu esnafının kullandığı mazottan vergi alınmaması, sigorta, araç muayene ve belge fiyatlarının düşürülmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.-

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.