KENT PARK'TAN NUMUNE ALINDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.01.2018 - 14:31, Güncelleme: 04.01.2018 - 14:31
 

KENT PARK'TAN NUMUNE ALINDI

Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kent Parkı içerisinde bulunan dere, yine kimyasal atık tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Dere yüzeyinin köpükle kapanmasının ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine haber verildi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü dereden numune alarak test edecek. Sonuçların alınmasının ardından, çevre kirliliğine neden olan ve dere üzerindeki canlıların yaşam alanlarını sınırlayan kimyasalların salınımını yapan kuruluşlar hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kent Parkı içerisindeki dere, geçtiğimiz günlerde yaşadığı kimyasal atık tehlikesini tekrar yaşadı. Manisalı vatandaşlar, yaşanan elim olaya tepkilerini sert bir dille ifade etmelerine rağmen, Kenan Evren Sanayi Sitesi ya da daha üst bölgelerden geldiği tahmin edilen kimyasallar, derenin yüzeyini köpükle kapladı. Deredeki kirlilik üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kent Parkı yetkilileri tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne haber verildi ve dereden numune alınması talep edildi. Yetkililer, kimyasalları dereye bırakan firma ya da firmaların tespit edilmesi amacıyla dereden numune aldı. Alınan numune üzerinde analizlerin yapılmasının ardından, hem deredeki canlıların yaşam alanlarını sınırlayan hem de çevre kirliliğine yol açan kimyasalların salınımını yapan kuruluşlar hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kent Parkı içerisinde bulunan dere, yine kimyasal atık tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Dere yüzeyinin köpükle kapanmasının ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine haber verildi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü dereden numune alarak test edecek. Sonuçların alınmasının ardından, çevre kirliliğine neden olan ve dere üzerindeki canlıların yaşam alanlarını sınırlayan kimyasalların salınımını yapan kuruluşlar hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kent Parkı içerisindeki dere, geçtiğimiz günlerde yaşadığı kimyasal atık tehlikesini tekrar yaşadı. Manisalı vatandaşlar, yaşanan elim olaya tepkilerini sert bir dille ifade etmelerine rağmen, Kenan Evren Sanayi Sitesi ya da daha üst bölgelerden geldiği tahmin edilen kimyasallar, derenin yüzeyini köpükle kapladı. Deredeki kirlilik üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kent Parkı yetkilileri tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne haber verildi ve dereden numune alınması talep edildi. Yetkililer, kimyasalları dereye bırakan firma ya da firmaların tespit edilmesi amacıyla dereden numune aldı. Alınan numune üzerinde analizlerin yapılmasının ardından, hem deredeki canlıların yaşam alanlarını sınırlayan hem de çevre kirliliğine yol açan kimyasalların salınımını yapan kuruluşlar hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.