KAYMAKAM KANTAY SÜRÜCÜLERE EĞİTİM VERDİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.05.2022 - 17:33, Güncelleme: 12.05.2022 - 17:33
 

KAYMAKAM KANTAY SÜRÜCÜLERE EĞİTİM VERDİ

Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Trafik Haftası kapsamında Üçpınar Mahallesi’nde vatandaşlara verilen ‘Traktör kazalarında farkındalık’ eğitimine katıldı. Traktör kazalarına ilişkin verileri paylaşan Kaymakam Kantay, kazalara sebebiyet veren unsurları birebir anlattı.
Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Üçpınar Mahallesi Küçük Arpacık Ovası’nda vatandaşlarla buluşarak traktör kazalarının önlenmek amacıyla verilen farkındalık eğitimine katıldı. Kaymakam Kantay, burada yaptığı konuşmada; “Trafik haftası sebebiyle bizim her zaman geldiğimiz Üçpınar köyümüz ve buranın en verimli ovalarından Küçükarpacık Ovasındayız. Mehmet Bey'in misafiri olduk. Traktörde karşılaştığımız sorunları beraber istişare ettik” dedi. SADECE BU DEMİR KULLANILMADIĞI İÇİN İNSANLAR ÖLDÜ! Kazalara sebebiyet veren unsurları anlatan Kantay, “Bunların başında tabii ki gördüğünüz rops demiri denen koruma bandı bunun kesinlikle sökülmeden kullanılması lazım. Manisa'da geçtiğimiz yılda 40’a yakın trafik kazası meydana geldi. Bunların yüzde 70’i ne yazık ki ölümle sonuçlandı. Sadece bu demir kullanılmadığı için. İkinci bir unsur da var traktörün önündeki ağırlıkların özellikle eğimli arazilerde kesinlikle sökülmemesi gerekiyor. Bu ağırlıklar söküldüğü zaman traktör şahlanıyor ve dengede kalma durumunu kaybediyor ve burada da büyük can kayıpları meydana geliyor. Bu demirin kesinlikle sökülmemesi lazım. Çiftçi arkadaşlar konuşurken evet öyle diyorlar ama uygulamada bu olmuyor biz asayiş raporlarında çiftçi ölümü görmekten inanın ödümüz kopuyor.” diye konuştu.
Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Trafik Haftası kapsamında Üçpınar Mahallesi’nde vatandaşlara verilen ‘Traktör kazalarında farkındalık’ eğitimine katıldı. Traktör kazalarına ilişkin verileri paylaşan Kaymakam Kantay, kazalara sebebiyet veren unsurları birebir anlattı.

Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Üçpınar Mahallesi Küçük Arpacık Ovası’nda vatandaşlarla buluşarak traktör kazalarının önlenmek amacıyla verilen farkındalık eğitimine katıldı. Kaymakam Kantay, burada yaptığı konuşmada; “Trafik haftası sebebiyle bizim her zaman geldiğimiz Üçpınar köyümüz ve buranın en verimli ovalarından Küçükarpacık Ovasındayız. Mehmet Bey'in misafiri olduk. Traktörde karşılaştığımız sorunları beraber istişare ettik” dedi.

SADECE BU DEMİR KULLANILMADIĞI İÇİN İNSANLAR ÖLDÜ!

Kazalara sebebiyet veren unsurları anlatan Kantay, “Bunların başında tabii ki gördüğünüz rops demiri denen koruma bandı bunun kesinlikle sökülmeden kullanılması lazım. Manisa'da geçtiğimiz yılda 40’a yakın trafik kazası meydana geldi. Bunların yüzde 70’i ne yazık ki ölümle sonuçlandı. Sadece bu demir kullanılmadığı için. İkinci bir unsur da var traktörün önündeki ağırlıkların özellikle eğimli arazilerde kesinlikle sökülmemesi gerekiyor. Bu ağırlıklar söküldüğü zaman traktör şahlanıyor ve dengede kalma durumunu kaybediyor ve burada da büyük can kayıpları meydana geliyor. Bu demirin kesinlikle sökülmemesi lazım. Çiftçi arkadaşlar konuşurken evet öyle diyorlar ama uygulamada bu olmuyor biz asayiş raporlarında çiftçi ölümü görmekten inanın ödümüz kopuyor.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.