Manisa'da işten çıkarmalara tepki!

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.12.2020 - 17:09, Güncelleme: 17.12.2020 - 17:09
 

Manisa'da işten çıkarmalara tepki!

Manisa’da 32 örgütlü işyeri ve 7 bini aşkın üyesi bulunan Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası, 416 çalışanı bulunan bir işyerinde, 16 sendika üyesi işçinin işten çıkarılmasını protesto ederek, işyeri önünde tepkilerini dile getirdiler.
Fabrika önünde düzenlenen eylemde açıklamalarda bulunan Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Ercan Dereli; “Üyelerimizi ücretsiz izine göndermekle, sendikal mücadele ile başa çıkamayacağını anlayan işveren, akabinde ücretsiz izine çıkardığı 15 üyemizin iş akitlerini haksız bir şekilde iş kanununun 25. maddesine dayandırarak tazminatsız bir şekilde fesih yoluna gitmiştir. İşten çıkartılan üyelerimiz için hukuki yollara başvurmuş olup meşru ve fiili mücadelemizi de sonuna kadar sürdürecek olduğumuzun altını çiziyorum.” dedi. “BİZLERİ 1168 LİRAYA MUHTAÇ ETMEYE ÇALIŞAN İŞVERENE TAVRIMIZ AÇIK VE NETTİR” Dereli açıklamalarında şu sözlere yer verdi; “Emekçi kardeşlerimiz artan iş yükleriyle birlikte, virüs işyerlerinde yayılım gösterirken, çalışma yasaklarında özel izinlerle çalıştırılırken, pandeminin başlangıcından bu yana sağlık ve yaşam hakları hiçe sayılıyordu. Bu fedakarlıklara karşın emekçilerin alın teri işverenin ağzını sulandırıyor, işveren kar üstüne kar ediyordu. Emekçi kardeşlerimiz tüm olumsuzluklara karşın bir irade ortaya koyarak Türk Metal Sendikası’na üye olarak hak arama mücadelelerini başlattılar. Bu haklı mücadeleyi öğrenen, maddi çıkarları gözünü kör etmiş işveren, 16 arkadaşımızı sendikal nedenlerle işyerinden uzaklaştırmak amacıyla ücretsiz izne yollamıştır. 16 arkadaşımızı ücretsiz izne yollamakla yetinmeyen işveren, mobbing uygulayarak ve tüm baskı araçlarını kullanarak üyelerimizi istifa etmeye zorlamakta, yeni üyelikleri engellemeye çalışmaktadır. Bizleri 1168 liraya muhtaç etmeye çalışan işverene tavrımız açık ve nettir. Sendikal hakların kullanılmasını engellemeye yönelik baskı ve tutumunu bir an önce sona erdirmesi gerekmektedir. "MÜCADELEMİZİ DE SONUNA KADAR SÜRDÜRECEK" Ücretsiz izin, pandemi dolayısıyla üretimi önemli ölçüde azalmış ya da durma noktasına gelmiş işyerlerinde, işçi çıkartmalarını ortadan kaldırmak için çıkmış bir uygulamadır. Bu işyerinde pandemi döneminde günlük 12 saat mesai yapılmakta ve yeni işçi alımları devam etmektedir. Üyelerimizi ücretsiz izine göndermekle sendikal mücadele ile başa çıkamayacağını anlayan işveren akabinde ücretsiz izine çıkardığı 15 üyemizin iş akitlerini haksız bir şekilde iş kanununun 25. maddesine dayandırarak tazminatsız bir şekilde fesih yoluna gitmiştir. İşten çıkartılan üyelerimiz için hukuki yollara başvurmuş olup, meşru ve fiili mücadelemizi de sonuna kadar sürdürecek olduğumuzun altını çiziyorum. Buradan üye olan olmayan herkese sesleniyorum bir olalım, birlik olalım, hakkımız olanı almak için mücadele edelim, örgütlenelim."
Manisa’da 32 örgütlü işyeri ve 7 bini aşkın üyesi bulunan Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası, 416 çalışanı bulunan bir işyerinde, 16 sendika üyesi işçinin işten çıkarılmasını protesto ederek, işyeri önünde tepkilerini dile getirdiler.

Fabrika önünde düzenlenen eylemde açıklamalarda bulunan Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Ercan Dereli; “Üyelerimizi ücretsiz izine göndermekle, sendikal mücadele ile başa çıkamayacağını anlayan işveren, akabinde ücretsiz izine çıkardığı 15 üyemizin iş akitlerini haksız bir şekilde iş kanununun 25. maddesine dayandırarak tazminatsız bir şekilde fesih yoluna gitmiştir. İşten çıkartılan üyelerimiz için hukuki yollara başvurmuş olup meşru ve fiili mücadelemizi de sonuna kadar sürdürecek olduğumuzun altını çiziyorum.” dedi.

“BİZLERİ 1168 LİRAYA MUHTAÇ ETMEYE ÇALIŞAN İŞVERENE TAVRIMIZ AÇIK VE NETTİR”

Dereli açıklamalarında şu sözlere yer verdi; “Emekçi kardeşlerimiz artan iş yükleriyle birlikte, virüs işyerlerinde yayılım gösterirken, çalışma yasaklarında özel izinlerle çalıştırılırken, pandeminin başlangıcından bu yana sağlık ve yaşam hakları hiçe sayılıyordu. Bu fedakarlıklara karşın emekçilerin alın teri işverenin ağzını sulandırıyor, işveren kar üstüne kar ediyordu. Emekçi kardeşlerimiz tüm olumsuzluklara karşın bir irade ortaya koyarak Türk Metal Sendikası’na üye olarak hak arama mücadelelerini başlattılar. Bu haklı mücadeleyi öğrenen, maddi çıkarları gözünü kör etmiş işveren, 16 arkadaşımızı sendikal nedenlerle işyerinden uzaklaştırmak amacıyla ücretsiz izne yollamıştır. 16 arkadaşımızı ücretsiz izne yollamakla yetinmeyen işveren, mobbing uygulayarak ve tüm baskı araçlarını kullanarak üyelerimizi istifa etmeye zorlamakta, yeni üyelikleri engellemeye çalışmaktadır. Bizleri 1168 liraya muhtaç etmeye çalışan işverene tavrımız açık ve nettir. Sendikal hakların kullanılmasını engellemeye yönelik baskı ve tutumunu bir an önce sona erdirmesi gerekmektedir.

"MÜCADELEMİZİ DE SONUNA KADAR SÜRDÜRECEK"

Ücretsiz izin, pandemi dolayısıyla üretimi önemli ölçüde azalmış ya da durma noktasına gelmiş işyerlerinde, işçi çıkartmalarını ortadan kaldırmak için çıkmış bir uygulamadır. Bu işyerinde pandemi döneminde günlük 12 saat mesai yapılmakta ve yeni işçi alımları devam etmektedir. Üyelerimizi ücretsiz izine göndermekle sendikal mücadele ile başa çıkamayacağını anlayan işveren akabinde ücretsiz izine çıkardığı 15 üyemizin iş akitlerini haksız bir şekilde iş kanununun 25. maddesine dayandırarak tazminatsız bir şekilde fesih yoluna gitmiştir. İşten çıkartılan üyelerimiz için hukuki yollara başvurmuş olup, meşru ve fiili mücadelemizi de sonuna kadar sürdürecek olduğumuzun altını çiziyorum. Buradan üye olan olmayan herkese sesleniyorum bir olalım, birlik olalım, hakkımız olanı almak için mücadele edelim, örgütlenelim."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.