METEK 3 PROJESİ İŞBAŞI EĞİTİMLERİ MANİSA’DA TAMAMLANDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.10.2022 - 16:25, Güncelleme: 10.10.2022 - 16:25
 

METEK 3 PROJESİ İŞBAŞI EĞİTİMLERİ MANİSA’DA TAMAMLANDI

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen METEK (Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Teknik Yardım Projesi) 3 Projesi İşbaşı Eğitimleri Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Manisa İl MEM, Manisa OSB, ECA Elginkan Vakfı (UEMTEM), Mesleki Eğitim Merkezi Manisa OSB İrtibat Ofisi İşbirliği ile Manisa’da gerçekleştirildi.
Metek 3 Projesi işbaşı eğitimleri Ümmehan Elginkan Mesleki Ve Teknik Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye’nin farklı illerinden gelen 20 elektrik, 20 makine öğretmeni ile 10 gün boyunca işbaşı eğitimler gerçekleştirildi. İşbaşı eğitimler Manisa Organize Sanayi Bölgesi ziyaret edildi. Manisa OSB konferans salonunda bilgilendirme eğitimi yapılarak devamında Manisa OSB turu düzenlendi. Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret edildi. MOSTEM Müdürü Mehmet Ali Özfiliz ve atölye şefleri ziyaretçi öğretmenlere atölyeleri gezdirerek okul hakkında bilgi verdi. Met Didactic firması ziyaret edildi. Firmanın Genel Müdürü Faruk Kartal tarafından pnömatik ve 3D programları tanıtılarak programlar öğretmenler tarafından denendi. Emas, Valfsel, İzmir Kalıp Ve Termokar firmaları ziyaret edildi. 20 makine, 20 elektrik alan öğretmeni üretim şefleri ve insan kaynakları sorumluları eşliğinde firmaların üretim bölümünü gezerek işbaşı eğitimler gerçekleştirdi. Metek 3 Projesi işbaşı eğitimleri Ümmehan Elginkan Mesleki Ve Teknik Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kapanış töreni ile tamamlandı. Törende UEMTEM Müdürü Murat Dolgun öğretmenleri Manisa’da ağırlamaktan mutlu olduklarını, Elginkan ailesinin eğitim projelerine gönülden destek olmaya hazır olduğunu dile getirdi. Mesleki Eğitim Merkezi OSB İrtibat Ofisi Koordinatörü ve Ar-Ge Birimi Öğretmeni Vildan Şen katılımcı öğretmenlere MESİP (Manisa Eğitim Sanayi İşbirliği Projesi) hakkında bilgi vererek mesleki eğitimde sanayi ve meslek lisesi dayanışmasına vurgu yaptı. Vildan Şen işbaşı eğitimler için kapılarını öğretmenlere açan Elginkan ailesine, UEMTEM Müdürü Murat Dolgun’a ve ekibine, başta Manisa OSB Bölge Müdürü Funda Karaboran olmak üzere tüm Manisa OSB ailesine, Manisa İl MEM Müdürü Mustafa Dikici’ye, Manisa İl MEM Yardımcısı ve Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kılıç’a projeye desteklerinden ötürü teşekkür etti. Manisa’nın yükselen yıldızının mesleki eğitim olduğunu vurgulayan Şen, “Gençlerimizin hayalleri var ve bir gün bunlar gerçek olacak. Hedeflerinin gerçekleşmesi sürecinde biz Manisa İl MEM, Manisa OSB ve Mesleki Eğitim Merkezi Manisa OSB irtibat ofisi olarak onların daima yanında olacağız. Öğretmenlerimizin gelişen teknolojileri takip ederek öğrencilerine aktarmasında bizlere kapılarını açan Emas, Valfsel, İzmir Kalıp, Termokar firmalarına ve Manisa OSB’ye teşekkür ediyoruz” dedi. İşbaşı eğitimlere katılan öğretmenler aldıkları eğitimden ve fabrikalara yapılan teknik gezilerden duydukları memnuniyeti dile getirerek sertifikalarını aldılar.
Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen METEK (Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Teknik Yardım Projesi) 3 Projesi İşbaşı Eğitimleri Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Manisa İl MEM, Manisa OSB, ECA Elginkan Vakfı (UEMTEM), Mesleki Eğitim Merkezi Manisa OSB İrtibat Ofisi İşbirliği ile Manisa’da gerçekleştirildi.

Metek 3 Projesi işbaşı eğitimleri Ümmehan Elginkan Mesleki Ve Teknik Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye’nin farklı illerinden gelen 20 elektrik, 20 makine öğretmeni ile 10 gün boyunca işbaşı eğitimler gerçekleştirildi. İşbaşı eğitimler Manisa Organize Sanayi Bölgesi ziyaret edildi. Manisa OSB konferans salonunda bilgilendirme eğitimi yapılarak devamında Manisa OSB turu düzenlendi. Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret edildi. MOSTEM Müdürü Mehmet Ali Özfiliz ve atölye şefleri ziyaretçi öğretmenlere atölyeleri gezdirerek okul hakkında bilgi verdi. Met Didactic firması ziyaret edildi. Firmanın Genel Müdürü Faruk Kartal tarafından pnömatik ve 3D programları tanıtılarak programlar öğretmenler tarafından denendi.

Emas, Valfsel, İzmir Kalıp Ve Termokar firmaları ziyaret edildi. 20 makine, 20 elektrik alan öğretmeni üretim şefleri ve insan kaynakları sorumluları eşliğinde firmaların üretim bölümünü gezerek işbaşı eğitimler gerçekleştirdi. Metek 3 Projesi işbaşı eğitimleri Ümmehan Elginkan Mesleki Ve Teknik Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kapanış töreni ile tamamlandı. Törende UEMTEM Müdürü Murat Dolgun öğretmenleri Manisa’da ağırlamaktan mutlu olduklarını, Elginkan ailesinin eğitim projelerine gönülden destek olmaya hazır olduğunu dile getirdi. Mesleki Eğitim Merkezi OSB İrtibat Ofisi Koordinatörü ve Ar-Ge Birimi Öğretmeni Vildan Şen katılımcı öğretmenlere MESİP (Manisa Eğitim Sanayi İşbirliği Projesi) hakkında bilgi vererek mesleki eğitimde sanayi ve meslek lisesi dayanışmasına vurgu yaptı. Vildan Şen işbaşı eğitimler için kapılarını öğretmenlere açan Elginkan ailesine, UEMTEM Müdürü Murat Dolgun’a ve ekibine, başta Manisa OSB Bölge Müdürü Funda Karaboran olmak üzere tüm Manisa OSB ailesine, Manisa İl MEM Müdürü Mustafa Dikici’ye, Manisa İl MEM Yardımcısı ve Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kılıç’a projeye desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Manisa’nın yükselen yıldızının mesleki eğitim olduğunu vurgulayan Şen, “Gençlerimizin hayalleri var ve bir gün bunlar gerçek olacak. Hedeflerinin gerçekleşmesi sürecinde biz Manisa İl MEM, Manisa OSB ve Mesleki Eğitim Merkezi Manisa OSB irtibat ofisi olarak onların daima yanında olacağız. Öğretmenlerimizin gelişen teknolojileri takip ederek öğrencilerine aktarmasında bizlere kapılarını açan Emas, Valfsel, İzmir Kalıp, Termokar firmalarına ve Manisa OSB’ye teşekkür ediyoruz” dedi. İşbaşı eğitimlere katılan öğretmenler aldıkları eğitimden ve fabrikalara yapılan teknik gezilerden duydukları memnuniyeti dile getirerek sertifikalarını aldılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.