“Kurban Pazar Yeri Manisa'ya Yakışmıyor”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.07.2021 - 11:25, Güncelleme: 16.07.2021 - 11:25
 

“Kurban Pazar Yeri Manisa'ya Yakışmıyor”

İyi Parti İl Ekonomi Politikaları Başkanı Şenol Özkaya, kurban pazarında incelemelerde bulundu. Özkaya, kurban pazar yerinin çok eksiği olduğunu dile getirerek, “Bu canlı kurban pazarı, Manisa’ya yakışmıyor.” dedi.
İyi Parti İl Ekonomi Politikaları Başkanı Şenol Özkaya, kurban pazarındaki eksiklik ve sorunları şu sözlerle anlattı; “Manisa da hava sıcaklığı oldukça yüksek derecede seyretmektedir, canlı hayvanın kendi sıcaklığa ilave olarak hayvanın dışkısının ve idrarını sıcaklığı eklenince ortam sıcaklığı yükselmekte ayrıca asit oluşumu nedeni ile koku olmaktadır. Bu ortam hem hayvanlar için hem de hayvan sahipleri için çekilmez bir hal almaktadır. Hayvan sahiplerinin çoğu başka illerden özellikle de doğu illerinden gelmektedir. Pazar yeri hariç hiçbir aktiviteleri yoktur. Buna karşın kurban pazar yeri oldukça yetersiz. Hayvan sahipleri hayvan kotralarının aralarında yatmak zorunda kalıyorlar, yeterli derecede sosyal tesis yok, yiyecek sıkıntılı, içecek sorunu var. Hayvan sahipleri kotra dediğimiz 5 veya 6 hayvanın olduğu bolmeler için 3750 TL ödemelerine karşılık gerekli ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Bu Canlı Kurban Pazarı Manisa’ya yakışmıyor, kurban birden ortaya çıkmıyor günü belli olan bir pazar, ama yıllardır yapılan bir iyileştirme yok. Hayvan konforunda hiç bir yenilik yapılmamış.” “ÖNÜMÜZDEKİ YILLAR İÇİN KALICI TEDBİRLER ALINMALIDIR” İYİ Partili Özkaya, sağlıklı bir kurban pazarı ortamı için olması gerekenleri ise şöyle açıkladı; “Hayvan kontralarına serinlemeyi sağlayan soğutucular konulmalı, otomatik suluklar konulmalı, hayvan sahipleri kovalarla su taşımak zorunda kalıyorlar, gübre nakli için pazar yerine ait bir kepçe ve araç olması gerekirken, kurbancı el arabası ile uzak mesafelere götürmek zorunda kalıyor. Hayvan sahipleri için çadırda olsa yakın yerlere dinlenme ve yemek yiyebilecek yerler olmalı. Soğuk su ihtiyacı karşılanacak buzdolabı ve yemek için ocaklar olmalı, giysilerini yıkayacak makine ve kabinler olmalıdır. Bunlar hemen yapılacak çözümlerdir, esas olan önümüzdeki yıllar için kalıcı tedbirler alınmalıdır. Hayvanlarının kulak küpelerini koyacak kutularda daha önemli ihtiyaçları var. Geçen yıllara göre hayvan kotralarını boş kalmıştır, hayvan sahiplerinin yer parası ödüyoruz ama buna karşılık hizmet alamamaktan şikayetçi. Manisa’mıza yakışan bir tesis hazırlanmalıdır” dedi.
İyi Parti İl Ekonomi Politikaları Başkanı Şenol Özkaya, kurban pazarında incelemelerde bulundu. Özkaya, kurban pazar yerinin çok eksiği olduğunu dile getirerek, “Bu canlı kurban pazarı, Manisa’ya yakışmıyor.” dedi.

İyi Parti İl Ekonomi Politikaları Başkanı Şenol Özkaya, kurban pazarındaki eksiklik ve sorunları şu sözlerle anlattı; “Manisa da hava sıcaklığı oldukça yüksek derecede seyretmektedir, canlı hayvanın kendi sıcaklığa ilave olarak hayvanın dışkısının ve idrarını sıcaklığı eklenince ortam sıcaklığı yükselmekte ayrıca asit oluşumu nedeni ile koku olmaktadır. Bu ortam hem hayvanlar için hem de hayvan sahipleri için çekilmez bir hal almaktadır. Hayvan sahiplerinin çoğu başka illerden özellikle de doğu illerinden gelmektedir. Pazar yeri hariç hiçbir aktiviteleri yoktur. Buna karşın kurban pazar yeri oldukça yetersiz. Hayvan sahipleri hayvan kotralarının aralarında yatmak zorunda kalıyorlar, yeterli derecede sosyal tesis yok, yiyecek sıkıntılı, içecek sorunu var. Hayvan sahipleri kotra dediğimiz 5 veya 6 hayvanın olduğu bolmeler için 3750 TL ödemelerine karşılık gerekli ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Bu Canlı Kurban Pazarı Manisa’ya yakışmıyor, kurban birden ortaya çıkmıyor günü belli olan bir pazar, ama yıllardır yapılan bir iyileştirme yok. Hayvan konforunda hiç bir yenilik yapılmamış.”
“ÖNÜMÜZDEKİ YILLAR İÇİN KALICI TEDBİRLER ALINMALIDIR”
İYİ Partili Özkaya, sağlıklı bir kurban pazarı ortamı için olması gerekenleri ise şöyle açıkladı; “Hayvan kontralarına serinlemeyi sağlayan soğutucular konulmalı, otomatik suluklar konulmalı, hayvan sahipleri kovalarla su taşımak zorunda kalıyorlar, gübre nakli için pazar yerine ait bir kepçe ve araç olması gerekirken, kurbancı el arabası ile uzak mesafelere götürmek zorunda kalıyor. Hayvan sahipleri için çadırda olsa yakın yerlere dinlenme ve yemek yiyebilecek yerler olmalı. Soğuk su ihtiyacı karşılanacak buzdolabı ve yemek için ocaklar olmalı, giysilerini yıkayacak makine ve kabinler olmalıdır. Bunlar hemen yapılacak çözümlerdir, esas olan önümüzdeki yıllar için kalıcı tedbirler alınmalıdır. Hayvanlarının kulak küpelerini koyacak kutularda daha önemli ihtiyaçları var. Geçen yıllara göre hayvan kotralarını boş kalmıştır, hayvan sahiplerinin yer parası ödüyoruz ama buna karşılık hizmet alamamaktan şikayetçi. Manisa’mıza yakışan bir tesis hazırlanmalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.