‘KORSAN KASAP’ UYARISI!

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.07.2022 - 16:41, Güncelleme: 05.07.2022 - 16:41
 

‘KORSAN KASAP’ UYARISI!

Manisa Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, vatandaşlardan kendi güvenlikleri ve kurbanlıklarının murdar edilmemesi için sertifikalı kasapların tercih edilmesi gerektiğine vurgu yaparak kurbandan kurbana çıkan kasapları ise “Korsan Kasaplar” olarak nitelendirdi.
Kurban Bayramı nedeniyle kurban kesimi sonrası et değerlendirme, ehil olmayan ellerce sağlıksız şartlarda kıyma çekimi ile bunlarla ilgili alınacak tedbir ve denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Manisa Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, “Tarım İl Müdürlüğü, Vergi Dairesi, belediye zabıta müdürlükleri ile bu durumu paylaştık. Denetim altında olacaklar” dedi. “CEZASI BÜYÜK” Kurbanların kesim, parçalanma ve doğrama işlemlerinin hijyenik ortamlarda yapılmasını söyleyen başkan Akyüz, “Kurban Bayramı münasebetiyle her meslekte olduğu gibi bu meslekte de korsan diye tabir ettiğimiz kasaplar oluyor. Sadece kurban kurbana piyasaya çıkan eline bıçak alıp da ben kasabım diyerek hayvanın kanını bile akıtamayan insanlar türüyor, biz bunlar için uyarılarda bulunuyoruz. Kesinlikle böyle kişiler teşebbüs etmesinler, yakalanmayız demesinler, yakalanıldığı zaman cezası çok ağır bir kurban döneminde alacağı paranın on katını ödeyebilir çok dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü bu işi yapan vergili, oda kayıtlı, mekân sahibi ve ehliyetli ustalık belgesi olan bu işi yapabilir kişiler olarak yaptıkları için diğerleri kurbandan kurbana türeyen merdiven altı kaçan olarak bu işi yapan korsanlar olarak tabir ediyoruz. İfadelerini kullandı.
Manisa Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, vatandaşlardan kendi güvenlikleri ve kurbanlıklarının murdar edilmemesi için sertifikalı kasapların tercih edilmesi gerektiğine vurgu yaparak kurbandan kurbana çıkan kasapları ise “Korsan Kasaplar” olarak nitelendirdi.

Kurban Bayramı nedeniyle kurban kesimi sonrası et değerlendirme, ehil olmayan ellerce sağlıksız şartlarda kıyma çekimi ile bunlarla ilgili alınacak tedbir ve denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Manisa Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, “Tarım İl Müdürlüğü, Vergi Dairesi, belediye zabıta müdürlükleri ile bu durumu paylaştık. Denetim altında olacaklar” dedi.

“CEZASI BÜYÜK”

Kurbanların kesim, parçalanma ve doğrama işlemlerinin hijyenik ortamlarda yapılmasını söyleyen başkan Akyüz, “Kurban Bayramı münasebetiyle her meslekte olduğu gibi bu meslekte de korsan diye tabir ettiğimiz kasaplar oluyor. Sadece kurban kurbana piyasaya çıkan eline bıçak alıp da ben kasabım diyerek hayvanın kanını bile akıtamayan insanlar türüyor, biz bunlar için uyarılarda bulunuyoruz. Kesinlikle böyle kişiler teşebbüs etmesinler, yakalanmayız demesinler, yakalanıldığı zaman cezası çok ağır bir kurban döneminde alacağı paranın on katını ödeyebilir çok dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü bu işi yapan vergili, oda kayıtlı, mekân sahibi ve ehliyetli ustalık belgesi olan bu işi yapabilir kişiler olarak yaptıkları için diğerleri kurbandan kurbana türeyen merdiven altı kaçan olarak bu işi yapan korsanlar olarak tabir ediyoruz. İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.