MANİSA MUSİKİ DERNEĞİ YENİ SEZON ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.10.2022 - 14:44, Güncelleme: 24.10.2022 - 14:44
 

MANİSA MUSİKİ DERNEĞİ YENİ SEZON ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Manisa Musiki Derneği Kurucu Dernek Başkanı Mehmet Yumrukaya, ‘Manisa Musiki Derneği’nin dünü ve bugünü hakkında sanatseverleri bilgilendirdi. Uzun yıllardır Manisa’nın kültür ve sanat konusunda tek dernek faaliyeti olarak çok özel işlere imza attıklarını belirten Yumrukaya, bu seneki ilk konserlerinin “24 Kasım Öğretmenler Günü”ne özel olacağını paylaştı.
İşte röportajın detayları; 2008 yılında dernek faaliyeti olarak tescillendiklerini ama çalışmalarına 2003 yılında başladıklarını belirten Yumrukaya; “2003 yılında küçük bir topluluk olarak faaliyetlerimize başladık. Manisa’da yaşayan musiki aşığı 5-6 kişiyle yola çıkmıştık. Manisa’da kültür ve sanat yaşamında uzun süre gündemde kalan bir topluluğun çalışmalarını kendimize örnek aldık. Daha sonra Manisa’nın yerel televizyonu ETV’nin faaliyeti olarak çalışmalarımızı genişlettik.” açıklamasında bulundu. “SES YARIŞMALARI DÜZENLEDİK” Kısa zaman içinde Manisa’nın bildiği ve sevdiği bir topluluk haline geldik diyerek sözlerine devam eden Yumrukaya; “ETV korosu olarak çok sayıda konser çalışması yaptık. Televizyon programları yaptık. TRT dâhil ulusal diğer televizyon kanallarında hiç yapılmayan, ilk sayılabilecek ses yarışmasını ETV televizyonunda 2003-2004’lü yıllarda gerçekleştirdik. Derece alanlara ödüller verdik. 2008 yılında bir dernek faaliyeti olarak unvan aldık” dedi. “YENİ KATILIMCILAR İLE AİLEMİZ GENİŞLİYOR” Günümüzde de dernek tüzüğünde yazılı amaçlar doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor diyen Yumrukaya; “Güz mevsiminde çalışmalarımız başlıyor, yaz mevsiminde tatile giriliyor. Çalışmalarımız başlamadan önce yeni katılımcılarımız kaydoluyor ve mevcut ekibimiz ile birlikte nota, solfaj, makam, usul ve repertuar çalışmaları yapıyoruz. Ailemiz 2003 yılından beri sanatseverler ile birlikte genişlemeye devam ediyor.” ifadesinde bulundu. “KONSER TALEPLERİNİ ASLA GERİ ÇEVİRMİYORUZ” Kurumlardan, belediyelerden veya STK’lardan gelen talepler doğrultusunda konserlere çalıştıklarını belirten Yumrukaya; “Huzurevleri, cezaevler ruh sağlığı hastaneleri gibi önemli kurumlardan konser talebi geldiğinde asla olumsuz yanıt vermiyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hepsine çözüm üretmeye çalışıyoruz.” ifadesine yer verdi. 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NE ÖZEL KONSER Yumrukaya, “2022-2023 dönemine başlarken ilk çalışmamız “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlama etkinliklerinde kasım ayının 4. haftasında yapılacaktır. Birlik ve beraberlik içinde hocamız şef Tahir Kahraman’ın yönetiminde 19 Ekim’de çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmalara katılmak isteyen sanatseverleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.” diyerek sözlerine son verdi.
Manisa Musiki Derneği Kurucu Dernek Başkanı Mehmet Yumrukaya, ‘Manisa Musiki Derneği’nin dünü ve bugünü hakkında sanatseverleri bilgilendirdi. Uzun yıllardır Manisa’nın kültür ve sanat konusunda tek dernek faaliyeti olarak çok özel işlere imza attıklarını belirten Yumrukaya, bu seneki ilk konserlerinin “24 Kasım Öğretmenler Günü”ne özel olacağını paylaştı.

İşte röportajın detayları;

2008 yılında dernek faaliyeti olarak tescillendiklerini ama çalışmalarına 2003 yılında başladıklarını belirten Yumrukaya; “2003 yılında küçük bir topluluk olarak faaliyetlerimize başladık. Manisa’da yaşayan musiki aşığı 5-6 kişiyle yola çıkmıştık. Manisa’da kültür ve sanat yaşamında uzun süre gündemde kalan bir topluluğun çalışmalarını kendimize örnek aldık. Daha sonra Manisa’nın yerel televizyonu ETV’nin faaliyeti olarak çalışmalarımızı genişlettik.” açıklamasında bulundu.

“SES YARIŞMALARI DÜZENLEDİK”

Kısa zaman içinde Manisa’nın bildiği ve sevdiği bir topluluk haline geldik diyerek sözlerine devam eden Yumrukaya; “ETV korosu olarak çok sayıda konser çalışması yaptık. Televizyon programları yaptık. TRT dâhil ulusal diğer televizyon kanallarında hiç yapılmayan, ilk sayılabilecek ses yarışmasını ETV televizyonunda 2003-2004’lü yıllarda gerçekleştirdik. Derece alanlara ödüller verdik. 2008 yılında bir dernek faaliyeti olarak unvan aldık” dedi.

“YENİ KATILIMCILAR İLE AİLEMİZ GENİŞLİYOR”

Günümüzde de dernek tüzüğünde yazılı amaçlar doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor diyen Yumrukaya; “Güz mevsiminde çalışmalarımız başlıyor, yaz mevsiminde tatile giriliyor. Çalışmalarımız başlamadan önce yeni katılımcılarımız kaydoluyor ve mevcut ekibimiz ile birlikte nota, solfaj, makam, usul ve repertuar çalışmaları yapıyoruz. Ailemiz 2003 yılından beri sanatseverler ile birlikte genişlemeye devam ediyor.” ifadesinde bulundu.

“KONSER TALEPLERİNİ ASLA GERİ ÇEVİRMİYORUZ”

Kurumlardan, belediyelerden veya STK’lardan gelen talepler doğrultusunda konserlere çalıştıklarını belirten Yumrukaya; “Huzurevleri, cezaevler ruh sağlığı hastaneleri gibi önemli kurumlardan konser talebi geldiğinde asla olumsuz yanıt vermiyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hepsine çözüm üretmeye çalışıyoruz.” ifadesine yer verdi.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NE ÖZEL KONSER

Yumrukaya, “2022-2023 dönemine başlarken ilk çalışmamız “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlama etkinliklerinde kasım ayının 4. haftasında yapılacaktır. Birlik ve beraberlik içinde hocamız şef Tahir Kahraman’ın yönetiminde 19 Ekim’de çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmalara katılmak isteyen sanatseverleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.” diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.