MURADİYE OSB’NİN ENERJİSİNE KUVVETLİ TAKVİYE

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.03.2022 - 16:11, Güncelleme: 01.03.2022 - 16:11
 

MURADİYE OSB’NİN ENERJİSİNE KUVVETLİ TAKVİYE

Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nin kronik sorunlarından olan enerji konusu Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık’ın EPDK nezdinde yaptığı görüşmeler neticesinde son buluyor. Geçtiğimiz hafta sonunda bölgede 20 kilometrelik hat çekilerek, sanayinin enerjisi desteklendi.
2000’li yılların başında kurulmaya başlanan Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nde, tüzel kişiliğini Mayıs 2020’de kazanmasının ardından, hızlı bir proje ve yatırım süreci başladı. Bölgenin kronik sorunlarından olan enerji sorununda, Mart 2021’de Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık’ın EPDK nezdinde yaptığı görüşmeler neticesinde yatırım kararı alınmıştı. Barbaros Mahallesi’nden gelen eski ve yetersiz kalan 12 kilometrelik enerji hattına ilaveten, Kayapınar Mahallesi tarafında bulunan Morsan Trafo Merkezi’nden 8 Kilometrelik yeni bir hat çekilerek, geçtiğimiz hafta sonunda Bölgenin enerjisi desteklendi. BAŞKAN KIVIRCIK’IN GİRİŞİMLERİYLE SORUNLAR SON BULUYOR Yeni hattın bölgeye kazanımlarından bahseden Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, “Bölgemiz plansız sanayileşmenin sıkıntılarını hep çekti. EPDK’daki üst düzey yetkiliyle görüşmelerimde, bölgemizdeki enerji hattının yetersizliğini, Manisa gibi bir sanayi şehrine yakışmayan düzensiz elektriğin üretimi ne denli olumsuz etkilediğini bir sunumla izah ettik. Akabinde derhal harekete geçilerek ihalesi yapıldı ve geçtiğimiz hafta sonunda bölgemiz Morsan’dan gelen 8 kilometrelik yeni enerji hattına kavuştu.” dedi. ARIZALAR HIZLA GİDERİLİYOR Bölgedeki trafo köşklerinde senelerden beri birikmiş olan toz ve rutubetten kaynaklı arızaların da giderilmeye başlandığı müjdesini veren Osman Kıvırcık, 2022 yılının Muradiye OSB için elektrik konusunda sorunların giderildiği, üretimde elektriğe bağlı kesintilerin minimize edildiği bir yıl olacağını söyledi.
Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nin kronik sorunlarından olan enerji konusu Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık’ın EPDK nezdinde yaptığı görüşmeler neticesinde son buluyor. Geçtiğimiz hafta sonunda bölgede 20 kilometrelik hat çekilerek, sanayinin enerjisi desteklendi.

2000’li yılların başında kurulmaya başlanan Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nde, tüzel kişiliğini Mayıs 2020’de kazanmasının ardından, hızlı bir proje ve yatırım süreci başladı. Bölgenin kronik sorunlarından olan enerji sorununda, Mart 2021’de Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık’ın EPDK nezdinde yaptığı görüşmeler neticesinde yatırım kararı alınmıştı. Barbaros Mahallesi’nden gelen eski ve yetersiz kalan 12 kilometrelik enerji hattına ilaveten, Kayapınar Mahallesi tarafında bulunan Morsan Trafo Merkezi’nden 8 Kilometrelik yeni bir hat çekilerek, geçtiğimiz hafta sonunda Bölgenin enerjisi desteklendi.

BAŞKAN KIVIRCIK’IN GİRİŞİMLERİYLE SORUNLAR SON BULUYOR

Yeni hattın bölgeye kazanımlarından bahseden Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, “Bölgemiz plansız sanayileşmenin sıkıntılarını hep çekti. EPDK’daki üst düzey yetkiliyle görüşmelerimde, bölgemizdeki enerji hattının yetersizliğini, Manisa gibi bir sanayi şehrine yakışmayan düzensiz elektriğin üretimi ne denli olumsuz etkilediğini bir sunumla izah ettik. Akabinde derhal harekete geçilerek ihalesi yapıldı ve geçtiğimiz hafta sonunda bölgemiz Morsan’dan gelen 8 kilometrelik yeni enerji hattına kavuştu.” dedi.

ARIZALAR HIZLA GİDERİLİYOR

Bölgedeki trafo köşklerinde senelerden beri birikmiş olan toz ve rutubetten kaynaklı arızaların da giderilmeye başlandığı müjdesini veren Osman Kıvırcık, 2022 yılının Muradiye OSB için elektrik konusunda sorunların giderildiği, üretimde elektriğe bağlı kesintilerin minimize edildiği bir yıl olacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.