MERKEZ EFENDİ ORTAOKULU’NDA TRAFİK HAFTASI KUTLANDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.05.2022 - 14:22, Güncelleme: 11.05.2022 - 14:22
 

MERKEZ EFENDİ ORTAOKULU’NDA TRAFİK HAFTASI KUTLANDI

2-8 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası Merkez Efendi Ortaokulu'nda etkinliklerle gerçekleştirildi.
 Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, kamuoyunun trafik güvenliğine yönelik duyarlılığının artırılması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü", bugünü takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanıyor. Trafik Haftası münasebetiyle İl Emniyet Müdürlüğümüz ve okulumuz arasında ortak bir etkinlik düzenlendi. Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin GENÇAY, Merkez Efendi Ortaokulu tarafından düzenlenen Trafik ve İlk Yardım Haftası kutlama programına katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan okulumuz matematik öğretmeni Gürsel YILMAZ haftanın önemine ve trafik konusunda yapılan çalışmalara değindi. Bu etkinlikte Trafik Polislerimiz Merkez Efendi Ortaokulu’na konuk olarak trafikte güvenli bir ortamın nasıl oluşacağı konusunda bilgilendirmede bulundu. Ekipler, öğrencilere trafikte dikkat edilmesi ve uyulması gereken kuralları;  trafik levhaları, trafik işaretleri gibi konularda bilgilendirildi. Öğrenciler, eğitime büyük katılım gösterdi. Etkinlikte öğrencilere Acil Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Dr. Seval YOLDAŞ ve UMKE birim görevlisi Uzman Serdar Kemal GÜRLER ilk yardımın önemini anlatarak;  ilk yardım uygulamaları, ilk yardım etkinlikleri hakkındaki değerli bilgileri öğrencilerle paylaştılar. Merkez Efendi Ortaokulu Müdürü Cemil ARBİLEN kapanış konuşmasında “Sokağa çıktığımız ilk andan itibaren bir parçası olduğumuz trafikteki hak ve sorumluluklarımız ile yaşanması olası trafik kazaları sonrasında uygulanabilecek ilkyardım müdahalelerine dair çok kıymetli bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşan alanında uzman konuklarımız Dr. Seval Hanım’ a, uzmanımız Serdar Bey’ e, Polis Memurlarımız Fırat Bey ve Sibel Hanım’ a, programın hazırlanmasında emeği olan öğretmenimiz Gürsel Bey ve teşrifleri ile bizleri onurlandıran İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin GENÇAY’ a teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.” diyerek trafikte güvenli bir ortamın sağlanması ve bu konuda farkındalığın oluşturulması açısından önemli bir gün olduğunu vurgulamıştır. Programın kapanışında öğrencilere İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından kitap ayraçları ile polis düdükleri hediye eden görevli ve misafirlerle beraber trafik güvenliğine dikkat çekmek için hep birlikte aynı anda polis düdükleri çalınarak son verildi.
2-8 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası Merkez Efendi Ortaokulu'nda etkinliklerle gerçekleştirildi.

 Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, kamuoyunun trafik güvenliğine yönelik duyarlılığının artırılması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü", bugünü takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanıyor.

Trafik Haftası münasebetiyle İl Emniyet Müdürlüğümüz ve okulumuz arasında ortak bir etkinlik düzenlendi. Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin GENÇAY, Merkez Efendi Ortaokulu tarafından düzenlenen Trafik ve İlk Yardım Haftası kutlama programına katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan okulumuz matematik öğretmeni Gürsel YILMAZ haftanın önemine ve trafik konusunda yapılan çalışmalara değindi. Bu etkinlikte Trafik Polislerimiz Merkez Efendi Ortaokulu’na konuk olarak trafikte güvenli bir ortamın nasıl oluşacağı konusunda bilgilendirmede bulundu. Ekipler, öğrencilere trafikte dikkat edilmesi ve uyulması gereken kuralları;  trafik levhaları, trafik işaretleri gibi konularda bilgilendirildi. Öğrenciler, eğitime büyük katılım gösterdi.

Etkinlikte öğrencilere Acil Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Dr. Seval YOLDAŞ ve UMKE birim görevlisi Uzman Serdar Kemal GÜRLER ilk yardımın önemini anlatarak;  ilk yardım uygulamaları, ilk yardım etkinlikleri hakkındaki değerli bilgileri öğrencilerle paylaştılar.

Merkez Efendi Ortaokulu Müdürü Cemil ARBİLEN kapanış konuşmasında “Sokağa çıktığımız ilk andan itibaren bir parçası olduğumuz trafikteki hak ve sorumluluklarımız ile yaşanması olası trafik kazaları sonrasında uygulanabilecek ilkyardım müdahalelerine dair çok kıymetli bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşan alanında uzman konuklarımız Dr. Seval Hanım’ a, uzmanımız Serdar Bey’ e, Polis Memurlarımız Fırat Bey ve Sibel Hanım’ a, programın hazırlanmasında emeği olan öğretmenimiz Gürsel Bey ve teşrifleri ile bizleri onurlandıran İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin GENÇAY’ a teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.” diyerek trafikte güvenli bir ortamın sağlanması ve bu konuda farkındalığın oluşturulması açısından önemli bir gün olduğunu vurgulamıştır.

Programın kapanışında öğrencilere İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından kitap ayraçları ile polis düdükleri hediye eden görevli ve misafirlerle beraber trafik güvenliğine dikkat çekmek için hep birlikte aynı anda polis düdükleri çalınarak son verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.