KAYAPINAR OKULU MESLEK EDİNDİRECEK

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.01.2018 - 12:07, Güncelleme: 18.01.2018 - 12:07
 

KAYAPINAR OKULU MESLEK EDİNDİRECEK

Yıllar önce öğrenci yetersizliği sebebi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aldığı kararla kapatılan Aşağı Kayapınar Mahallesi’ndeki okul binasının akıbeti belli oldu. Önceleri kreş ve anaokulu olarak kullanılması planlanan bina Yunus Emre Halk Eğitim Merkezi’ne devredilecek. Burada, meslek edindirme kursları dahil olmak üzere, vatandaşlara çeşitli alanlarda kurs imkanı sunulacak.
HABER ÖZLEM UNCU Alınan son karar ile birlikte Yunusemreİlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürleri, Aşağı Kayapınar İlkokulu’na giderek incelemelerde bulundu. Son çalışmaların sürdürüldüğü okul binasında ufak tefek sıkıntıların giderilmesinin ardından, kurs alanına uygun hale getirilecek. “BİNA BİZE DEVREDİLMELİ” Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aynur Özdemir, okul ile ilgili son gelişmeleri şu ifadelere aktardı; “Okulun son durumunu inceleme fırsatımız oldu. Gördüğümüz şu ki; okul yapıldığı günden bu yana pek bir sorunu yok. Biz birkaç tadilat ile bu binayı vatandaşlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda kurs verebilme imkanına sahip olacağız. Burada vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda gerek meslek edindirme gerekse, el işleri, peyzaja yönelik bahçe işleri konusunda kurslar açma imkanı bulabiliriz. Vatandaşlarımızın bu konularda görüş ve önerilerini de değerlendirmede bulunacağız. Okul için Ankara’daki Milli Eğitim Bakanlığı’mızla görüştük;elektrik ve su problemlerinin olduğunu ilettik. Bakanlığımız da bize bu sorunların çözülebileceğini ifade etti. Bizim bu okulda kurs vermemizin mümkün olduğunu ve Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Aşağı Kayapınar Okulu’nu Halk Eğitim Merkezi olarak bize devretmesi gerektiğini ifade etti.Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu okulu bize devrettiği zaman, gerekli düzenlemenin ardından biz bu okulda kurs vermeye başlayacağız” dedi.  
Yıllar önce öğrenci yetersizliği sebebi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aldığı kararla kapatılan Aşağı Kayapınar Mahallesi’ndeki okul binasının akıbeti belli oldu. Önceleri kreş ve anaokulu olarak kullanılması planlanan bina Yunus Emre Halk Eğitim Merkezi’ne devredilecek. Burada, meslek edindirme kursları dahil olmak üzere, vatandaşlara çeşitli alanlarda kurs imkanı sunulacak.
HABER
ÖZLEM UNCU

Alınan son karar ile birlikte Yunusemreİlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürleri, Aşağı Kayapınar İlkokulu’na giderek incelemelerde bulundu. Son çalışmaların sürdürüldüğü okul binasında ufak tefek sıkıntıların giderilmesinin ardından, kurs alanına uygun hale getirilecek.




“BİNA BİZE DEVREDİLMELİ”
Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aynur Özdemir, okul ile ilgili son gelişmeleri şu ifadelere aktardı; “Okulun son durumunu inceleme fırsatımız oldu. Gördüğümüz şu ki; okul yapıldığı günden bu yana pek bir sorunu yok. Biz birkaç tadilat ile bu binayı vatandaşlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda kurs verebilme imkanına sahip olacağız. Burada vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda gerek meslek edindirme gerekse, el işleri, peyzaja yönelik bahçe işleri konusunda kurslar açma imkanı bulabiliriz. Vatandaşlarımızın bu konularda görüş ve önerilerini de değerlendirmede bulunacağız. Okul için Ankara’daki Milli Eğitim Bakanlığı’mızla görüştük;elektrik ve su problemlerinin olduğunu ilettik. Bakanlığımız da bize bu sorunların çözülebileceğini ifade etti. Bizim bu okulda kurs vermemizin mümkün olduğunu ve Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Aşağı Kayapınar Okulu’nu Halk Eğitim Merkezi olarak bize devretmesi gerektiğini ifade etti.Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu okulu bize devrettiği zaman, gerekli düzenlemenin ardından biz bu okulda kurs vermeye başlayacağız” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.