MANİSA HALKI ERKUŞ’U UNUTMAYACAK

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.09.2022 - 10:26, Güncelleme: 19.09.2022 - 10:26
 

MANİSA HALKI ERKUŞ’U UNUTMAYACAK

Manisa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, Mehmet Burak Öztop yerine İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne atandı.
Başarılı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren Emre Erkuş'un İzmir'e atanması, Manisa sağlık camiası tarafından buruk bir sevinçle karşılandı. Erkuş'tan boşalan koltuğa, geçici süreliğine Uzm. Dr. Erol Karaca oturdu. ERKUŞ’UN HİZMETLERİ DİKKAT ÇEKTİ 2018-2021 yılları arasında Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Doç. Dr. Emre Erkuş, Manisa İl Sağlık Müdürü olarak atanmıştı. Erkuş, Manisa’da görev aldığı bir yıllık süre boyunca yaptığı hizmetlerden dolayı dikkatleri üzerine çekmişti. KORONAVİRÜSE ÖZEL ÖNLEM ALDI Görev aldığı süre boyunca, zorlu geçen yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisine rağmen Doç. Dr. Emre Erkuş’un uyguladığı yol haritası, Manisa’da salgının daha büyük sorunlara neden olmasına engel oldu. Birçok şehirde koronavirüse yakalanan vatandaş sayısının yüksek sayılara ulaşmasına rağmen, Erkuş’ın aldığı önlemler sayesinde Manisa bu süreci diğer illere göre daha sağlıklı bir şekilde atlattı. DOKTOR VE POLİKLİNİK SORUNLARINA SON VERDİ Doç. Dr. Emre Erkuş; Manisa İl Sağlık Müdürü olmadan önce, Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde uzun zamandır bir doktor bekleyişi vardı. Doktor sayısının eksikliği nedeniyle, hastalar ve yakınları mağdur oluyordu. Hastaların tedavileri, gecikmeli olarak başlıyordu. Kardiyoloji ve Çocuk Polikliniklerinin az sayıda olması da sorunu iki katına çıkarıyordu. Erkuş’un yoğun çalışmaları sonrası, bu iki sorun ortadan kaldırıldı. Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nin doktor bekleyişi son buldu. Poliklinik sayıları artırıldı. Hasta vatandaşlar daha iyi bir sağlık hizmeti almaya başladı. ERKUŞ BİRÇOK KEZ İLÇELERİ ZİYARET ETTİ Doç. Dr. Emre Erkuş, görev süresi boyunca sadece Şehzadeler ve Yunusemre’de bulunmadı. Erkuş’un Manisa’nın diğer ilçelerine yaptığı ziyaretler dikkat çekti. Her ilçeye giderek; sağlık sektöründeki sorunları ve eksiklikleri bizzat kendisi dinledi. Verdiği talimatlarla kısa sürede ilçelerin sağlık anlamındaki sorunlarına çare oldu. SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KENDİLERİNİ GELİŞTİRME FIRSATI Sağlık çalışanlarının kendisini geliştirmesi için Doç. Dr. Erkuş birçok projeyi hayata geçirmişti. Daha donanımlı ve birikimli bir şekilde hastalara hizmet edilmesi gerektiğini vurgulayan Erkuş, modern tıp alanındaki yaptığı değişimlerde gözden kaçmadı. Sağlık çalışanlarının daha bilgili ve eğitimli olması için birçok eğitim desteği verildi. ERKUŞ, SAHADA GÖREVİNİ YÜRÜTTÜ Doç. Dr. Emre Erkuş, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü görevini sürdürdüğü süre boyunca, makamından sağlık işlerini yönetmeyi tercih etmedi. Her an ve her gün sahada görevini yürüttü. Vatandaşların, hastaların ve yakınların sorunlarıyla birebir bir şekilde ilgilendi. ZAMAN KAYBETMEDEN GÖREVİNE BAŞLADI Manisa İl Sağlık Müdürlüğü’nden İzmir Sağlık Müdürlüğü’ne atandıktan sonra Doç. Dr. Emre Erkuş vakit kaybetmeden görevine başladı. Erkuş, İzmir’deki ilk görev gününde Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti. Ardından açılması planlanan yeni Buca Seyfi Demirsoy Acil Durum Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.
Manisa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, Mehmet Burak Öztop yerine İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne atandı.

Başarılı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren Emre Erkuş'un İzmir'e atanması, Manisa sağlık camiası tarafından buruk bir sevinçle karşılandı. Erkuş'tan boşalan koltuğa, geçici süreliğine Uzm. Dr. Erol Karaca oturdu.

ERKUŞ’UN HİZMETLERİ DİKKAT ÇEKTİ

2018-2021 yılları arasında Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Doç. Dr. Emre Erkuş, Manisa İl Sağlık Müdürü olarak atanmıştı. Erkuş, Manisa’da görev aldığı bir yıllık süre boyunca yaptığı hizmetlerden dolayı dikkatleri üzerine çekmişti.

KORONAVİRÜSE ÖZEL ÖNLEM ALDI

Görev aldığı süre boyunca, zorlu geçen yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisine rağmen Doç. Dr. Emre Erkuş’un uyguladığı yol haritası, Manisa’da salgının daha büyük sorunlara neden olmasına engel oldu. Birçok şehirde koronavirüse yakalanan vatandaş sayısının yüksek sayılara ulaşmasına rağmen, Erkuş’ın aldığı önlemler sayesinde Manisa bu süreci diğer illere göre daha sağlıklı bir şekilde atlattı.

DOKTOR VE POLİKLİNİK SORUNLARINA SON VERDİ

Doç. Dr. Emre Erkuş; Manisa İl Sağlık Müdürü olmadan önce, Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde uzun zamandır bir doktor bekleyişi vardı. Doktor sayısının eksikliği nedeniyle, hastalar ve yakınları mağdur oluyordu. Hastaların tedavileri, gecikmeli olarak başlıyordu. Kardiyoloji ve Çocuk Polikliniklerinin az sayıda olması da sorunu iki katına çıkarıyordu. Erkuş’un yoğun çalışmaları sonrası, bu iki sorun ortadan kaldırıldı. Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nin doktor bekleyişi son buldu. Poliklinik sayıları artırıldı. Hasta vatandaşlar daha iyi bir sağlık hizmeti almaya başladı.

ERKUŞ BİRÇOK KEZ İLÇELERİ ZİYARET ETTİ

Doç. Dr. Emre Erkuş, görev süresi boyunca sadece Şehzadeler ve Yunusemre’de bulunmadı. Erkuş’un Manisa’nın diğer ilçelerine yaptığı ziyaretler dikkat çekti. Her ilçeye giderek; sağlık sektöründeki sorunları ve eksiklikleri bizzat kendisi dinledi. Verdiği talimatlarla kısa sürede ilçelerin sağlık anlamındaki sorunlarına çare oldu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KENDİLERİNİ GELİŞTİRME FIRSATI

Sağlık çalışanlarının kendisini geliştirmesi için Doç. Dr. Erkuş birçok projeyi hayata geçirmişti. Daha donanımlı ve birikimli bir şekilde hastalara hizmet edilmesi gerektiğini vurgulayan Erkuş, modern tıp alanındaki yaptığı değişimlerde gözden kaçmadı. Sağlık çalışanlarının daha bilgili ve eğitimli olması için birçok eğitim desteği verildi.

ERKUŞ, SAHADA GÖREVİNİ YÜRÜTTÜ

Doç. Dr. Emre Erkuş, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü görevini sürdürdüğü süre boyunca, makamından sağlık işlerini yönetmeyi tercih etmedi. Her an ve her gün sahada görevini yürüttü. Vatandaşların, hastaların ve yakınların sorunlarıyla birebir bir şekilde ilgilendi.

ZAMAN KAYBETMEDEN GÖREVİNE BAŞLADI

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü’nden İzmir Sağlık Müdürlüğü’ne atandıktan sonra Doç. Dr. Emre Erkuş vakit kaybetmeden görevine başladı. Erkuş, İzmir’deki ilk görev gününde Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti. Ardından açılması planlanan yeni Buca Seyfi Demirsoy Acil Durum Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.