Manisalılar yeni yıla Kur’an ziyafetiyle girdi

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.01.2018 - 15:40, Güncelleme: 02.01.2018 - 15:40
 

Manisalılar yeni yıla Kur’an ziyafetiyle girdi

2018 yılının ilk gününde İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi tarafından geleneksel 3. Kuran Ziyafeti gerçekleşti. 
Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’nin katkılarıyla Atatürk Spor Salonunda düzenlenen programa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program öncesi Özgür Kudüs temalı bir serginin de açıldığı programda vatandaşlara sıcak süt dağıtıldı. Program İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatih Buhari Köseci’nin okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, 2007 yılından itibaren Manisa’da eğitim faaliyetlerine başladıklarını kaydetti. Cemiyetin imam hatip okullarının Manisa’da yaygınlaşması için çalıştığını belirten Özgüvenç, bunun yanı sıra üniversite öğrencilerine barınma konusunda destek olduklarını ifade ederek, bu konuda hayırseverlerden destek istedi. İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, bugün imam hatip okul sayısının 5 bine çıktığını, öğrenci sayısının 1,5 milyona dayandığını söyledi. İmam hatip okullarında hafızlık yapan öğrencilerin bulunduğunu belirten Tülün, “Bundan sonra en zeki çocuklarımız imam hatip okuluna göndereceğiz. Mezun olan zeki öğrencilerimiz ilahiyat fakültelerine gidecek. Burayı bitiren mezun öğrencilerimiz Dışişleri Bakanlığında görev yapacak. Ataşeliklerde görev alacaklar. Devleti yönetecekler. Yeni Recep Tayyip Erdoğan’lar olacaklar. İlim Yayma Cemiyeti bunun adıdır” diye konuştu. Kur’an Ziyafeti’nde Ahmet Hamdi Akseki Cami İmam Hatibi 2010 Dünya Birincisi Ali Tel, Kosova Eminpaşa Camii İmam Hatibi Avrupa 3’üncüsü Davut Lezi, TRT 2017 Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Türkiye 3’ncüsü Osman Bostancı, TRT 2017 Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Türkiye 1’incisi Mustafa Altın ve 2017 Hafızlık Yarışmasında Türkiye birincisi olan Akhisar Hilaliye Kur’an Kursu öğrencisi İbrahim Onavcı okudukları Kur’an-ı Kerim ile kulakların pasını sildi.
2018 yılının ilk gününde İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi tarafından geleneksel 3. Kuran Ziyafeti gerçekleşti. 

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’nin katkılarıyla Atatürk Spor Salonunda düzenlenen programa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program öncesi Özgür Kudüs temalı bir serginin de açıldığı programda vatandaşlara sıcak süt dağıtıldı. Program İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatih Buhari Köseci’nin okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı.

İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, 2007 yılından itibaren Manisa’da eğitim faaliyetlerine başladıklarını kaydetti. Cemiyetin imam hatip okullarının Manisa’da yaygınlaşması için çalıştığını belirten Özgüvenç, bunun yanı sıra üniversite öğrencilerine barınma konusunda destek olduklarını ifade ederek, bu konuda hayırseverlerden destek istedi.

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, bugün imam hatip okul sayısının 5 bine çıktığını, öğrenci sayısının 1,5 milyona dayandığını söyledi. İmam hatip okullarında hafızlık yapan öğrencilerin bulunduğunu belirten Tülün, “Bundan sonra en zeki çocuklarımız imam hatip okuluna göndereceğiz. Mezun olan zeki öğrencilerimiz ilahiyat fakültelerine gidecek. Burayı bitiren mezun öğrencilerimiz Dışişleri Bakanlığında görev yapacak. Ataşeliklerde görev alacaklar. Devleti yönetecekler. Yeni Recep Tayyip Erdoğan’lar olacaklar. İlim Yayma Cemiyeti bunun adıdır” diye konuştu.

Kur’an Ziyafeti’nde Ahmet Hamdi Akseki Cami İmam Hatibi 2010 Dünya Birincisi Ali Tel, Kosova Eminpaşa Camii İmam Hatibi Avrupa 3’üncüsü Davut Lezi, TRT 2017 Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Türkiye 3’ncüsü Osman Bostancı, TRT 2017 Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Türkiye 1’incisi Mustafa Altın ve 2017 Hafızlık Yarışmasında Türkiye birincisi olan Akhisar Hilaliye Kur’an Kursu öğrencisi İbrahim Onavcı okudukları Kur’an-ı Kerim ile kulakların pasını sildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.