MANİSA HAMSİYE DOYDU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.01.2018 - 16:59, Güncelleme: 15.01.2018 - 16:59
 

MANİSA HAMSİYE DOYDU

Manisa Trabzonlular Derneği, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’nin destekleri ile Cumhuriyet Meydanı’nda 2.Hamsi Festivali düzenledi. 5 ton hamsinin ikram edildiği festivale yoğun ilgi gösteren Manisalılar, Manisa Trabzonlular Derneği tarafından kurulan horon ekibinin gösterilerine eşlik ederek ısındı. Festivale katılan Manisa protokolü de tezgaha geçerek vatandaşlara hamsi kızarttı.
Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda geçtiğimiz hafta sonu 2. Hamsi Festivali düzenlendi. 5 ton hamsinin pişirilerek dağıtıldığı festivalde İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, hazırladıkları ekmek arası hamsileri uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara ikram etti. AMAÇ KARADENİZ KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK Geçen yıl düzenledikleri Hamsi Festivali’nin ardından aldıkları olumlu dönüşlerin kendilerini çok mutlu ettiğini ve bu festivali geleneksel hale getireceklerini belirten Manisa Trabzonlular Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kazaz; “Biz, Manisa’da yaşayan Karadenizlileri ya da Trabzonluları bir araya getirmek için düzenlemiyoruz bu festivali. Aksine toplumun her kesimi bir araya gelsin, eğlensin, gülsün, tanış olsun diye, yani her kesim dost, kardeş olduğunu hatırlasın diye yapıyoruz. Biz tamamen Manisalı vatandaşlara ve çevre illere yönelik düzenliyoruz bu festivali. Bu festivalde hamsi ikramı, bizim amaçladığımız hedefte bir aracı. Biz gördük ki 2. Festivalimizde de doğru yoldayız ve toplumumuz bir araya geliyor, horonlar çekiyor, sıradayken sohbet ediyor, tanışıyor kaynaşıyor. Festivale katılan konuklarımız da hamsi haricinde Karadeniz’in geleneksel oyununu öğreniyor; ayrıca açtığımız stantlar ile de yöremize ait tereyağını, peyniri, yoğurdu tadıyor. Kısacası Karadeniz’i tanıyor ” dedi.   HER YIL DÜZENLENECEK Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen festivale 15 bin kişinin katıldığını belirten Kazaz; “Bu yıl 5 ton hamsi ile 20 bin vatandaşımızın katıldığını tahmin ediyoruz. Ekmek arası hamsilerini yiyerek tadını çok beğenen konuklarımız bu festivalin her yıl olmasını istiyor. Bizde elimizden geldiğince bu festivali sürdüreceğiz.” diye konuştu.   Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen festivale, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, çevre illerin Karadeniz dernek başkanları ve yüzlerce vatandaş katıldı.  
Manisa Trabzonlular Derneği, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’nin destekleri ile Cumhuriyet Meydanı’nda 2.Hamsi Festivali düzenledi. 5 ton hamsinin ikram edildiği festivale yoğun ilgi gösteren Manisalılar, Manisa Trabzonlular Derneği tarafından kurulan horon ekibinin gösterilerine eşlik ederek ısındı. Festivale katılan Manisa protokolü de tezgaha geçerek vatandaşlara hamsi kızarttı.
Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda geçtiğimiz hafta sonu 2. Hamsi Festivali düzenlendi. 5 ton hamsinin pişirilerek dağıtıldığı festivalde İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, hazırladıkları ekmek arası hamsileri uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara ikram etti.


AMAÇ KARADENİZ KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK
Geçen yıl düzenledikleri Hamsi Festivali’nin ardından aldıkları olumlu dönüşlerin kendilerini çok mutlu ettiğini ve bu festivali geleneksel hale getireceklerini belirten Manisa Trabzonlular Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kazaz; “Biz, Manisa’da yaşayan Karadenizlileri ya da Trabzonluları bir araya getirmek için düzenlemiyoruz bu festivali. Aksine toplumun her kesimi bir araya gelsin, eğlensin, gülsün, tanış olsun diye, yani her kesim dost, kardeş olduğunu hatırlasın diye yapıyoruz. Biz tamamen Manisalı vatandaşlara ve çevre illere yönelik düzenliyoruz bu festivali. Bu festivalde hamsi ikramı, bizim amaçladığımız hedefte bir aracı. Biz gördük ki 2. Festivalimizde de doğru yoldayız ve toplumumuz bir araya geliyor, horonlar çekiyor, sıradayken sohbet ediyor, tanışıyor kaynaşıyor. Festivale katılan konuklarımız da hamsi haricinde Karadeniz’in geleneksel oyununu öğreniyor; ayrıca açtığımız stantlar ile de yöremize ait tereyağını, peyniri, yoğurdu tadıyor. Kısacası Karadeniz’i tanıyor ” dedi.


 
HER YIL DÜZENLENECEK
Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen festivale 15 bin kişinin katıldığını belirten Kazaz; “Bu yıl 5 ton hamsi ile 20 bin vatandaşımızın katıldığını tahmin ediyoruz. Ekmek arası hamsilerini yiyerek tadını çok beğenen konuklarımız bu festivalin her yıl olmasını istiyor. Bizde elimizden geldiğince bu festivali sürdüreceğiz.” diye konuştu.
 


Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen festivale, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, çevre illerin Karadeniz dernek başkanları ve yüzlerce vatandaş katıldı.



 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.