“MANİSA PATLAMAYA HAZIR BOMBA GİBİ”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.07.2022 - 16:49, Güncelleme: 06.07.2022 - 16:49
 

“MANİSA PATLAMAYA HAZIR BOMBA GİBİ”

Manisa’da son zamanlarda yaşanan çevre felaketleriyle ilgili Manisa Valiliği önünde açıklama yapan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, “Manisa patlamaya hazır bir bomba gibi” dedi.
Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bir fabrikanın geçtiğimiz Haziran ayında DSİ'ye ait sulama kanalına zehirli atıklarının boşaltması, Temmuz ayının ilk haftasında ise bir fabrikanın atık depolama alanında çıkan yağın ile havaya zehirli gazların saçılması sebebiyle bölge halkı diken üstünde oturmaya devam ediyor.Son bir ay içerisinde yaşanan çevre felaketlerinin ardından hareke geçen CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı Manisa Valiliği'nin önünde basın açıklaması yaparak ilgili kurumlara çağrıda bulundu. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak'ın gerçekleştirdiği basın açıklamasına CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve bazı sendika temsilcileri de katıldı. “4 KİLOMETRELİK ALAN TAHLİYE EDİLMESİ GEREKİYORDU” Manisa'da birçok fabrikanın kimyasal depolama izinlerinin olmadığını ve bazı fabrikalarda ise depolanan kimyasal maddelerin yanıcı maddeler ile arasındaki mesafenin çok az olduğunu iddia eden CHP'li Arcak, “Mesela geçtiğimiz yıl bir fabrika çıkan yangında havada ölçülen zehirli madde ölçüm değerleri 50 ppmdi. Bu 50 ppmnin sonucunda çevredeki vatandaşlar şiddetli bağ ağrısına ve mide bulantısına maruz kaldı. O zamanlarda yangının çıktığı fabrikanın çevresindeki 4 kilometrelik alan tahliye edilmesi gerekiyordu. Ancak bu yapılmadı. Bu ölçümlerin belgesi elimizde. Geçtiğimiz hafta içinde yine bir fabrikada yaşanan yangında yine havaya zehirli gazlar karıştı. Yine bu fabrikanın çevresinde de yerleşim alanları bulunuyordu. Siyanür ve hidrojen sülfür gibi kimyasal maddeler fabrika yangınları gibi olaylarda açığa çıkıyor. Bu yangınların çıktığı fabrikaların kimyasal depolama ve geri dönüştürme izinleri yok. Belgeleri yok. Bu nedenle Manisa patlamaya hazır bir bomba gibi. Kimyasal depolama izinleri olmayan birçok fabrika şu anda kimyasallar var. Geçtiğimiz günlerde kimyasal depolayan bir fabrikaya göstermelik olarak ceza kestiler ve kapattılar” dedi. “İNFİAL YARATACAK BELGELER VAR AMA PAYLAŞAMIYORUZ” CHP'li Arcak açıklamasında son olarak, son bir aydır kentte yaşanan çevre felaketlerinin yaşanmasına sebep olan birtakım usulsüzlüklerin ve ihmallerin yaşandığını iddia ederek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kentimizdeki çevre felaketlerin yaşanmasına sebep birçok ihmallerin ve usulsüzlüklerin olduğunu tespit ettik. Bununla ilgili elimizde gerekli belgelerimiz var. Elimizdeki belgelerle birlikte yaşanan baş sorumlusu olarak gördüğümüz Manisa Valiliği olmak üzere Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl müdürlüğü ve bazı ilgili kurumlar hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı bu suç duyurusuyla ilgili başlatacağı soruşturma çerçevesinde ilgili gizlilik kararı verme ihtimali olacağı için elimizdeki belgeleri paylaşmıyoruz. Bunlar, İnfial yaratacak belgeler. Ama sanmasınlar ki elimizde belge yok. Bu işin peşini bırakmayacağız. Tüm yapılan usulsüzlükler ve yolsuzlukları açıklayacağız.”
Manisa’da son zamanlarda yaşanan çevre felaketleriyle ilgili Manisa Valiliği önünde açıklama yapan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, “Manisa patlamaya hazır bir bomba gibi” dedi.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bir fabrikanın geçtiğimiz Haziran ayında DSİ'ye ait sulama kanalına zehirli atıklarının boşaltması, Temmuz ayının ilk haftasında ise bir fabrikanın atık depolama alanında çıkan yağın ile havaya zehirli gazların saçılması sebebiyle bölge halkı diken üstünde oturmaya devam ediyor.Son bir ay içerisinde yaşanan çevre felaketlerinin ardından hareke geçen CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı Manisa Valiliği'nin önünde basın açıklaması yaparak ilgili kurumlara çağrıda bulundu. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak'ın gerçekleştirdiği basın açıklamasına CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve bazı sendika temsilcileri de katıldı.

“4 KİLOMETRELİK ALAN TAHLİYE EDİLMESİ GEREKİYORDU”

Manisa'da birçok fabrikanın kimyasal depolama izinlerinin olmadığını ve bazı fabrikalarda ise depolanan kimyasal maddelerin yanıcı maddeler ile arasındaki mesafenin çok az olduğunu iddia eden CHP'li Arcak, “Mesela geçtiğimiz yıl bir fabrika çıkan yangında havada ölçülen zehirli madde ölçüm değerleri 50 ppmdi. Bu 50 ppmnin sonucunda çevredeki vatandaşlar şiddetli bağ ağrısına ve mide bulantısına maruz kaldı. O zamanlarda yangının çıktığı fabrikanın çevresindeki 4 kilometrelik alan tahliye edilmesi gerekiyordu. Ancak bu yapılmadı. Bu ölçümlerin belgesi elimizde. Geçtiğimiz hafta içinde yine bir fabrikada yaşanan yangında yine havaya zehirli gazlar karıştı. Yine bu fabrikanın çevresinde de yerleşim alanları bulunuyordu. Siyanür ve hidrojen sülfür gibi kimyasal maddeler fabrika yangınları gibi olaylarda açığa çıkıyor. Bu yangınların çıktığı fabrikaların kimyasal depolama ve geri dönüştürme izinleri yok. Belgeleri yok. Bu nedenle Manisa patlamaya hazır bir bomba gibi. Kimyasal depolama izinleri olmayan birçok fabrika şu anda kimyasallar var. Geçtiğimiz günlerde kimyasal depolayan bir fabrikaya göstermelik olarak ceza kestiler ve kapattılar” dedi.

“İNFİAL YARATACAK BELGELER VAR AMA PAYLAŞAMIYORUZ”

CHP'li Arcak açıklamasında son olarak, son bir aydır kentte yaşanan çevre felaketlerinin yaşanmasına sebep olan birtakım usulsüzlüklerin ve ihmallerin yaşandığını iddia ederek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kentimizdeki çevre felaketlerin yaşanmasına sebep birçok ihmallerin ve usulsüzlüklerin olduğunu tespit ettik. Bununla ilgili elimizde gerekli belgelerimiz var. Elimizdeki belgelerle birlikte yaşanan baş sorumlusu olarak gördüğümüz Manisa Valiliği olmak üzere Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl müdürlüğü ve bazı ilgili kurumlar hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı bu suç duyurusuyla ilgili başlatacağı soruşturma çerçevesinde ilgili gizlilik kararı verme ihtimali olacağı için elimizdeki belgeleri paylaşmıyoruz. Bunlar, İnfial yaratacak belgeler. Ama sanmasınlar ki elimizde belge yok. Bu işin peşini bırakmayacağız. Tüm yapılan usulsüzlükler ve yolsuzlukları açıklayacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.