KIŞLAKÖY’DE YAŞAM ETV’DE

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.03.2022 - 23:05, Güncelleme: 29.03.2022 - 23:05
 

KIŞLAKÖY’DE YAŞAM ETV’DE

Etv ekranlarında Manisa’yı Türkiye’ye tanıtan "Hadi Gezelim" programında son olarak Yunusemre ilçesine bağlı kırsal mahalle Kışlköy’ün kültürü tanıtıldı.
Manisa’nın ilk yerel televizyonu Etv, Manisa’nın kırsal mahallelerindeki kültürü tanıtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta cuma günü saat 20:00'de yayınlanan "Hadi Gezelim" programında son olarak Yunusemre ilçesine bağlı Yuntdağı köylerinden; Kışlaköy tanıtıldı. Kışlaköy Mahalle Muhtarı Fatih Uslu'nun ev sahipliğinde Belgin Koçak, bu şirin köyü gezerken köy sakinleri ile o bölgenin tarihi değerleri, gelenekleri ve görenekleri üzerine keyifli sohbetler etti.   YÖRESEL LEZZETLER TANITILDI ‘Kışlaköy’de hayat nasıl akıyor, orada yaşamanın güzellikleri ve zorluklarını Kışlaköy sakinleri Etv’de anlattı. Köy kadınları yöresel lezzetleri "Bezdirme ve yaslama" yapmanın püf noktalarını aktarırken yaşanan sohbette ortaya renkli görüntüler çıktı. Köyün en yaşlı, 90'lık ninesi geçmişten günümüze köyde değişen sosyal hayatı anlatırken, gençlere de öğüt vermeyi unutmadı. GENÇLER İÇİN İSTİHDAM TALEBİ Köylerinden yaşamaktan memnun olduklarını aktaran Kılaköy sakinleri ancak işsizlik sorunu nedeniyle genç nüfusun azalmasından dert yanarak yetkililere seslendi. Geçimini hayvancılıkla sağlamaya çalışan Kışlaköy’ün şimdilerde iş alanlarının olmamasından kaynaklı sadece yaşlıların yaşadığı ve giderek nüfusun azaldığı bir köy haline geldiğini söyleyen köylüler, gençlerin şehre göçlerini önlemek için yetkililerden bir çalışma yapılmasını talep etti. İşsizlik nedeniyle gençlerin şehre gittiğini söyleyen köylüler, bu şekilde giderse köyde bir tane bile genç kalmamasından endişe ettiklerini dile getirdi.
Etv ekranlarında Manisa’yı Türkiye’ye tanıtan "Hadi Gezelim" programında son olarak Yunusemre ilçesine bağlı kırsal mahalle Kışlköy’ün kültürü tanıtıldı.

Manisa’nın ilk yerel televizyonu Etv, Manisa’nın kırsal mahallelerindeki kültürü tanıtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta cuma günü saat 20:00'de yayınlanan "Hadi Gezelim" programında son olarak Yunusemre ilçesine bağlı Yuntdağı köylerinden; Kışlaköy tanıtıldı. Kışlaköy Mahalle Muhtarı Fatih Uslu'nun ev sahipliğinde Belgin Koçak, bu şirin köyü gezerken köy sakinleri ile o bölgenin tarihi değerleri, gelenekleri ve görenekleri üzerine keyifli sohbetler etti.  

YÖRESEL LEZZETLER TANITILDI

‘Kışlaköy’de hayat nasıl akıyor, orada yaşamanın güzellikleri ve zorluklarını Kışlaköy sakinleri Etv’de anlattı. Köy kadınları yöresel lezzetleri "Bezdirme ve yaslama" yapmanın püf noktalarını aktarırken yaşanan sohbette ortaya renkli görüntüler çıktı. Köyün en yaşlı, 90'lık ninesi geçmişten günümüze köyde değişen sosyal hayatı anlatırken, gençlere de öğüt vermeyi unutmadı.

GENÇLER İÇİN İSTİHDAM TALEBİ

Köylerinden yaşamaktan memnun olduklarını aktaran Kılaköy sakinleri ancak işsizlik sorunu nedeniyle genç nüfusun azalmasından dert yanarak yetkililere seslendi. Geçimini hayvancılıkla sağlamaya çalışan Kışlaköy’ün şimdilerde iş alanlarının olmamasından kaynaklı sadece yaşlıların yaşadığı ve giderek nüfusun azaldığı bir köy haline geldiğini söyleyen köylüler, gençlerin şehre göçlerini önlemek için yetkililerden bir çalışma yapılmasını talep etti. İşsizlik nedeniyle gençlerin şehre gittiğini söyleyen köylüler, bu şekilde giderse köyde bir tane bile genç kalmamasından endişe ettiklerini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.