MARMARA GÖLÜ'NÜN PROJESİ TAMAMLANDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.07.2022 - 16:48, Güncelleme: 22.07.2022 - 16:48
 

MARMARA GÖLÜ'NÜN PROJESİ TAMAMLANDI

Manisa'da, tamamen kuruyan Marmara Gölü için hazırlanan proje tamamlandı. DSİ 2'nci Bölge Müdürü Birol Çınar, 25 Ağustos'ta ihaleye çıkacağını duyurdu. Çınar, “5 regülatör vasıtasıyla Bozdağ’dan akan 25 milyon metreküp suyu, Marmara Gölü’ne getireceğiz.” dedi.
Manisa’nın, ‘kuş cenneti’ olarak bilinen Marmara Gölü, son 2 yıldır yaşanan su kaybı nedeniyle kurudu. Tepeli pelikan ve karabatak gibi nesli tehlikede 101 farklı türden 20 bin su kuşuna ev sahipliği yapan gölde, kayıklar karaya oturdu, balıkçılık bitti. KOMANDOLAR DEVRİYEYE BAŞLADI Zemininde derin yarıkların oluştuğu göl, ayrıca çiftçilerce işgal edilip tarıma açıldı. Marmara Gölü’nün kuruması sonrası bölgede izinsiz tarımsal faaliyet yürütmek isteyenlere karşı komandolar devriyeye başladı. Devlet Su İşleri (DSİ) 2’nci Bölge Müdürü Birol Çınar, kurumasının ardından arazi kavgalarına neden olan Marmara Gölü’nü orta ve uzun vadede kurtaracak projeyi açıkladı. 25 Ağustos’ta da ihaleye çıkacak projede, Bozdağ’dan akan suyun 25 milyon metreküpünü Ahmetli, Sart, Tabakçayı, Kurşunlu, Gümüş regülatörleri vasıtasıyla mevcut Kendirlik Besleme Kanalı üzerinden göle getireceklerini söyledi. KESİN TARİH BELLİ DEĞİL Devlet Su İşleri 2’nci Bölge Müdürü Birol Çınar, “Projede, 5 regülatör vasıtasıyla Bozdağ’dan akan 25 milyon metreküp suyu, Marmara Gölü’ne getireceğiz. Bu tür projelerin ne zaman başlayacağına dair net bir tarih vermek doğru değil.” açıklamasında bulundu. “AJANDAMIZIN İLK SIRASINDA” Planlamayı hızlı bir şekilde tamamlayıp, proje süresini mümkün olduğunca kısaltıldığını ifade eden Çınar, “Bu orta ve uzun vadede Marmara Gölü’nü kurtaracak proje, ajandamızın ilk sırasında. Kısa vadede zaten bol yağış yağması ve kaçak kullanımın yapılmamasını sağlayacağız.” ifadesinde bulundu.
Manisa'da, tamamen kuruyan Marmara Gölü için hazırlanan proje tamamlandı. DSİ 2'nci Bölge Müdürü Birol Çınar, 25 Ağustos'ta ihaleye çıkacağını duyurdu. Çınar, “5 regülatör vasıtasıyla Bozdağ’dan akan 25 milyon metreküp suyu, Marmara Gölü’ne getireceğiz.” dedi.

Manisa’nın, ‘kuş cenneti’ olarak bilinen Marmara Gölü, son 2 yıldır yaşanan su kaybı nedeniyle kurudu. Tepeli pelikan ve karabatak gibi nesli tehlikede 101 farklı türden 20 bin su kuşuna ev sahipliği yapan gölde, kayıklar karaya oturdu, balıkçılık bitti.

KOMANDOLAR DEVRİYEYE BAŞLADI

Zemininde derin yarıkların oluştuğu göl, ayrıca çiftçilerce işgal edilip tarıma açıldı. Marmara Gölü’nün kuruması sonrası bölgede izinsiz tarımsal faaliyet yürütmek isteyenlere karşı komandolar devriyeye başladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 2’nci Bölge Müdürü Birol Çınar, kurumasının ardından arazi kavgalarına neden olan Marmara Gölü’nü orta ve uzun vadede kurtaracak projeyi açıkladı. 25 Ağustos’ta da ihaleye çıkacak projede, Bozdağ’dan akan suyun 25 milyon metreküpünü Ahmetli, Sart, Tabakçayı, Kurşunlu, Gümüş regülatörleri vasıtasıyla mevcut Kendirlik Besleme Kanalı üzerinden göle getireceklerini söyledi.

KESİN TARİH BELLİ DEĞİL

Devlet Su İşleri 2’nci Bölge Müdürü Birol Çınar, “Projede, 5 regülatör vasıtasıyla Bozdağ’dan akan 25 milyon metreküp suyu, Marmara Gölü’ne getireceğiz. Bu tür projelerin ne zaman başlayacağına dair net bir tarih vermek doğru değil.” açıklamasında bulundu.

“AJANDAMIZIN İLK SIRASINDA”

Planlamayı hızlı bir şekilde tamamlayıp, proje süresini mümkün olduğunca kısaltıldığını ifade eden Çınar, “Bu orta ve uzun vadede Marmara Gölü’nü kurtaracak proje, ajandamızın ilk sırasında. Kısa vadede zaten bol yağış yağması ve kaçak kullanımın yapılmamasını sağlayacağız.” ifadesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.